reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Mój ginek bada zawsze na fotelu i zawsze najpierw robi badanie ginekologiczne czy wszystko ok, a pozniej usg. Do 12 tygodnia dopochwowo, genetyczne mialam i tak i tak bo młody uciekał i nie szlo go zmierzyc wiec kombinował zeby go posprawdzac. 14.03 idę na wizyte i juz bede miala przez brzuch :-)

reklama
Kasieq i Ryba gratuluje udanych wizyt.

Za wizytujące dziś i w najbliższych dniach trzymam kciuki &&&

Moja ginka też zawsze najpierw bada mnie na fotelu a później hop na łózko i robi USG.

my jesteśmy już po wczorajszym usg genetycznym - wszystko oki :D serducho bije, wszystko dobrze wykształcone, NT=1,67, więc fajnie :) dzidziuś rośnie- ma 7,1 cm :))) takze wg usg jest troszkę "starszy" obecnie ;)

pozdrawiamy

anusienka miałam pierwsza wizytę w szpitalu Coombe w Dublinie. Dowiedziałam się tylko, że ma 51mm, jest bardzo ruchliwe i mogłam posłuchać serduszka:) Przezierność karkową będę musiała zrobić prywatnie, bo z tego co wiem nie robią tego badania w Irlandii. Kolejne USG w szpitalu mam 8 maja tj 22 tydz. ciąży. Nazywają to USG anatomicznym i wtedy poznaje się płeć, mierzy wszystkie organy i kości.

a ja sie wlasnie dowiedzialam dlaczego nie robia badan genetycznych w irlandii. kumpela irlandka powiedziala, ze oni sa krajem bardzo katolickim i boja sie, ze wczesniejsze powiadomienie kobiet o zagrozeniu, iz dziecko moze byc chore lub miec syndrom downa moze doprowadzic do tego,iz beda chcialy dokonac aborcji a oni sa temu na maxa przeciwni. tak mi to ona glupio wytlumaczyla. ale faktem jest, ze jest to kraj bardzo purytanski i dodamy-strasznie za murzynami:tak:

Monaliza super sa bardzo przeciwni aborcji ale dlaczego nie podtrzymują ciąży??!!! ehhhhh dziekować tylko że mamy Polskich ginów tutaj:)

PALMA!
czy Ty sie nauczysz dawac znac po wizycie czy ja mam przez Ciebie wszystkie paznokcie zjesc?!

reklama
A ja wczoraj zaliczyłam wizytę u lekarza i kosztowało mnie to sporo nerwów, bo to pierwsze usg po wyjściu ze szpitala. Okazało się , że niepotrzebnie się martwiłam, bo lekarz powiedział , że jest zdecydowana poprawa (ale konkretnie o odklejeniu kosmówki nic nie chciał powiedzieć), tylko , że nadal plamię. Ale widziałam mojego skarbeczka jak biło mu serduszko i jak się wiercił. Machał nóżkami i rączkami jakby kraulem pływał. Ten obraz uspokoił mnie i ucieszył , jak żaden inny. Ponieważ schudłam od pierwszej wizyty (z powodu bólu żołądka), lekarz zmienił mi duphaston tymczasowo na luteinę dopochwową , no-spy wogóle mam nie brać , ale nadal leżeć i nigdzie nie chodzić. Wg usg dzidziuś ma 11 tyg i 4 dni i 4,36 cm, więc jest starsze niż z obliczeń od okresu :) Chorobowe dostałam do końca marca , a 2 kwiwtnia mam się zjawić na kontroli.
Jestem lżejsza o 10kg zmartwień ;)

Ostatnia edycja:
Do góry