reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Pajka dziękuję za link, jestem trochę spokojniejsza :) poza tym te nasze 600g to waga szacunkowa a z szacowaniem to jak z pogodą :p. ale dla pewności, dla spokoju pójdę do innego lekarza, zobaczymy co on/ona powie.

Mantezowa dziękuję :*

Ostatnia edycja:
reklama
Merlin fu..k co za lekarz:/ wspolczuje moze idz na konsulta to innego...jak ten powiedzial, ze "nie wie co ma z Toba zrobic":szok:

anmika super wiesci, tylko zyczyc udanego urlopku:*

pok wow ile przygod ..... ale doktorek naprawde rzetelny...a Zosia ladnie rosnie hehe az na wyrost:p dobrze, ze Ty z tego tytulu nie jestes jakas "nabrzmiala" hihi

malenstwo nie napisalas nic jak wyszlo z tym serduszkiem juz wszystko oki??

demetrios supcio ze wsio oki:)

jumbabe ciesze sie ze wizyta oki &&& za wyniki a Ty juz masz ktg co tydzien ??

*martusia no to super wyniki wizyty u gina za reszte wynikow &&&&. a Maluszek juz duzy wiec sie caly nie miesci to norma:p ale pochwal sie co uwiecznili dla zdjeciu:)

Kasieq no to super ciesze sie, ze Twoja Corcia tez zdrowo sie rozwija i rozpycha hihi

Palemko Ty chyba sie lubisz ponadprogramowo martwic co:p skoro polozna mowila ze nie ma co sie stresowac to sie sluchac:pdaj znac jak bedziesz po badaniu:* ciesze sie ze Malutka juz taka duza no i ze szyjka sie dobrze "trzyma":)

Wrocilam od ginki. Oprocz tego, ze mnie zdrzaznila z czym innym, to jednak przekazala dobre wiesci. Pepowina, ktora jeszcze tydzien temu byla w okol szyi Olivci jest juz miedzy nogami i jej glowka juz sie uklada do dolu, czyli juz sie wlasciwie ustawia. Wielkoscia 1300gram wiec ok. Szyjka zamknieta. Wszystko gra i buczy:-):-)Ulzylo mi zta pepowina, bo bardzo sie o to martwilam...

HALLO! My po piątkowej wizycie, Adolinka w 29 i 2 dc waży ok 1330, i leży sobie główką do góry! Już zaczynam się lekko stresować, że się nie odwróci:baffled: Wstawię później zdjęcia:tak:
Kochane Gratuluję udanych wizyt!!!!

to malutko waży. jak mój już 1009g.
ale ważne że w normie i że myślisz pozytywnie

nie mam innego wyjścia :)
myślimy pozytywnie

no i? jakąś cudowną radę masz by mi dziecko przybrało?

lekarz kazał zdrowo podjadać
i dużo leżeć na lewym boku, bo tak niby lepiej jedzonko dochodzi przez pępowinę

moja "mala" w 30 tyg ponad 1600g a ja 0,5 kg od poczatku ciazy

tylko pozazdrościć tych 0,5kg :D

Wrocilam od ginki. Oprocz tego, ze mnie zdrzaznila z czym innym, to jednak przekazala dobre wiesci. Pepowina, ktora jeszcze tydzien temu byla w okol szyi Olivci jest juz miedzy nogami i jej glowka juz sie uklada do dolu, czyli juz sie wlasciwie ustawia. Wielkoscia 1300gram wiec ok. Szyjka zamknieta. Wszystko gra i buczy:-):-)Ulzylo mi zta pepowina, bo bardzo sie o to martwilam...

to super, że wszystko ok

HALLO! My po piątkowej wizycie, Adolinka w 29 i 2 dc waży ok 1330, i leży sobie główką do góry! Już zaczynam się lekko stresować, że się nie odwróci:baffled: Wstawię później zdjęcia:tak:
Kochane Gratuluję udanych wizyt!!!!

moja też główką do góry
przytula się do serduszka mamusi
jeszcze ma trochę czasu
musimy być dobrej myśli ;)

monaliza no i super:)

axarai moja lezy juz do dolu ale ginka mowila ze jeszcze sie moze obrocic wiec ostatecznie to sie okaze pewnie przy porodzie hihih a tak serio to mi mowila ze do 34 tc chyba dzidzia ma jeszcze miejsce zeby sie ewentualnie przekrecic wiec nie martw sie:*

za jutrzejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
pok- 1660gr w 31tyg to nie jest mało ;)

Ale 1650 w 29 tyg? :-D:-D Mmja wielka kluska :)

Pok
to samo co do Maleństwa...skończcie stresować dziewczyny, ktorych dzieci są mniejsze!

Nikogo straszyc nie chcialam. Ja sie przestraszylam, ze moje takie wielkie, bo ja raczej drobna, m tez, w rodzinach obu zadnych grubasow, brzuch 87 cm a tu taki kloc! Ciekawa jestem, co wyjdzie na nastepnym usg, bo tak jak mowie jestem drobna i nie wiem jak bedzie u mnie z rodzeniem wielkoluda a nastawiam sie bardzo na porod naturalny, wertykalny (=bez znieczulenia). Prosze mnie tu wykrzyknikami nie straszyc.
Niech kazdy ma swoj rozum i swojego lekarza a forum czyta dla towarzystwa, nie zeby diagnozowac! To ile wazy inne dziecko nie ma znaczenia. Jesli lekarz mowi, ze ok, to ok. Nie bede sie tu powstrzymywac od pisania o tym, co mnie trapi, bo to moz kogos innego przestraszyc - chyba, ze nie rozumiem isei takiego forum, to prosze o oswiecenie ;)

Do góry