reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Gorgusia, gratulacje :) kolejny chłopczyk na forum :)

Co do usg genetycznego, to ja mam takie usg w ramach normalnej wizyty, z tym że chodzę prywatnie i płacę za to, ale tyle co za każde inne usg. No i mój doktor ma dobry sprzęt. Choć wydaje mi się że zmierzyć przezierność, znaleźć kość nosową i kilka narządów dziecka, można na każdym usg, ale może się mylę.

reklama
No...sama się nie spodziewałam takiej kwoty i myślałam,że zapłace jak za normalną wizytę, a tu muka. Dobrze,że w ogóle tyle miałam ze sobą...

W takim razie biorę jutro więcej pieniędzy, niż miałam w planie...Mam nadzieję, że jednak okaże się to trochę niższa cena :-p
No właśnie, a wszyscy narzekają, że same dziewczyny się teraz rodzą, a tutaj chłopak za chłopakiem :-D

W szczecinie te badania to zalezy jakie chce sie zrobic - samo USG, czy USG i badania krwi, te drugie bede robila i zaplace 350 zl. W innej klinice one kosztuja az 450, stowka roznic... Co do cen za wizyty to moj lekarz teraz kasuje jak szalony :) ale podobno wizyty w ciazy sa drozsze, a moze ja sie przyzwyczailam do wizyt po 50 zlotych (sam monitoring cyklu), ale przynajmniej wiem, ze mnie porzadnie zbada, juz niech tam :) a jak slysze o parach, ktore nie moga zajsc w ciaze i ile na to kasy im poszlo to sobie mowie, ze co tam te 200 zlotych.

Ciężko wybadać jak to jest z tymi badaniami genetycznymi. Ja dostałam od gina skierowanie na USG właśnie żeby sprawdzić przezierność i kość nosową i całą resztę, ale co z tego skoro wolne terminy w przychodniach z którymi ma podpisane umowy to koniec marca albo połowa kwietnia :szok::szok::szok::wściekła/y: Tak więc umówiłam sobie prywatnie USG u znajomej ginki - zapłacę 200zł ale wiem, że ona wszystko mi wytłumaczy dokładnie bo jest po prostu super babką :) ciągle mi żal że nie przyjmuje nigdzie na NFZ...

Gorgusia gratulacje :) No i kolejny chłopczyk :)

Ja właśnie próbuję dodzwonić się do swojej ginki i dowiedzieć się o to genetyczne USG. Czy ona mi je zrobi w ramach kolejnej wizyty czy mam się udać na nie gdzieś indziej.

reklama
Do góry