reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Cześć Mamusie
Gratulacje z udanych wizyt, super wieści.

My już z powrotem w IRL, cały czas w dwupaku:) W Polsce zrobiłam badania krwi wyniki prawidłowe, nawet anemia zniknęła, pewnie przez odstawienie kawy:) Tydzień temu USG również prawidłowe:) Gin powiedział że tydzień różnicy to nie dużo bo dzieci rosną etapami nie które wolniej, inne szybciej. Więc mnie uspokoił. Wczoraj już w Dublinie miałam kolejne USG w szpitalu i alarm odwołany:-) Lenka rośnie prawidłowo, waży już 1500g:szok: Duża dziewczynka już, ułożona główką w dół, rozpycha się po moich żebrach:)

reklama
Mój M odebral dzisiaj moje wyniki morfoligii i moczu no i spadly mi niestety płytki poniżej normy. W pierwszej ciązy tez tak mialam. Przy maloplytkowosci jest wieksze ryzyko kwotoku podczas porodu. Zobaczymy co powie lekarz bo wizyte ma w poniedziałek. Juz sie nie moge doczekac bo dawno nie widzialam na usg mojej kruszynki

hej :)
Nigdy nie może byc za dobrze nie ? :tak:
A więc małą waży 1660 kg jest śliczna i kochana, ale wyszła jej małą arytmia , no i dostałysmy skierownaie na echo serca do Rudy, lekarka powiedziała, że mam się nie martwić, bo to częsta przypadłośc dzieciaczków w 3 trymestrze, ponadto przepływy są okej i wszystko pięknie i cudnie, ale ... trza to sprawdzić.... no i kurde zaś się martwię :)
Szyjka trzyma i się nie skróciłą za bardzo od ostatniej wizyty, tyle dobrze :)

Palemka to ja dopierom co o trzymanych kciukach pisałam..a tu już mamy relację :). Myśl pozytywnie...skoro lekarka twierdzi, że dzieci tak mają.. to widocznie tak jest. Zrobisz ECHO i się uspokoisz.

Palemko tak jak dziewczyny pisza zrobisz echo i sie uspokoisz,musi byc dobrze.Fajnie że mała dobrze sie rozwija i twoja szyjka trzyma:tak:
pok moje dziecko raczej do małych nie należy:-Djak byłam w 30tc 1d na wizycie to mały miał 1865g,wiec kawał chłopa.Ciekawe ile urosnie przez dwa tyg,juz nie moge doczekac poniedziałku:tak:

Palemko cieszę się, że wizyta się udała i mała zdrowo rośnie. Zrobisz to echo i na pewno wszystko będzie ok :)
Kasieq - gratuluję dobrych wyników badań i udanych wizyt :)
Martusia* - gratki udanej wizyty i kciuki zaciśnięte za dobre wyniki wszystkich tych badań, które wymieniłaś :)
Jumabe - gratuluję udanej wizyty :)

Anmika no to króliczku :D wcinaj zielone

super, że po wizycie wszystko ok
i cieszę się, że możecie się urlopować

Pok No to miałaś kobito przygody nie zazdroszczę. Ale za to fachowa obsługa była. Najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok

w środę na wizycie wyszło że Jasio ma już 1009g.
USG bylo kontrolne dla serduszka jego przez te ognisko hiperehogenne.

a to jego serduszko:

Zobacz załącznik 480803

dobrze, że wszystko ok
niesamowite, że możemy przy dzisiejszym sprzęcie oglądać serduszka, nereczki naszych kruszynek

Moja spóźniona relacja z poniedziałkowej wizyty:
Z małym wszystko ok. Chłopiec na 200% bo ładnie pokazał nam jajeczka. Waży 1530 g i jest już odwrócony główka w dół. Ze mną tez ok - szyjka długa i zamknięta. Wyniki glukozy - jak to położna określiła - cudowne :)
Następna wizyta 2 sierpień 15.15.
Dziękuje Wam za kciuki i trzymam je za wizytujące w najbliższym czasie &&&&&&&&&&

Super, że wszystko po wizycie ok

Ja już po wizycie macanej. Wszystko ok, nic się nie rozwiera. Ktg też w porządku. Ciśnienie może być. Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i odczyn coombsa, usg 27.07, za tydzień samo ktg a za dwa tygodnie tj. 20.07 wizyta. Ze względu na kurcze łydek mam brać Magne B6 3x2 tabletki (może dzięki temu brzuch będzie mi się tez mniej spinał), poza tym jak do tej pory Nos-spa forte 3x1 i Dopegyt 2x1. Dzieki za kciuki.

