Pajkaa, Narodowy Fundusz Zdrowia|Witamy na stronach Narodowego Funduszu Zdrowia "udzielenie informacji dotyczącej badań genetycznych u kobiet ciężarnych z grupy ryzyka" taki mają obowiązek a badanie to raczej ich dobra wola
reklama
Lotka- super fotki!
Patrysia- fajni,że wszystko jest ok
Ja oglądam płytkę z wizyty... szczęśliwa jestem. To niesamowite! Ono się tak rusza, prostuje nóżki, a ja nawet o tym tak naprawdę nie wiem. Nie mogę się doczekać ruchów... Jeszcze pewnie z 7tyg....
Patrysia- fajni,że wszystko jest ok
Ja oglądam płytkę z wizyty... szczęśliwa jestem. To niesamowite! Ono się tak rusza, prostuje nóżki, a ja nawet o tym tak naprawdę nie wiem. Nie mogę się doczekać ruchów... Jeszcze pewnie z 7tyg....
P
polisia
Gość
napiszę potem więcej i poodpowiadam na pytania, ale tylko na szybko my już po genetycznym na usg Fasolka ma 6,30 cm to odp. 13 tyg, czyli więcej niż suwaczek było super machało łapkami i suuuper.
Gorgusia cieszę się, że u Ciebie też oky
Lotka ale wyraźne fotki! usg jednemu drugiemu nierowne, moje ciut mniej wyraźne, ale cuuuudowne
napiszę więcej z domu
Gorgusia cieszę się, że u Ciebie też oky
Lotka ale wyraźne fotki! usg jednemu drugiemu nierowne, moje ciut mniej wyraźne, ale cuuuudowne
napiszę więcej z domu
Matik2012
Fanka BB :)
jej jak zazdroszczę ale to już kolejna która nie pisze o płci
czy wy nie pytacie swoich lekarzy ? przecież macie prawo być ciekawe
czy wy nie pytacie swoich lekarzy ? przecież macie prawo być ciekawe
Tygrysek1985
Fanka BB :)
gratuluje wizyt
lotka jakie wyrazne fotki Dzidziusia az musialam sobie spojrzec ktory to tydzien
lotka jakie wyrazne fotki Dzidziusia az musialam sobie spojrzec ktory to tydzien
R
RiSiA
Gość
Kasiaczek a ja Ci mowie, ze ja w poprzedniej ciazy miałam te wszystkie badania za free a ani jednego punktu nie spełnialam z NFZ a miałam wsio na skierowanie... a na pewno nie zapłaciła za to moja ginka przecież... Samo pojęcie badań genetycznych jest obszerne... i niektóre przychodnie wręcz się reklamują, ze usg genetyczne jest na nfz wystarczy miec tylko skierowanie.. tylko lekarz pisze, ze nie genetyczne tylko "usg w w12 tc" lekarze juz wiedzą jak takie rzeczy obejść.ale to wszystko zalezy od lekarza...na NFZ miałam badanie usg w 12 tc potem w 19 tc i test pappa...
Lotka no szkoda, ze nie chciał powiedziec...ja moze moją ginkę uproszę
Monaliza , Anusieńka no to ja wogóle teraz jestem w szoku co Wy piszecie!!! bo irlandzcy lekarze nie zaglądają do niej wcale , a i byłam u Antepowicz ,i Dybkowskiego i oboje powiedzieli że polscy ginkowie tez nie zagladaja nie ma badania dowcipnego jak w Pl ,zreszta nawet na temacie irlandzkie mamusie tez dziewczyny pisza ze tu nie badaja nawet Pl lekarze. wiec nei wiem wkoncu jak to jest ,czy zalezne od lekarza czy od przychodni czy od czego??
Lotka suuper fotka !!! ale pięknie to wygląda!!! supcio
Gorgusia Polisia super ze wsio oki z maluszkami
moze nie to ze nie chce, ale ostatnio mi mowil na pocz jak go uprosilam, ze bedzie wg niego corka, a potem na 4D wyszedl syn i tak zostalo... i pewnie nie jest pewien i woli nie mowic... ja tam jeszcze az tak sie nie spiesze... pcozekam na to 4D :-)Kasiaczek a ja Ci mowie, ze ja w poprzedniej ciazy miałam te wszystkie badania za free a ani jednego punktu nie spełnialam z NFZ a miałam wsio na skierowanie... a na pewno nie zapłaciła za to moja ginka przecież... Samo pojęcie badań genetycznych jest obszerne... i niektóre przychodnie wręcz się reklamują, ze usg genetyczne jest na nfz wystarczy miec tylko skierowanie.. tylko lekarz pisze, ze nie genetyczne tylko "usg w w12 tc" lekarze juz wiedzą jak takie rzeczy obejść.ale to wszystko zalezy od lekarza...na NFZ miałam badanie usg w 12 tc potem w 19 tc i test pappa...
R
RiSiA
Gość
Monaliza , Anusieńka no to ja wogóle teraz jestem w szoku co Wy piszecie!!! bo irlandzcy lekarze nie zaglądają do niej wcale , a i byłam u Antepowicz ,i Dybkowskiego i oboje powiedzieli że polscy ginkowie tez nie zagladaja nie ma badania dowcipnego jak w Pl ,zreszta nawet na temacie irlandzkie mamusie tez dziewczyny pisza ze tu nie badaja nawet Pl lekarze. wiec nei wiem wkoncu jak to jest ,czy zalezne od lekarza czy od przychodni czy od czego??
Maja zależy od gina moja woli sprawdzic wsio usg dowcipne badanie robi po 15 tc natomiast bylam u jednej ginki, ktora mi wziernikiem robiła jak krwawilam...wiec są rózne szkoly...moja wychodzi z alozenia, ze im mniej grzebania tym lepiej
moze nie to ze nie chce, ale ostatnio mi mowil na pocz jak go uprosilam, ze bedzie wg niego corka, a potem na 4D wyszedl syn i tak zostalo... i pewnie nie jest pewien i woli nie mowic... ja tam jeszcze az tak sie nie spiesze... pcozekam na to 4D :-)
haha ja juz niecierpliwa jestem ale to jest bardzo stresujace dla mnie płec dziecka
reklama
Pajkaa ale przecież ja nie twierdze że to badanie na fundusz jest nie możliwe przy braku wskazań, tylko że zależy od woli i sprzętu lekarza. Jeśli trafisz na takiego co nie ma przed tym oporów to je wykona/zleci, ale nie ma takiego obowiązku i tyle w temacie.