reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Bubuś gratuluje, super zdjęcia.
Też mama krwiaka a nawet 2:/ i też nie krwawię, na szczęście. Od 6 tyg mam przepisana Crinone (progesteron) na skurcze macicy, też miałam bóle przy wysiłku. Jeden się powoli wchłania, drugi bardziej uparty.

reklama
Marudko współczuję przeżyć :( Tak to jest jak lekarz nie ma odpowiedniego sprzętu...

Aaaa jeszcze jakbyście pytały: USG miałam dziś i przez brzuch (żeby CRL i NT zmierzyć) i dopochwowo żeby zmierzyć i posprawdzać resztę bo się Dzidzia kręciła :)

Marudka współczuje, to musiało być straszne, Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło.
Ja mam stracha za każdym razem na USG.

Kasieq - Aha czyli widzę, że doktor Żulichowski dalej prowadzi na kobietach w ciąży swoje dziwne prktyki. :no: Tak samo było ze mna i 6 innymi polkami które znam, które poszły do niego na swoje pierwsze wizyty, bo państwowo usg robią późno. :crazy: Wynajduje jak nie krwiaki to torbiele, i wszystkich leczy tym samym lekiem Crinone za 120e na 15 dni kuracji :baffled: (dodam ze w Polsce jedna pipeta kosztuje niecałe 5 zł.) No ale to nic, przecież kochany pan doktorek da cięzarnej voucher na 10% zniżki na leki w sąsiadującej z kliniką aptece...:-D Jaki on dobry...! Wszystkim wmawia zagrozona ciążę, która wymaga stałej kontroli, regularnych wizyt, żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy!!!! :wściekła/y: Dobrze zastanów sie, czy warto chodzić to tego ginekologa, zanim obedrze Cie z kasy całkowicie, że nawet na wyprawkę dla dziecka mieć nie będziesz, zanim sie urodzi. :szok:Lepiej zapisz się do innego ginekologa, zeby wydał własna opinię na temat twojej ciaży. Mi jeden ginekolog powiedział że nigdy nie przepisał by mi takiego leku, przede wszystkim ze względu na to w jaki sposób jest on aplikowany. Żeby wkładać sobie jakieś pipety?!:angry: A co jesli zrobi sie to nieumiejętnie, i jeszcze może to dzidzi zaszkodzić?! Jeszcze żeby mało tego było, na drugi dzień, trzeba se to samemu palcem wygrzebać! :confused: Skaranie boskie za takie praktyki!!!! :wściekła/y: Mój GP jak to usłyszał, to sie za głowę złapał. Zapytasz się pewnie, po co więc produkuja ten lek? Otóż jest on bardzo popularny wśród kobiet starających się zajść w ciążę. Dobrze Ci radzę zmień ginekologa, albo chociaż pójdź do innego na jedną wizytę, aby ocenił twój stan. Ja miałam przepisany Crinone przez doktorka w 5tc. Nie wykupiłam, a mimo to ja i dzidzia mamy sie dobrze, rośniemy i wierzymy, że wszystko będzie ok! :)

wsciekla dzis na caly swiat... bylam u gin, nie mam pojecia jak on liczy te tygodnie ciazy, czyzby od jajeczkowania a nie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki?? ale mu wychodzi, ze ja dopiero 9 tydzien jestem, badaniazadnego nie robil, dostalam skierowanie na krew i mocz, glukoze z krwi, teraz mam przyjsc za dwa tygodnie to zalozymy karte ciazy i umowimy sie na pierwsze usg, akurat to, ze usg pozno mnie nie doluje, bo im pozniej tym wieksze prawdopodobienstwo na poznanie plci :)

a co do jedzenia to ja mam parcie na chipsy leysy (chyba maja najmniej syfu), i wieczor bez chipsow- wieczor stracony heh, juz chyba dzis nie wpadne bo mw domu i chcemy jakis film obejrzec, milego wieczorku Kochane

