reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Paja ach te nasze małe zboczuszki,jak bym o synu moim czytała Alan zawsze centralnie fiutasem sie do usg wystawiał co mym nie miała złudzeń że syncio w drodze:tak:
gorgusia a ja myślałam ze w Garwolinie to troche niższe ceny a tu taki zonk,no ale nic najważniejsze ze mały zdrowy,ślicznie rosnie małżon sobie popatrzył co zmajstrował i jest gites:-)

reklama
Demetrios mnie to czasami juz wstyd bylo:-D

Beacia
najlepsza była moja gin na badaniach kiedys
robi usg mlody standardowo jajkami do glowicy
lekarka "o jakie duze jajeczka ma :) ciekawe po kim"
moj maż "no jak to po kim? po tatusiu chyba nie?"

jaja były w gabinecie:)

Pajkaa haha :))dobre, macie zabawnie z tymi ptakami :D

U mnie 3d/4d kosztuje ok. 200-250zł, cały czas się zastanawiam kiedy i czy w ogóle warto, bo z tego co piszecie to niekoniecznie, ale widziałam też usg już takie na płytce i było czaderskie, nawet ptaka zmierzyli hahaha

jesli chodzi o lekarza , to uratował mi dziecko , więc nigdy nie oceniłabym go jako konowała, a co do pomyłki to usg 9 lat temu nie były takie doskonałe więc na rozmazanym obrazie zawsze jest trudniej odczytać płeć - to pewnie przyczyna

no włąsnie to w sumie nie ma co teraz tak pisac o pomyłkach bo to ż ekiedyś tak było to teraz jest duuzo inaczje bardziej do przodu z tymi usg...

ja napisałam do mojej dr. czy ona ma 3d lub 4d ale na razie mi nie odpisuje a i zapytałam ją czy będzie przez brzuch czy dowciapnie
Jestem bardzo ciekawa co to będzie :) mówią że jak nie można rozpoznać to pewnie dziewczynka bo najłatwiej zobaczyć chłopca :)

Matik niekoniecznie bo chlopak tak siusiaka moze zakamuflować, ze potem wychodzi niespodzianka:-D

Demetrios ciesze sie, ze humorek poprawiłam :-D
jeszcze mialam tak,z e w poprzedniej ciazy jak M byl na usg to potem lekarka sie go pyta czy wychodzi bo teraz bedzie mnie badac a ja mowie, ze nie ma potrzeby wiec ona mnie bada a M głupie miny do mnie robi wiec lekakra mnie nie umiala zbadac bo sie smiałysmy:-D ale lekarka ok to i pożartowac mozna:-D

W Irlandii ciąże prowadzi lekarz rodzinny na zmianę z położna w szpitalu. Pierwsze USG jak się ma szczęście to jest w 12tyg sprawdzają tylko ile dzieci i czy bije serduszko:/ Jestem z Dublina i chodzę prywatnie do gina do dr Żulichowskiego z EMC. Ze względu na krwiaki mam wizyty co 2 tyg i za każda place 150 euro + 120 euro na miesiąc, za crinone (progesteron) na podtrzymanie i zmniejszenie skurczy. Gdyby nie mój doktor nie wiedziałabym nawet o krwiakach i kto wie jak by się to skończyło, bo w Irlandii nie podtrzymują wczesnej ciąży, dają działać naturze:wściekła/y: sick!
Następną wizyta 6 marca może i my coś zobaczymy:tak:

reklama
Cześć :)
Wróciłam z USG: Dzidzia ślicznie rośnie, jest zdrowa i duża (CRL:7,3=13t3d) i niesamowicie ruchliwa. Poryczałam się jak Śliczności "podrapało się po głowie". Poza tym wszystkie narządy na swoich miejscach, serduszko pięknie bije. Oprócz tego dowiedziałam się, że mam krwiaka poza łożyskowego 2,5cmx1,97cm i lekarka była zdziwiona, że nie krwawiłam ani nie plamiłam do tej pory. Prawdopodobnie stąd te bóle przy większym wysiłku fizycznym. Aaaaa i między nogami nic nie sterczy więc bardzo możliwe, że to dziewczynka :-D:-D:-D:-D Zdjęcia będą za chwilkę :)

Do góry