reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Widzisz Hrudzia ja na opłaty wydaje 700zl w tym za mieszkanie, 2 telefony, internet prąd, gaz ,TV N, więc to połowa tego co ty płacisz, wszystko zależy w jakim mieście się mieszka:sorry2:

reklama
DZień dobry.Powiem wam, że ja nie wiem jak my żyjemy- porównujac z waszymi dochodami klasyfikujemy sie chyba na ostatnim miejscu- łacznie mamy 2300 zł, z czego około 1100 zł opłat. Reszta idzie na życie, autko i małego. Na Damiana na szczęście duzo nie wydajemy bo jada to co my, z owocami nie ma problemu a przekaski są podobne jak u Maciusia Majandry, wiec drogo nie wychodzi. Ciuszki zaczęłam dopiero teraz kupować i to na allegro, na zabawki podobnie nie wydajeza duzo bo Damiana nie interesują:( Pieluszki to wydatek miesieczny około 40 zł- czyt. jedna paczka, bo mały dosć często załatwia sie do nocnika:)))

My wszystkich opłat mamy jakieś 700 zł. Hrudzia z taką kasą jaką macie to życie jak w madrycie =) ale nie narzekam bo ludzie czasem żyją za 1000 zł miesięcznie i to z dzieckiem.

Gagulec faktycznie masz mniej kasy ale pamiętaj że Ty mieszkasz w małej miejscowości i dzięki temu opłaty i zycie masz tańsze...:happy:

kurcze własnie zadzwonił P i powiedział że mają płytki do łazienki w przecenie z 43zl na 15... niby okazja ale na metraż moje łazienki to wszystko bedzie kosztować 600zl (ściana podłoga i dekory) i kurcze nie mam tak o wolnej kasy bo cholerne ubezpieczenie auta musze zapłacić:baffled: może Hrudzia pozyczy ;-);-)

może Hrudzia pozyczy ;-);-)
Co pozyczy co pozyczy?:rofl2::-p...jak nie ma..:no:.a ten Madryt to...raczej Gdansk i chyba cos tym jest ze w wiekszych miastach i wiecej kasy trzeba. poza tym ceny mieszkan klasyfikuja sie na drugim miejscu po Warszawce - mam na mysli wysokosc:crazy:
I prosze nie potraktujcie mojego posta bynajmniej za jakies chwalipiectwo :crazy::no:tylko skarge ze tyle idzie tej kasy na...nic!:wściekła/y::baffled:

My mamy jakieś niecale 3000zl i też często oplaty nas zrzerają:wściekła/y:sam kredyt za dom to niecale 800zl do tego następny kredyt 300zl ale naszczęście ten kredyt tylko do września:sorry2:no i jeszcze na paliwo idzie ok 400-500zl plus inne oplatywięc tez nie zostaje nam do życia za dużo ja jużniepamiętam kiedy kupilam sobie czy D jakiś ciuch:no:Na dzieci idzie wszystko razy 2 oczywiście prócz pampersów i mlekabo Ola już nie korzysta tylko Mati ale serki ,owoce jakieś slodycze(bo jedzą:zawstydzona/y:)soczki to wszystko razy 2ale nawet nie liczymy ile bo nie jestem w stanie tego zliczyć jak jest kasa to kupuje a jak jej brak no to wtedy :no:na wszystkim staram sie oszczędzać ale i tak się nie da gdyby nie to że D potrafi dorobić to niewiem jak by nam starczylo a ludzie mają po 1500zl na 4 osobową rodzine i z tego robią oplaty i starcza im jeszcze na życie podziwiam takich ludzi my niekiedy mamy więcej oplat niż wyplaty:wściekła/y:

Witam i ja! U nas noc ok za to pobódka o 5:30:szok: na szczęście mała była taka łaskawa że pozwoliła mi po śniadaniu odespać jeszcze ponad godzinkę:tak: Kochane dziecko mam ostatnio teraz szaleje pod biurkiem a ja siedzę i piszę:-D co do wydatków to u mnie trochę jak u Asi mam fioła na punkcie ubranek dla małej na szczęście najczęściej są to zakupy na lumpku co nie oznacza że oszczędne bo za kilka bluzeczek, jakieś spodenki i sukieneczkę której się nie mogłam oprzeć płacę ponad 50zł:baffled: my miesięcznie mamy 3000 tysiące ale i tak jest ciężko. Rata kredytu nam ostatnio rośnie jak szalona wiadomo kryzys a więc na czynsz i ratę miesięcznie idzie prawie 700zł dotego prąd , gaz jak by policzył na miesiąc to kolejne ponad 200zł, tv i net 100ł i już tysiaka nie ma do tego teraz rata za lodówkę i meble i kolejne 400zł wię już połowy kwoty nie ma:no: a Tuśka cóż 100 pampki, chusteczki + jakieś kosmetyki typu krem czy płyn do kąpieli(zależy co się akurat kończy) ok 30zł, mleka idzie nam półtora paczki miesięcznie więc 60zł. Przekąski i inne pierdoły to myślę nie więcej jak 50zł miesięcznie. No i zawsze wpadnie jakaś zabawka czy cuś także jakby nie patrzyć 300zł idzie:tak:
Ale się rozpisałam. Idę nakarmić mojego małego łobuza i może uda mi się ją przekonać do snu:baffled: a sama się biorę za obiadek dziś ogórkowa i rybka:tak:

Anetasa ja właśnie przekonałam do snu mojego łobuza :)

Hrudzia no własnie i dlatego napisałam, że w mojej mieścinie tak jak my 3000zł na rodzinę + opłaty, wydatki, DZIECKO to wystarczająco. Ale np w moim mieście znam rodziny gdzie miesiecznie jest 1500 zł i za to trzeba przeżyć od 1-go do 1-go. Co najdziwniejsze te osoby zawsze jeżdzą na wczasy, super ciuchy - mówię o tych co znam i pytam się jak oni to robią???? My mamy połowe więcej a nie byliśmy na wczasach od ślubu =/

Moniu nie masz się co wstydzić, że Twoje dzieci jadają słodycze =) moje dziecko je jakiś smakołyk codziennie i tak mój idealny plan "słodkiego dnia" umarł śmiercią naturalną.

Oglądalam przed chwilą Perfekcyjną panią domu i doszlam do wniosku że mam w domu syf:baffled:nie nie taki jak oni tam mają ale nie wszystko w szafkach jest tak pięknie poukladane jak pokazuje ta perfekcyjna:zawstydzona/y:więc kladę malego spac i biore się za generalne porządki póki są chęci:-pa popoludniu wybieram się z dzieciakami do kościola na popielec i już sie obawiam jak Mateuszek będzie sie w kościele zachowywal czy nie bedzie latal do oltarza:sorry2:

reklama
Moniu bo ta Antina - czy jak to się pisze - jest z Marsa!!!! W jakimś odcinku przyczepiała się do kobitki, która miała małe dziecko twierdziła, że przy dziecku można mieć idealny pożądek w domu.

Do góry