reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Agulka -Stas przesypia cale noce od 2 miesiaca zycia a ostatnio nawet po minimalnej dawce wieczornej butli.
Ja tez chce takie trampki, dla Stanka oczywiscie:-p:-)Ale brazowe:-p:rofl2:
Monia - pewnie ze myslalam, mysle o tym codziennie...ale nie mam lokalu i kasy...chco ostatnio rozmyslam zeby jakos sie zakrecic i podnajac 1 pomieszczenie w jakims zakladzie frzyjerskim. Na poczatek dobre i to.

reklama
Carioca uważam, że karmienie piersią jest cudem natury:)Props kaszek- próbowałam małemu dawać kaszki mieszane z wodą. Nie chciał zbytnio jadać bo było tam mleko modyfikowane,aż trafiłam w jego gust i na dzień dzisiejszy jedyna kaszka jaka podchodzi małemu to z Bobovity "na lepszy sen" (czy smaczny sen- jakos tak)-taka niebieska z przeciagajacym sie misiem:)DAwałam i daje czasem zwykła kaszę manną ale gotowaną też na wodzie. U nas inne mleczko (niz od mamy) nie ma racji bytu. Choc wczoraj zrobiłam sobie owsiankęna mleku z kartonika no i m ały mi ładnie podjadał.

A te kaszki na dobry sen nie są za słodkie dla małego??? Raz kupiłam tą kaszke bananową na dobry sen to jak spróbowałam to miałam odruch wymiotny :sorry2:

Właśnie Justyna jak makijaż i kasa????

Agulka -Stas przesypia cale noce od 2 miesiaca zycia a ostatnio nawet po minimalnej dawce wieczornej butli.
Ja tez chce takie trampki, dla Stanka oczywiscie:-p:-)Ale brazowe:-p:rofl2:
Monia - pewnie ze myslalam, mysle o tym codziennie...ale nie mam lokalu i kasy...chco ostatnio rozmyslam zeby jakos sie zakrecic i podnajac 1 pomieszczenie w jakims zakladzie frzyjerskim. Na poczatek dobre i to.

Hruda a co myślisz o chałupnictwie??? :-) koleżanka przed otwarciem własnego salonu fryzjerskiego przyjmowała w domu klientki ;-) oczywiście ona była w innej sytuacji bo nie miała dziecka.

Pogrzebałam teraz trochę na necie i poczytałam o niedoborach wapnia w organiźmie dziecka. Chciałam sprawdzić czy te objawy Szymka mogą na to faktycznie wskazywać i się załamałam:-( mogłam tego nie czytać. Okazuje się że jeśli ta nasza Pani doktor ma rację to objawy które ma Szymek wskazywałyby na bardzo znaczące niedobory i była by to już tak zwana hipelkalcemia. Wyniki ma odebrać dopiero po pracy bo rano jej się nie chciało:crazy:

Pogrzebałam teraz trochę na necie i poczytałam o niedoborach wapnia w organiźmie dziecka. Chciałam sprawdzić czy te objawy Szymka mogą na to faktycznie wskazywać i się załamałam:-( mogłam tego nie czytać. Okazuje się że jeśli ta nasza Pani doktor ma rację to objawy które ma Szymek wskazywałyby na bardzo znaczące niedobory i była by to już tak zwana hipelkalcemia. Wyniki ma odebrać dopiero po pracy bo rano jej się nie chciało:crazy:

No to niezła mamuśka z Twojej szwagierki :dry: tak zaniedbać dziecko!!!! :wściekła/y: To co ona nie daje mu jeść czym ona go karmi?????

MAM NIUSA :-p Z OSTATNIEJ CHWILI!!!!! WIOSNA PRZYJDZIE 1 KWIETNIA!!!!

A te kaszki na dobry sen nie są za słodkie dla małego??? Raz kupiłam tą kaszke bananową na dobry sen to jak spróbowałam to miałam odruch wymiotny :sorry2:

Właśnie Justyna jak makijaż i kasa????

No cóż Mały na szczęście nie wymiotuje po niej:) Dla mnie tez są słodkie ale jak dla odmiany i od czasu do czasu taką kolacje dostanie nic mu sie nie stanie.

Ja myslę że to jest dobry pomysł, bo od razu masz potencjalną klientelę :tak: A gdybyś tak jak pisze Kasia poszła w kierunku indywidualnych porad stylistyczno- kosmetycznych, współpracy z jakimś fotografem przy przygotowaniu sesji zdjęciowych, kompleksowe usługi makijażowe na wesela, imprezy itd. Moja kosmetyczka sporo zarabiała na doradzaniu paniom młodym przy zakupach (i nie tylko) i byciu w ich domu w dzień wesela - malowała wtedy wszyskie buźki. Ja bym sama chętnie poszła na zakupy z kimś kto mi doradzi co kupić i na jakieś warsztaty jak się malować.

No to niezła mamuśka z Twojej szwagierki :dry: tak zaniedbać dziecko!!!! :wściekła/y: To co ona nie daje mu jeść czym ona go karmi?????

Oglądasz TVN? :-D Właśnie to mówili.

Ja zaraz lecę na ciuchy, fajny lumpek koleżanka znalazła. Oskarek u babci. A u mnie jest kominiarz :-D:-D:-D:-D;-):tak: Ale na dachu co nie. i czyści nasz komin bo ciągle mamy zadymy.,

reklama
Hruda a co myślisz o chałupnictwie??? :-) koleżanka przed otwarciem własnego salonu fryzjerskiego przyjmowała w domu klientki ;-) oczywiście ona była w innej sytuacji bo nie miała dziecka.
też o tym pomyślalam na początek to chyba by nbylo dobre rozwiązanie:sorry2:
HIP HIP HURA HIP HIP HURA:-):-):-):-):-):-)

Do góry