reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

u mojego lekarza jest tak, że od 30 tc KTG jest robione na każdej wizycie (ale ja chodzę prywatnie) ja będę już teraz miała robione w 29 tc bo lekarz idzie na urlop na cały miesiąc, więc kolejna wizyta będzie dopiero we wrześniu :szok:

Ja miałam miec pierwsze ktg na kolejnej wizycie, czyli w 33 tyg., ale ze byłam w szpitalu, to zrobili mi tam, bo robią każdej kobiecie na tym etapie ciąży.

reklama
ja nie miałam jeszcze ktg i mój lekarz nic o tym nie wspominał, nie sądzę żebym miała mieć to badanie na najbliższej wizycie (w czwartek), zapytam o to bo czytam że wy już macie to robione a ja nic o tym nie wiem...

Kasia ja w pierwszej ciazy mialam dopiero w 38 tc... także się nie martw... KTG nie robi się normalnie przed 30 tc a potem ewentualnie jak masz skurcze:tak:

Jak pisałam, byłam w szpitalu od piątku, wczoraj mnie wypuscili. Zrobili mi badania w kierunku cukrzycy ciązowej - kłuli mnie co 2 godz. przez cała dobę. Wyniki wychodziły bardzo dobre. Więc mam tylko nie jesc slodyczy i dzielić posilki na mniejsze porcje. Cisnienie zbadali mi zakladając aparat do mierzenia na cała dobę - także wszystko w porządku, zadnych tabletek, mam sobie kontrolowac cisnienie w domu sama. nawet nie wiecie jak sie ciesze :) Poza tym miałam robione usg, Mały super rosnie :) Zrobili mi tez pierwsze KTG, także wyszło super :) jestem przebadana wszerz i wzdłuż :)

jesteś przebadana
wszystko ok
więc teraz nic tylko się cieszyć

Ja troszkę żałuję, że nie mogę nigdzie dalej wyjechać :(... Ale czego się nie robi dla Skarba :)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze .

nie martw się
my raczej nigdzie też nie wyjedziemy mimo, że mogę
mój M nie ma urlopu
a ja idę ledwo na spacerek i jak miałabym gdzieś pojechać
może jak byłoby autko
ale ni ma :)
pojedziemy za rok z maluszkami

ciągle trzymamy kciuki za dziś &&&&

dziewczyny a ma pytanie czy teraz macie robione KTG na każdej wizycie czy raczej lekarze wam mówią że KTG zaczyna sie robić i robi się tylko w terminie porodu ?

Nie. Mysle, ze dopiero na wizycie szpitalnej na 2 tyg przed terminem albo moze i nie.
a po sie wlasciwie na typ etapie robi ktg?

reklama
rybcia super wiesci gratki i spokojniejsza pewnie tez jestes:*
axarai a wiesz ze ja wczoraj tez mialam masakryczny bol glowy, moze to nie migrena bo nie wiem jak ja sie odczuwa bo chyba nie mialam ale takie bolu glowy tez jeszcze nie doswiadczylam, moze to stres z powodu wyjazdu Mka, nie wiem ale dzis tez jest oki i ciesze sie ze u Ciebie tez:*
Adusia przesliczna i Pipunia tez hehe
Merlin juz o tym bylo wczesniej nie kojarze czy na tym watku ale roznie to bywa zalezy chyba od lekarza i praktyki jaka prowadza w danej przychodni:)

Do góry