reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Weronka moja gin mi w poprzedniej ciazy powiedziała, ze prawdopodobnie syn w 12 tc... zobaczymy jak bedzie teraz...

reklama
Moja nastęona wizyta to koniec 13 tc i hmm nie wiem czy aby chcę w tym tygodniu pytać o płeć?bo jednak to dla mnie mozliwa pomyłka...gin super ma niezłe podejscie ale jaki jest co do płci tego nie wiem gdyż chodze do niego pierwszy raz także chyba poczekam na to usg późniejsze wtedy płeć będzie duzo bardziej wiarygodna...nie chce rozczarowania tzn.jak usłysze dziewczynka czy synek to chce już tak myśleć kierowac się planowac a nie potem usłyszeć że jednak inna płec...

Patrysia ty się lepiej nie nastawiaj , bo ja przez 9 m-cy słyszałam , że będzie dziewczynka , a urodził się chłopak , który chodził w śpiopszkach z różowymi lamówkami hihihihih - całe szczęście w większości kupowałam kolorki "uniwersalne"

Kochane Mamuśki.
Mam nadzieję, że pozwolicie iż dołączę do Was :)
termin mamy na 7.09, jesteśmy po 2 usg - pierwsze w 6t6d -widzieliśmy już wtedy serduszko :) kolejne było 8t4d, dzieciątko miało 2cm i szalało jak się patrzy.
Teraz wizyta we wtorek 28.02, będziemy mieć usg genetyczne - to będzie nasz 12 tydzień.
Pozdrowienia

Patrysia ty się lepiej nie nastawiaj , bo ja przez 9 m-cy słyszałam , że będzie dziewczynka , a urodził się chłopak , który chodził w śpiopszkach z różowymi lamówkami hihihihih - całe szczęście w większości kupowałam kolorki "uniwersalne"

wiesz dla mnie to do nie przyjecia ten lekarz jakiś konował (sorki)...u mnie siusiaki ewidentnie było widac dowodziki elegancklie i tym razem wiem ze też tak będzie że jak siusiak to siusiak...

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:tak:
gorgusiagratuluje synka,a cena naprawde powalajaca a ja myslałam ze moje 250 to sporo.
Robiłas w Garwolinie czy Wa wie?
Pajka u mnie wizyta wygladała jak u Ciebie czyli w 2d bo tak jest po prostu lepiej wszystko widac,na 3d na chwile przerzuciła ale fakt w 2d lepsza widocznosc.
Ja miałam przez brzuszek mimo sporej warstwy sadełka,po prostu jak by nie mozna było porobic dobrze pomiarów to w tedy dopiero dopochwowo.
Na razie same chłopy forumowe bo łatwiej potwierdzic,potem pewnie posypia się dziołchy:)

wiesz dla mnie to do nie przyjecia ten lekarz jakiś konował (sorki)...u mnie siusiaki ewidentnie było widac dowodziki elegancklie i tym razem wiem ze też tak będzie że jak siusiak to siusiak...

jesli chodzi o lekarza , to uratował mi dziecko , więc nigdy nie oceniłabym go jako konowała, a co do pomyłki to usg 9 lat temu nie były takie doskonałe więc na rozmazanym obrazie zawsze jest trudniej odczytać płeć - to pewnie przyczyna

Beacia dokladnie u mnie zawsze bylo tak, ze co usg to synek usawial sie jajkami do głowicy:-Di w 30 tc jak jechałam do szpitala lekarka robi usg taka zmieszana i mowi wiedzą panstwo co bedzie? a ja mowie "nasz synus zawsze wszystkim pokazuje' a ona "no chciałam główke a zobaczylam wielkiego siusiaka:-D

Beacia w Garwolinie u mojego lekarza w przychodni Pepek świata. Dopiero po fakcie czytałam,ze usg genetyczne jest jest dodatkowo płatne 250zł. W 20tyg dochodzi jeszcze ocena narządów,więc chyba będę gdzieś indziej szukac,bo wyjdzie prawie 700 jak to sobie sumuje. Zdzierstwo straszne.... jak można taniej to pewnie,że bym wolała. Wczoraj to w sumie przed faktem zostałam postawiona i musiałam zapłacić. Będę juz mądrzejsza.

reklama
Pajka ale się uśmiałam. :)))

Pytałam o to 3d bo mi ginka powiedziała, że zrobi mi genetyczne w 2d bo nie ma możliwości podglądu w 3d. No i jak mi zależy na 3d to podała mi adresy gdzie mogę je zrobić. Ale jak Wy miałyście w 2d to ja nie będę kombinować i dam swojej gince działać.

Do góry