reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

USG dopochwowe tez mam tylko z fotela, nie z kozetki. Wygodniej i dla lekarza i dla mnie. U nas nastęne usg za dwa tygodnie i też nie mogę się doczekać :))

reklama
KasiaP u mnie na macanego sprawdza wielkość macicy i położenie i na tej podstawie określa tydzien, więc jak przybywa to znaczy, że się rozwija :)
serduszka u mnie nie da się posłuchać, a tak to stan czy są infekcje i tyle. Zdecydowanie usg fajniejsze :D

dziewczyny dzis dostalam wyniki cytologii o ogolnie wsio ok ale jest napisane , ze w candida jest obecna. nic ze jest zapalenie tylko o obecnosci candida. wiem, ze to grzyb z tym ze ja naprawde nie odczuwam zadnego swedzenia ogolnie nic mi sie nie dzieje. Czy wiecie co t moze oznaczac. Czy sama ich obecnosc swiadczy o jakims zapaleniu, mimo braku jakichkolwiek objawow?

Matik, wiem co czujesz, też tak się bałam przed tym badaniem, ale wierzę że wszystko u Ciebie będzie dobrze tak jak i u mnie. Trzymam kciuki.

Monaliza, ja się na tym nie znam ale szybko podczytałam w necie że candida nie jest groźna w ciąży, ale zazwyczaj jak to grzyb - daje objawy. Być może masz niewielką "inwazję" i dlatego nie odczuwasz. A o ile wiem zapalenie jest wtedy, gdy są objawy - zaczerwienienie, obrzęk, świąd.

Dzień dobry wszystkim.
Patrysia Ja już wczoraj pierwsze USG przez brzuch zaliczyłam:biggrin2:. Badanie zdecydowanie przyjemniejsze niż dowcipne.

Maleństwo rośnie 10mm na tydzień:szok: Ma już 51mm i wierci się jak szalony... hehehe. Pani doktor powiedziała, że aktywne dzieci to szczęśliwe dzieci!! Teraz czekamy na wyniki krwi. Kolejne USG - anatomiczne 8 maj tj. 22tydz. Trochę sobie poczekam, ale w Irlandii już tak maja, 2 USG na całą ciążę, jeśli dziecko jest zdrowe:/ Chcemy poznać płeć wcześniej więc pewnie wybierzemy się prywatnie do gina. Miłego dzionka życzę

Hej! Widzę, że wybrałaś się do innego ginekologa, niż do Pana Ż.? :-) Do kogo się zapisałaś? Może do p. Antepowicz w Madicusie??? Ja własnie do niej zapisałam się na 12 marca na usg genetyczne. Jesli ty też miałas usg genetyczne, to napisz proszę, czego dowiedziałaś się poza wielkością dzidzi i tą przeziernością karkową? Czy np. pani doktor powiedziała Ci, że dzidzia ma prawidłowo wykształcone rączki i nóżki, obwód głowy, proporcjonalne nerki, i odpowiednio wielkie organy, czy o tych rzeczach też można dowiedzieć sie na usg genetycznym?? Bardzo jestem ciekawa :eek:

Anusieńka nie wiem jak tam u Was ale u mnie na genetycznym właśnie to lekarka sprawdzała. Liczyła paluszki, oglądała wszystkie narządy itd.

reklama
gratuluję udanych wizyt:)

moja ginka nie bada na fotelu przed 15 tc chyba, z ejest taka konieczność...ale w poprzedniej ciazy ani razu nie mialam badania przed 16 tc tylko samo usg, teraz miała m jedno badanie bo jej o śluzie powiedzialam, ze mam dziwny. Tak na każdej wizycie podglądam maluszka.
Wizyta juz w piatek,ale mam stresa

Do góry