reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Ufff to odpowiadam i piszę więcej :)))

Anmika dużo zależy od sprzętu, usg to ok. 12 tyg. trzeba zrobić między 11 a 13t i6d i tu myślę, że trzeba uważać, bo dzidzia może troszkę urosnąć :) moja dzisiaj miała odpowiednik nie 12t3d a 13 t :)
kwestia czy dopochwowo czy po brzuszku to kwestia sprzętu oraz tego jak ułoży się maluszek, ja miałam i tak i tak bo raz pępowina wchodziła w kadr :D

Monaliza na samym usg lekarz mówi tyle dużo, że więcej wizyty u niego jednocześnie nie trzeba ;) przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia :D

Gorgusia jeny 400 zł!? może to za 3d? bo ja dzisiaj dałam 180zł! ale ważne, że wszystko ok :D

Matik u nas jeszcze przed badaniem mówiła, że na płeć za wcześnie, a my jakoś też się nie dopytywaliśmy, bo ja chętnie i chłopca i dziewuszkę :))

Uff co jeszcze? widziałam coś o terminach i tym czy w końcu na nfz czy nie i tutaj się mocno dopytywałam i da się na nfz spokojnie, tylko np. u mnie w przychodni mają za słaby sprzęt na to całe nt, ot i cała filozofia :)

I co jeszcze ceny, jeden gabinet mi krzyknął 550 zł a drugi 180 zł :) obydwa w w-wie, więc warto pytać o ceny tak myślę.

No i tak się cieszę, że Fasolka ma się dobrze, jest duża, wszystkie pomiary ok :)
a może wiecie kiedy warto pójść na 3d/4d? bo teoretycznie na zwykłe usg mam iść dopiero na połówkowe za jakieś 6-7 tyg!, a przecież nie wytrzymam haha :D

reklama
Polisia powiem Ci, ze wg mnie na 3d/4d nie warto tracić pieniedzy. Ja jak byłam w poprzedniej ciązy na prenatalnych to lekarka przełączyła na 4D i nic nie bylo widać :/ bo dzidzia sie tak ulożyła... więc warte zastanowienia bo moze nic nie byc widać:)

Polisia, ja pojde na to usg kolo 20tc. Akurat gosc u ktorego robilam i bede robic, nie liczy zbyt duzo. Poprzednio bylo 150zl, teraz pewnie troche wiecej. Wtedy bylam 2x i za drugim mi policzyl polowe, bo sie mlody nie chcial ladnie ustawic do "zdjęć" ;-) tutaj jest jego strona, zagladnijcie sobie do galerii, ma fotki ustawione tygodniami :-) Źrebiec.pl - Strona gabinetu ginekologicznego oraz kosmetycznego

Moja nastęona wizyta to koniec 13 tc i hmm nie wiem czy aby chcę w tym tygodniu pytać o płeć?bo jednak to dla mnie mozliwa pomyłka...gin super ma niezłe podejscie ale jaki jest co do płci tego nie wiem gdyż chodze do niego pierwszy raz także chyba poczekam na to usg późniejsze wtedy płeć będzie duzo bardziej wiarygodna...nie chce rozczarowania tzn.jak usłysze dziewczynka czy synek to chce już tak myśleć kierowac się planowac a nie potem usłyszeć że jednak inna płec...

Patrysia no ja wlasnie chcialaym wiedziec , zeby dopieec teściowej :d jak bedzie syn a jak potem wyjdzie, ze córka to i tak powiem, ze syn :d bede miala spokój:)

U ciebie jest o tyle dobrze ze gin do którego chodzisz powiedizał trafnie płec w 12 tc a ja nie wiem jak jest z tym ginem i np.powie dziewczynka ja się uciesze a na drugim usg a nie jednak syn i tak dziwnie mi będzie a tak od poczatku jak dowiem się ze syn czy córka i tak będzie bo w dalszym tc jest mniejsze ryzyko pomyłki to człowiek juz tak inaczej...rozumiesz...jakbym chodziła do mojego gina co z Alankiem i Domisiem to wtedy bez wahania spytałabym się bo on super co do płci...

dziewczyny wklejam stronkę co do plci

Google Tłumacz

Patrysia rozumiem :) bo Ty marzysz o córci :) mnie w sumie obojętnie, ale synka bym wolala ze wzgędy na tesciowa chociaż jakby byla córa też bym sie cieszyła:)

Lotka, Patrysia, Polisia gratulacje :))) Strasznie się cieszę, że nasze fasolinki rosną zdrowo :)

Ja się dodzwoniłam do swojej ginki i ona mi na następnej wizycie zrobi to USG genetyczne. No to mam problem z głowy :)

Mi też płeć jest obojętna, w końcu pierwszy potomek to bez znaczenia czy to będzie chłopiec czy dziewczynka. :)

Dziewczyny po USG genetycznym - wy miałyście to badanie w 2D czy 3D?

Ostatnia edycja:
Demetrios jest w 2D niektórzy przelączają na chwilke na 3D, ale niekoniecznie...lepiej wsio widać na 2D tzn przepływy itd:) przynajmniej ja mialamw 2 D a teraz zobaczymy pewnie tez:)

reklama
dziewczyny wklejam stronkę co do plci

Google Tłumacz

Patrysia rozumiem :) bo Ty marzysz o córci :) mnie w sumie obojętnie, ale synka bym wolala ze wzgędy na tesciowa chociaż jakby byla córa też bym sie cieszyła:)

o jakie śmieszne małe siusiaczki! :) ja bym już bardzo chciała wiedzieć co będzie, ale jednocześnie mieć pewność, więc pewnie się okaże za jakieś 7 tygodni na tzw. połówkowym ;)

Do góry