Marudka rany współczuję ale najważniejsze że wszystko dobrze !!! jak czytałam tego posta to mało serce mi nie staneło ale super że wsio oki
Bubuś jaki śliczniutki rany już sie nei moge doczekać jak swojego zobaczę!!!
Kasieq hmmm powiem Ci że płacisz mase kasy !!! a o tym lekarzu hmmm popytaj kobiet co siedzą w kolejce do niego i połowa z nich bierze te same leki na róźne przypadki ! ostrzegali mnie przed nim kazde dziewczyny co mialy z nim doczynienia i jeden na phisboro jeszcez jest tez taki ale zapomnialam nazwiska . kupe kaski kasuje za wizyty!!! na D7 przyjmuje dr Dybkowski za wizyte z usg płaci sie 80 e , super lekarz zna sie na wielu rzeczach , dzieki niemu udalo nam sie nei zwariowac przy starankach aha no i tez wlasnei on kazal mi odstawic leki ktore dostalam na wieksze szanse zaajscia w ciaze a okazalo si eze blokuja owulacje i zafasolkowanie jest nei mozliwe . Ja biore cyclogest troszke tanszy od tego co Ty bierzesz bo na miesiac wychodzi mi 90 e a i tak myslalam ze to kupa kasy!!! tak tylko podpowiadam jak mozna zaoszczedzic sporo kaski ale oczywiscie to ty musisz ufaclekarzowi co Cię prowadzi
aha a ciązę moze też prowadzić polski ginekolog tzn mozesz miec te bezplatne wizyty u ginekologa jako u GP :) a kogo masz za GP??

Anusieńka widze ze jeszcze jedna miala z nim kontakt:( ehhh skarane z tym lekarzem !!! dziwne ze nei odebrali mu jeszcze licencji!!! ale pewno kwestia czasu!!! rany ja myslalam ze 130 e na miesiac a to 260 na miesiac!! ile tego progesteronu tam jest ??jak dawka?? bo chce porownac z cyclogestem co mi przepisali !!! i sa to glubułki dopochwowe a nei jakies pipetki!
kogo masz Ty za GP?? I kiedy macie pierwsze wizyty w szpitalach?? my juz 8marca:)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie dziewczeta :-)
To ja tez sie pochwale swoim malym "Kosmita":-D. Dzis bylam na usg genetycznym 13 tc- CRL 6,77 wszystko jest w jak najlepszym porzadku, dzidzia zdrowa :-) tylko bardzo skakal i sie krecil i nie dalo sie okreslic jeszcze plci. Moj M. byl zachwycony :-) pierwszy raz byl ze mna na usg i bardzo duzo pytan zadawal :-). Wstawiam nizej zdjecia ale nie sa tak wyrazne jak bylo widac na moinitorze. Na pierwszym widac twarzyczke i pomiar kosci nosowej, to tu wyglada troche jak Kosmita :-D ale Pan doktor mowil ze to normalne:-), na drugim zdjeciu dzidzia w calosci widac nawet kregoslup. Pozdrawiam wszystkie dziewczeta i czekam na rownie dobre wiadomosci od innych :-)
skanowanie0003.jpgskanowanie0004.jpg

Maja16 - Właściwie to kuracja żelem Crinone, jeślibym się na nia zdecydowała, kosztowałaby mnie 132e miesięcznie dzięki wypełnieniu w aptece formularza tzw. Drug Scheme, który pokrywa resztę wartości leku. Czyli w tym przypadku, jeśli miesięczna kuracja żelem Crinone wynosi 240e, płaci się 132e, a resztę kwoty pokrywa państwo. Nie mam pojęcia ile progesteronu jest w tym leku. Może znajdziesz odpowiedź na tej stronie Crinone 8% FAQs Ja nie mieszkam w Dublinie, wiec raczej nie będziesz znała mojego GP. Niestety nie wiem jeszcze kiedy mam mieć pierwszą wizytę w szpitalu. Chyba dostanę jakiś list z data wizyty, co nie? Czy jak to działa?:confused:

reklama
Martusia ja mojego gin męczyłam i wiem jak liczy, oni wszyscy liczą każdy po swojemu :D gin w gabinecie liczy zazwyczaj od owulacji, czyli 2 tygodnie mniej niż wg OM, na usg zazwyczaj jest termin zgodny z OM, ale raz na jednym usg w szpitalu był zgodny z faktycznym czasem, więc zgłupiec można!
W każdym razie moja gin powtarza, że ciąża trwa tyle ile faktycznie siedzi w brzuszku, w sumie to logiczne, suwaczek jest 2 tyg do przodu, przy czym trzeba się połapać, że gin posługuje się pełnymi tyg, czyli nie powie 8t3d tylko 9 tydz :D
ja już wiele stresu się najadłam przez to, ale obcuję na dwa sposoby i już to łapię :D a jak mam wątpliwości to sobie czytam tu Kalendarz ciąży - ciąża tydzień po tygodniu - ciąża kalendarz - mamazone.pl - www.mamazone.pl bo jest łopatologicznie który tydz ciąży wg om i zapłodnienia :D

emi super fotki :D ja tez mam jedno takie zdjęcie gdzie wygląda jak ufo :D

Do góry