reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ja nie śpię:rolleyes::errr:
Ale już powoli udaję się w kierunku łóżka...
Tygrysku też bym się wkurzyła, nie cierpię kolesiostwa:wściekła/y: Ale tak jak pisała Nuśka macierzyński, potem wychowawczy, a do czasu powrotu do pracy na pewno się już ekipa zmieni...oby na lepszą:tak:
Witaj K@siu:-):-):-) Kolejna niespodzianka, ja wyglądam powoli wątku grudniowego a tu dołączają kolejne wrześnióweczki:-D I super, tylko nie uciekaj;-)
Harsharani to dopiero nazywa się wyczerpująca odpowiedź:tak: Ja niestety też dość często i intensywnie chorowałam na nerki i układ moczowy, ale na szczęście w wieku przedszkolnym i szkolnym, od jakiegoś czasu wszystko jest ok i mam nadzieję, że już tak zostanie przynajmniej do końca ciąży...choć zapobiegawczo piję mnóstwo soku z cytryny no i herbatki żurawinkowe:-)

reklama
Hej, jeszcze ja nie śpię, muszę tu poprzegrywać kilka rzeczy przed wyjazdem.
Harsharani-piękny wykład, jestem pod wrażeniem ;-).
K@sia-witaj w naszym gronie, myśl pozytywnie, na pewno będzie piękny zdrowy dzidziuś!
Nuśka-ja mam termin na 18, więc też trochę poczekam, większość dziewczyn faktycznie ma na początekmiesiąca.
Tygrysku-można się wkurzyć na te układy i układziki, nie dziwię Ci się.
Powinnam się wyspać dzisiaj, a tu siedzę i siedzę...Ale podobno w niedzielę jest przestawianie czasu? Na godzine wcześniej? To bardzo fajnie, bo to znaczy,że zrówna nam się akurat czas angielski z polskim, a z Lilką i jej spaniem zawsze trzeba było ją przestawiać.
Miłej nocy życzę i pewnie następny raz odezwę się do Was już z naszej ojczystej ziemi :-D:-D:-D

Ale się zaczytałam Harsharani w "linkach-tych bardziej i mniej potrzebnych" podaje super stronkę naprawdę warto odwiedzić polecam:-) . A ja teraz zabieram się za jakieś sprzątanie bo ostatnio to za dużo leniuchowałam i trzeba to nadrobić (oczywiście odkurzanie zostanie dla męża;-) ).

ja wczoraj czytalam..i sie dowiedzialam ze sie zle odzywiam np ;)

W ogole to beznadzijnie sie czuje..doslownie widze i wiem ze cos zlego sie dzieje... Powiem Wam szczerze ze zastanawiam sie czy nie wyjechac do mamy..do polskich lekarzy..ale az mnie dol lapie jak sobie pomysle ze musialabym rodzic w szpitalu gdzie potraktuja mnie jak jakas mloda niepowiemco :p, a poza tym... kiedy pojawie sie z brzuszkiem to dopiero beda ploty, itd..a ja sie jakos przejmuje....

witam Drogie mamusie :) nie bylo mnie na forum ze dwa dni i tyle zaleglosci mam :-D

co do blizniakow to tez slyszalam,ze po odstawieniu tabletek łatwiej jest zajsc w podwójna ciążę. Ja zrezygnowalam z tabletek i od razu zaczelismy sie starac o dzidzie i dwa miesiace pozniej nam sie udalo a pani dokor sie smiala,ze byla duza szansa na blizniaki ale jednak malenstwo jest jedno :-p

a jednak skusilam sie na to usg 4D :) co prawda nie bylo za duzo widac bo dzidzia jeszcze malutka ale przynajmniej dowiedzialam sie,ze z malenstwem jest wszystko w porzadu, nie ma zagrozenia choroba downa (nie mialam mierzonej przejrzystosci karku w 13 tyg...) serduszko prawidlowej budowy i pozostale narzadu tez wiec bardzo sie ciesze :) dzidzia ma juz ok 16cm dlugosci a sama stopka mierzy 2cm :baffled: no i najprawdopodobniej dzidzia jest starsza o ok tydzien :-p mam kilka fajnych zdjatek na cd na pamietke ale co do filmu jestem troche zawiedziona bo lekarz nagral mi zaledwie 10s badania... :wściekła/y: nie chce sie juz denerwowac,ze tak malo za 220zl... najwazniejsze,ze wiem,ze z dzidzia wszystko ok a kolejne takie usg zrobie i tak w 22tyg ciazy wiec mam nadzieje,ze wtedy film bedzie troszke dluzszy...

Ainaheled gratuluje czucia ruchów dzidzi :-) to pewnie niesamowite uczucie!!!!!!!!!!

ja ostatnio tez miała wrazenie, jak kładłam sie spać,ze cos dzieje sie w brzuszku, takie lekkie łaskotanie i jakby mi cos tam pływało ale nie wiem czy to juz malenstwo daje o sobie znac :szok: :laugh2:

kasiamina to jest właśnie to pierwsze łoskotanie, chociaż jak położnej to powiedziałam to mi powiedziała że tego nie można nazwać ruchami dziecka, bleble ale same wiemy jak i co. teraz pewnie to jakiś jednorazowy wyskok bobaska, ale później będzie tak czesciej pukało do ciebie.
już mi trochę lżej na duszy i cieszę się że teraz prawo mnie chroni w pracy, rozmawiałam z ojcem i mówi zeby olac idiotów.
Aina spokojnego lotu do kraju.
nawed nie wiecie ile dzisiaj pomyłam w domu okien, aż głupi się przyznawać bo nie ma mi kto pomyć, mam sama jest chora i patrzy żeby jej pomóc no i pomogłam, rodzice mają chatę z 9 pokojami a w każdym okno na 2 metry, pomyłam tylko 5 na górze tam gdzie kiedyś mieszkaliśmy z babcią a resztę niech sobie sama pomyje

reklama
kasiamina - gratuluję motylków...:-)
Ja sama wyczekuję niecierpliwie ruchów, na razie cisza...:-(
tygrysek - Ty zwolnij tempo kochana... okna nie uciekną... Nie forsuj się tak...ja tam się rozkoszuję słodkim lenistwem i wolę nie przemęczać się, po co wywoływać wilka z lasu... no ale może ja jestem przewrażliwiona ?:baffled:

Do góry