to cieszę się, że wszystko ok ;)

1 wizyta wczoraj internista: to ze mam czerwone rece to rumien, moze o podlozu alergicznym, w zeszle lato tez mialam i poszedl po dwoch tygodniach. teraz poczekac jak zniknie, a jak nie zniknie to bedziem myslec dalej.
2 wizyta dzisiaj kardiolog: kupa badan w zwiazku z podejrzeniem tachykardii i nadcisnienia, narazie bez leczenia a po badaniach jesli cos bedzie konieczne to wtedy. z badan: EKG, 2x holter, USG serca, morfologia + płytki + rozmaz automatyczny, mocz, potas, sód, transaminaza GPT/ALT, kreatynina. badania zaczynam 17.07.
3 wizyta dzis gin: szyjka dluga i zamknieta, 2,7kg na plusie, toxo ok, rozyczka tez, test obciazenia glukoza zdalam ale na pewnosci porada diabetologa: glukoza na czczo-64, po 1h-137, po 2h-160. doktor mowi ze w przypadku 75g norma wynosi 180 po 2h. mocz ok bez bakterii:) a teraz moj maly skarbek: wazy 600g, serduszko 144/m, wody plodowe w porzadku, lozysko na tylnej scianie o I stopniu dojrzalosci, polozenie glowkowe. BPD-67mm, HC-249mm, FL-48mm, AC-219. doktorek mowi ze ciaza prawidlowa, pieknie sie rozwija, maly to taki sredniak bedzie latwiej urodzic. termin znowu miedzy miedzy no moglby sie okreslic w koncu ;) a tak to jest 27.09-3.10.

nastepna wizyte mam 13.8 na 9:40 chyba, a usg 9.08 na 8:40. a w tym okresie mocz i morfologia. no i zadne zdjecie nie przedstawia malego w calosci jestem zawiedziona nie mam co pokazac ;/;/;/;/

Ja mam takie 2 rumienie na nogach urok pękających naczynek, mam nadzieję, że zejdą, a jak nie to pomartwimy się kiedyś

mam nadzieję, że u kardiologa skończy się tylko na podejrzeniach, ale badania trza zrobić
ja mam wizytę kontrolną w poniedziałek

Twoje dziecie ma 600g???
a ty masz tylko 2,7kg na plusie :szok: jak ty to robisz
ale jak wszystko wporządku to ok ;)

My już z powrotem w IRL, cały czas w dwupaku:) W Polsce zrobiłam badania krwi wyniki prawidłowe, nawet anemia zniknęła, pewnie przez odstawienie kawy:) Tydzień temu USG również prawidłowe:) Gin powiedział że tydzień różnicy to nie dużo bo dzieci rosną etapami nie które wolniej, inne szybciej. Więc mnie uspokoił. Wczoraj już w Dublinie miałam kolejne USG w szpitalu i alarm odwołany:-) Lenka rośnie prawidłowo, waży już 1500g:szok: Duża dziewczynka już, ułożona główką w dół, rozpycha się po moich żebrach:)

no to dzieciątko sobie podróżuje ;)
dobrze, że wszystko ok ;)

Mój M odebral dzisiaj moje wyniki morfoligii i moczu no i spadly mi niestety płytki poniżej normy. W pierwszej ciązy tez tak mialam. Przy maloplytkowosci jest wieksze ryzyko kwotoku podczas porodu. Zobaczymy co powie lekarz bo wizyte ma w poniedziałek. Juz sie nie moge doczekac bo dawno nie widzialam na usg mojej kruszynki

nie martw się na zapas
trzymam kciuki za wizytę poniedziałkową &&&&

A więc małą waży 1660 kg jest śliczna i kochana, ale wyszła jej małą arytmia , no i dostałysmy skierownaie na echo serca do Rudy, lekarka powiedziała, że mam się nie martwić, bo to częsta przypadłośc dzieciaczków w 3 trymestrze, ponadto przepływy są okej i wszystko pięknie i cudnie, ale ... trza to sprawdzić.... no i kurde zaś się martwię :)

oj Pajeczko ty to już się nanerwujesz przez te twoje dziecię
a jak lekarz mówi że to częsta przypadłość u dzieciaczków to wie co mówi
a reszta cudaczna więc się cieszyć trzeba ;)

reklama

wszystko bedzie dobrze.
duża już Twoja niunia.
buziaki

Do góry