reklama
P
polisia
Gość
KasiaP u mnie na macanego sprawdza wielkość macicy i położenie i na tej podstawie określa tydzien, więc jak przybywa to znaczy, że się rozwija
serduszka u mnie nie da się posłuchać, a tak to stan czy są infekcje i tyle. Zdecydowanie usg fajniejsze
serduszka u mnie nie da się posłuchać, a tak to stan czy są infekcje i tyle. Zdecydowanie usg fajniejsze
Beacia82
Lipiec'09,Sierpień'12
Kasieg,ryba gratuluję udanych wizyt.
dziewczyny dzis dostalam wyniki cytologii o ogolnie wsio ok ale jest napisane , ze w candida jest obecna. nic ze jest zapalenie tylko o obecnosci candida. wiem, ze to grzyb z tym ze ja naprawde nie odczuwam zadnego swedzenia ogolnie nic mi sie nie dzieje. Czy wiecie co t moze oznaczac. Czy sama ich obecnosc swiadczy o jakims zapaleniu, mimo braku jakichkolwiek objawow?
Matik2012
Fanka BB :)
ja jutro o 15.30 mam wizytę ale się boję czy wszystko jest ok :-szok:
Matik, wiem co czujesz, też tak się bałam przed tym badaniem, ale wierzę że wszystko u Ciebie będzie dobrze tak jak i u mnie. Trzymam kciuki.
Monaliza, ja się na tym nie znam ale szybko podczytałam w necie że candida nie jest groźna w ciąży, ale zazwyczaj jak to grzyb - daje objawy. Być może masz niewielką "inwazję" i dlatego nie odczuwasz. A o ile wiem zapalenie jest wtedy, gdy są objawy - zaczerwienienie, obrzęk, świąd.
Monaliza, ja się na tym nie znam ale szybko podczytałam w necie że candida nie jest groźna w ciąży, ale zazwyczaj jak to grzyb - daje objawy. Być może masz niewielką "inwazję" i dlatego nie odczuwasz. A o ile wiem zapalenie jest wtedy, gdy są objawy - zaczerwienienie, obrzęk, świąd.
maluszek2012
Fanka BB :)
ja jutro o 15.30 mam wizytę
ale się boję czy wszystko jest ok :-szok:
Ja też mam jutro wizyte na 13.30 i tez sie boje...czy dobrze, czy serducho bije i tak chyba bedzie za kazdym razem...
anusienka1986
Mama na pełny etat :)
Dzień dobry wszystkim.
Patrysia Ja już wczoraj pierwsze USG przez brzuch zaliczyłam. Badanie zdecydowanie przyjemniejsze niż dowcipne.
Maleństwo rośnie 10mm na tydzień Ma już 51mm i wierci się jak szalony... hehehe. Pani doktor powiedziała, że aktywne dzieci to szczęśliwe dzieci!! Teraz czekamy na wyniki krwi. Kolejne USG - anatomiczne 8 maj tj. 22tydz. Trochę sobie poczekam, ale w Irlandii już tak maja, 2 USG na całą ciążę, jeśli dziecko jest zdrowe:/ Chcemy poznać płeć wcześniej więc pewnie wybierzemy się prywatnie do gina. Miłego dzionka życzę
Hej! Widzę, że wybrałaś się do innego ginekologa, niż do Pana Ż.? :-) Do kogo się zapisałaś? Może do p. Antepowicz w Madicusie??? Ja własnie do niej zapisałam się na 12 marca na usg genetyczne. Jesli ty też miałas usg genetyczne, to napisz proszę, czego dowiedziałaś się poza wielkością dzidzi i tą przeziernością karkową? Czy np. pani doktor powiedziała Ci, że dzidzia ma prawidłowo wykształcone rączki i nóżki, obwód głowy, proporcjonalne nerki, i odpowiednio wielkie organy, czy o tych rzeczach też można dowiedzieć sie na usg genetycznym?? Bardzo jestem ciekawa
reklama
R
RiSiA
Gość
gratuluję udanych wizyt
moja ginka nie bada na fotelu przed 15 tc chyba, z ejest taka konieczność...ale w poprzedniej ciazy ani razu nie mialam badania przed 16 tc tylko samo usg, teraz miała m jedno badanie bo jej o śluzie powiedzialam, ze mam dziwny. Tak na każdej wizycie podglądam maluszka.
Wizyta juz w piatek,ale mam stresa
moja ginka nie bada na fotelu przed 15 tc chyba, z ejest taka konieczność...ale w poprzedniej ciazy ani razu nie mialam badania przed 16 tc tylko samo usg, teraz miała m jedno badanie bo jej o śluzie powiedzialam, ze mam dziwny. Tak na każdej wizycie podglądam maluszka.
Wizyta juz w piatek,ale mam stresa