reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

ja też mam hujowy nastrój
w pracy miałam kilka nieprzyjemnych rozmów telefonicznych z rolnikami (pracuje w urzędzie) i jednej babie powieziałam za dużo dostało mi się tez za to od kieorwniczki, w sumie to byłam miła za miła nie naubliżałam jej tylko ujawniłam jej za dużo informacji ot tyle, w dodatku mam do napisania 2 trudne decyzje administracyjne znów mam katar Wicia też za to Szymek ma cóś lepiej ale on ma przewlekłe infekcje wiec to takie chwilowe złagodzenie infekcji

tak po krótkce do was:
Justynka przykro mi z powodu kolegi i w związku z kryzyem finansowym my w sumie wiecej mielismy do rozdysponowania ale 1000 poszedł do banku wiec z 2700 zostało 1700 które nie wiadomo ja i na co się rozlazły no po za inhalatorem ale jedzenie jest drogie i opaty też
Hrudzia fajowsko zę małzonek wrócił i tylko się nie sprzeczajcie ma byc sama miłoś
Agulka będzie dobrze ja to przżyłam 2 razy wiem że fantazja działai serce się kroi ale będzie dobrze
wścibskie pytanie... ten 1000 to tak na czarna godzinę,czy raty? Pytam bo jeśli zostaje Wam 1700 to podziwiam. W zasadzie 2700 na 4osobową rodzinę to też jest ta styk. Narzekam,a ludzie za mniejsze pieniądze żyją i naprawdę nie wiem jak. Chleb ze smalcem tylko jedzą?

reklama
Justyna,bardzo mi przykro z powodu męża koleżanki. Jak sobie czasem człowiek uświadomi jaką jest tak naprawdę kruszyną... :no::zawstydzona/y:
A skąd u Matiego ospa? mieliście jakiś zarażonych? nie pamiętam... Jak Mati ma już chrostę to lepiej z nim nie wychodź żeby się nie przeziębił. U Oskara dalej ospy nie ma, mam trochę nadzieję że się nie pojawi.

Agulka, trzymam kciuki.
Hruda, baw się dobrze :tak:
Anetasa,wczoraj coś byłaś padnięta, ale dzisiaj już chyba ok? :tak:

U nas ok, cały dzień robiłam książkę, jutro ją wstępnie wydrukuję i zrobię poprawki. Jeszcze muszę zrobić okładkę :szok: i w piątek jedzie do autora do wglądu. Trochę się boję co powie, czy się będzie jej podobać. To nie jest jej pierwsza książka, ale moja tak:tak: Aha, no i kupiliśmy zmywarkę, mój P nie wytrzymał mycia garów, a mył ze dwa razy przez miesiąc :-D

Doti no te dwa razy na miesiąc mogły mężą wyprowadzić z równowagi =) .

Z książką rewelacja!! A można wiedzieć o czym ta książka, pewnie pisałaś, ale miałam takie braki w czytaniu, że nie dałam rady nadrobić =(

Dziewczyny a co to jakaś epidemia ospy panuje???? =O

Ja i R już chorowalismy na ospe, podobnie jak wszyscy w moim otoczeniu to mam nadzieje, że nas to ominie - na razie oczywiście.

Mikołaj z przedszkola przyniósł:crazy: i był 2 weekendy z rzędu u nas. Dokładnie 2 tygodnie temu pojawiły się chrosty,a w zasadzie bąble u Mikołaja. Oczywiście nie widzieli się jak jest wysypany,a jednak złapał. A ja jak idiotka pojechalam w sobotę na kawkę do S kuzynki. Tam jest Aga 4latka. Musze do nich dryndnąć żeby czekali 2 tygodnie.Zobaczymy ile tego będzie mial po nocy
Doti to kim jesteś z zawodu?
My mamy tez ok 3 miesięcznie. 1400 średnio na rachunki i raty. I tak dobrze,że to S trzyma kasę:sorry:

wścibskie pytanie... ten 1000 to tak na czarna godzinę,czy raty? Pytam bo jeśli zostaje Wam 1700 to podziwiam. W zasadzie 2700 na 4osobową rodzinę to też jest ta styk. Narzekam,a ludzie za mniejsze pieniądze żyją i naprawdę nie wiem jak. Chleb ze smalcem tylko jedzą?
justynka 1000 zika to idzie na kredyt na dom tylko ale nie napisałam o swojej pensji 1300 która idzie na jedzenie przedszkole raty za laptop i piłe spalinową ale ja mam przelew 27 a B 10 każdego miesiąca.
majandra teraz to będzie ciężko bo wróciłam na studia a koszt dojazdu to za dzien 30 zika czyli 100 za zjazd a zjadów 3 w miesiącu
Nie pisałam Kasia :-D tylko robiłam skład podręcznika dla dzieci
fajnie Doti też bym czasem chciała takie coś robic ale wiem ze w sumie to nie dla mnie
a ja czekam na B piekę mu boczuś bo w sumie jutro post wiec niech sobie dzis poje

Mikołaj z przedszkola przyniósł:crazy: i był 2 weekendy z rzędu u nas. Dokładnie 2 tygodnie temu pojawiły się chrosty,a w zasadzie bąble u Mikołaja. Oczywiście nie widzieli się jak jest wysypany,a jednak złapał. A ja jak idiotka pojechalam w sobotę na kawkę do S kuzynki. Tam jest Aga 4latka. Musze do nich dryndnąć żeby czekali 2 tygodnie.Zobaczymy ile tego będzie mial po nocy
Doti to kim jesteś z zawodu?
My mamy tez ok 3 miesięcznie. 1400 średnio na rachunki i raty. I tak dobrze,że to S trzyma kasę:sorry:

Haha dobre pytanie kim jestem z zawodu. Skończyłam stosunki międzynarodowe, pracowałam 4 lata jako logistyk a teraz znalazłam sobie nowy zawód jak mnie z firmy wywalili:-D:-D:-D No i uczę się komputerowego składu tekstu :tak:

Patrząc na nasze finanse to nie wiem jak my żyjemy, bo ja od listopada jestem bez pensji, a P zarabia mniej niż mamy samych opłat :-D Wiarą, tylko wiarą :-D No i ja mam jakieś takie zlecenia właśnie

My też mamy 3 tyś na 3 osob rodzinke, ale to też nic w porównaniu z potrzebami.Spłacamy kredyt gotówkowy, a w planach mamy zrobienie remontu widziałyście zdjecia kuchni, pokoju a jeszcze pokój Kuby łazienka O MATKO!!!!! Na razie to wyglada tragicznie. Poza tym tescie się wyprowadzają to musimy jeszcze kupić węgiel na przyszłą zimę :/ niestety takie są uroki mieszkania w domu jeszcze jedna zima nie minęła a już trzeba mysleć o nastepnej.

Ile Was kosztują dzieci??? My ostatnio obliczaliśmy i wyszło Nam 400zł o bez jedzenia bo w zasadzie nie gotuję już specjalnie dla niego jada już z Nami to co my. W koszt wliczyłam pieluchy 2x 45zł Pampersy 4+, frykaski tj przegryski, lizaczki, czekoladki itp.... no i ubranka,ale tych nie kupujemy co miesiąc tak jak zabawek.

reklama
Doti ale zazdroszcze zmywarki:tak::tak::tak::tak:

Co do kasy to ja zarabiam 1800zl (dodam ze pracuje w markecie) P daje mi 1200 ale on z reszy swoich pieniedzy spalca kredyt i tankuje autko
Jula tez kosztuje nas jakies 400zl,
tylko ze ja jestem maniaczka kupowania ciuszków ( i dla niej i dla siebie)

Do góry