reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

kochane boli mnie okrutnie glowa prawie caly dzien i nie mam sily was nadrobic. mam nadzieje, ze wszysko u was pieknie!

demetrios - pomogly! od piatku, od kiedy je biore nie wymiotowalam.
dzis zaryzykowalam i nie wzielam (niby bezpieczne ale to na pewno straszne swinstwo te pigulki) i caly dzien ok ale popoludniu juz bylo slabo - mdlosci i fuj fuj.
ale poki co pomogly pieknie i dzis juz nawet zrobilam piekne jasne siku :)))))

i tak czytam o tych rekach pod pupa. ale to tak na fotelu ginekologicznym? nie wiedzialam, ze tak sie robi. jeszcze tu mi nic nie kazali pod tylek wsadzac :) ciekawa jestem :)

pamietajcie, ze nawet jak mnie tu nie ma to cieplutko o Was mysle! :)

Ostatnia edycja:
reklama
kochane boli mnie okrutnie glowa prawie caly dzien i nie mam sily was nadrobic. mam nadzieje, ze wszysko u was pieknie!

demetrios - pomogly! od piatku, od kiedy je biore nie wymiotowalam.
dzis zaryzykowalam i nie wzielam (niby bezpieczne ale to na pewno straszne swinstwo te pigulki) i caly dzien ok ale popoludniu juz bylo slabo - mdlosci i fuj fuj.
ale poki co pomogly pieknie i dzis juz nawet zrobilam piekne jasne siku :)))))

i tak czytam o tych rekach pod pupa. ale to tak na fotelu ginekologicznym? nie wiedzialam, ze tak sie robi. jeszcze tu mi nic nie kazali pod tylek wsadzac :) ciekawa jestem :)

pamietajcie, ze nawet jak mnie tu nie ma to cieplutko o Was mysle! :)
nie, u mnie to na tym plaskim lozku co stoi obok aparatu do usg. ja na fot ginekologicznym nigdy jeszcze nie mialam usg :-)

Ja się z tym spotkałam pierwszy raz u tego gina...i szczerze to lepiej niż schodzić z tym gołym tyłkiem na to łóżko i tak z ręcami lezeć hehe tu raz ciach od razu z jednego badania do drugiego :D

No ale teraz przez brzuszek bedzie także na lózku...

Dzień dobry wszystkim.
Patrysia Ja już wczoraj pierwsze USG przez brzuch zaliczyłam:biggrin2:. Badanie zdecydowanie przyjemniejsze niż dowcipne.

Maleństwo rośnie 10mm na tydzień:szok: Ma już 51mm i wierci się jak szalony... hehehe. Pani doktor powiedziała, że aktywne dzieci to szczęśliwe dzieci!! Teraz czekamy na wyniki krwi. Kolejne USG - anatomiczne 8 maj tj. 22tydz. Trochę sobie poczekam, ale w Irlandii już tak maja, 2 USG na całą ciążę, jeśli dziecko jest zdrowe:/ Chcemy poznać płeć wcześniej więc pewnie wybierzemy się prywatnie do gina. Miłego dzionka życzę

Kasieq, gratuluję udanej wizyty, fajnie że maluch był aktywny, moja dzidzia trochę się ruszała ale mało :-) i ja też po genetycznym następne usg będę miała dopiero to połówkowe, mój lekarz uważa że wcześniej nie ma to sensu, tzn jeśli chcę to mogę robić i co tydzień ale po co. Nie mogę się już doczekać tego 20 tygodnia, to będzie połowa kwietnia, ale dam radę (no chyba że nie dam rady i zrobię usg wcześniej). W 16 tygodniu mam mieć wizytę kontrolną ale bez usg, tylko się zastanawiam co można ocenić bez usg? na macanego da się wyczuć że dziecko żyje, rośnie prawidłowo itd?

nie, u mnie to na tym plaskim lozku co stoi obok aparatu do usg. ja na fot ginekologicznym nigdy jeszcze nie mialam usg :-)

wow. ja nigdy w szwajcarii nie mialam usg na czyms innym niz fotel ginekologiczny - wygodny, mieciutki, ustawia sie jak chce, nogi jest o co oprzec :) szczerze mowiac jak sie teraz zastanawiam to nie wydaje mi sie, zebym u jakiegokolwiek gina w Genewie widziala lozko takie do badan.

ja mialam w piatek usg przez brzuch i mi sie nie podobalo, bo duzo gorzej bylo widac ale pewnie dlatego, ze ludzik jeszcze malusi jest.

kasieq​ - gratuluje wizyty! milo slyszec dobre wiesci!

hej, wczoraj miałam wizytę, obawiałam się jej przez tego krwiaka. Ale na szczęście okazało się, ze wszystko idzie w dobrym kierunku, krwiak się zmniejsza, a z dzieckiem wszystko w porządku, CRL 4,6cm, dzidek fikał, aż miło patrzeć
smile.gif
8 marca USG genetyczne, oby było dobrze

reklama
tylko się zastanawiam co można ocenić bez usg? na macanego da się wyczuć że dziecko żyje, rośnie prawidłowo itd?
to tak ogólnie popytać ciebie jak się czujesz zmierzyć cisnienie waga posłuchac serduszko dzieciątka no i czy wsio ok przy ginekologicznym badaniu no tak ogólnie...

Do góry