reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

MERLIN co za wrrr!!!na szczescie już końcówka taka że poród w każdej chwili :)olej gościa:/

Kciuki za wizyty dzisiejsze i jutrzejsze:)

Ja również jutro wizytuje:))

reklama
ja już po wizycie:)

no więc tak
zapisala sobie ginka, ze paciorka nie ma, ale zaznacyzła, że wg norm kobieta, ktora miała w pierwszej ciaży paciorka a w drugiej nie to i tak dostaje antybiotyk na wszelki wypadek...:tak:
Dzieć rozwija się prawidlowo, aczkolwiek będzie malutki :tak:
Jutro mam jechać do szpitala na rano , żeby sprawdzić dokładniejszym sprzętem czy mmaly nie jest obwiązany pępowinką, sprawdzi dokładnie wagę malego.
Miałam ktg na którym wyszły ładne skurcze, ale nieregularne:) L4 dostałam na miesiąc :-Dzeby zapeszyć :-D
szyjka krotka, miękka rozwarcie na palec zdewnętrzne wewnątrz zamknięta, waga +14 kg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zazdroszczę wam tej wagi :( mi sie już płakać chce jak staje na wagę a jeść muszę bo teraz nie może anemia wrócić szczególnie przed cc i połogiem kiedy dużo krwi ubywa :-(a do tego chodzić nie mogę nic nie mogę

Merlin wierz mi waga spadnie :tak:jak tylko dobierzesz sobie odpowiednią dietę dla Ciebie przy karmieniu... ja w ciągu 3-4 miesięcy spadłam ponad 20 kg... lekarze zaczynali się martwić czy nie wpadnę w anemię...i to nie chodzi o to, ze drastycznie się odchudzałam... miałam dziecko alergika i musiałam z wielu rzeczy rezygnować...
moja waga w domu pokazywała +16 kg

ja już po wizycie:)

no więc tak
zapisala sobie ginka, ze paciorka nie ma, ale zaznacyzła, że wg norm kobieta, ktora miała w pierwszej ciaży paciorka a w drugiej nie to i tak dostaje antybiotyk na wszelki wypadek...:tak:
Dzieć rozwija się prawidlowo, aczkolwiek będzie malutki :tak:
Jutro mam jechać do szpitala na rano , żeby sprawdzić dokładniejszym sprzętem czy mmaly nie jest obwiązany pępowinką, sprawdzi dokładnie wagę malego.
Miałam ktg na którym wyszły ładne skurcze, ale nieregularne:) L4 dostałam na miesiąc :-Dzeby zapeszyć :-D
szyjka krotka, miękka rozwarcie na palec zdewnętrzne wewnątrz zamknięta, waga +14 kg
ważne , że jest wsio ok i sprawdzać Cię będą co dwa dni... no a z chorobowym to pani doktor poszalałaaaaaa heheheh zaraz się zacznie więc bądź gotowa ;)

a ja ma mega doła .... odebrałam wymaz z pochwy i mam tego cholernego paciorkowca... dzwoniłam do mojego gina i powiedział , zeby się nie martwić bo dostanę antybiotyk przed cc , a ja głupia naczytałam się już , że dziecko przez to może mieć spepsę , zapalenie opon mózgowych bądź zapalenie płuc, prowadzące do niewydolności oddechowej i jakoś słowa gina mnie nie uspokoiły :sad:

Alebur kochana przy CC nie ma szans na zarazenie... tylko przy SN ponieważ dziecko przechodzi przez drogi rodne, gdzie paciorek jest :tak: także przy CC jesteś bezpieczna:tak: ja go nie mam, ale w poprzedniej ciaży mialam... dostalam przed porodem antybiotyk i maluch urodzil sie zdrowy... tak jak mówię przy CC nie zarazisz małego więc się nie martw kochana:tak:

I po wizycie
Nie rodzę :( a taką miałam nadzieję że coś wyjdzie:( na ktg spokój, szyjka miękka ale jeszcze nie gotowa:( W piątek znowu ktg i wizyta (o ile nie urodzę bo dr nie wyklucza;)), za tydzień (o ile nie urodzę;p) do szpitala na test oksy i po nim zadecydują czy rodzimy czy do domu. Nie wiem, ja chyba słonica jestem:( jeszcze tylko 12 miesięcy ;p

reklama
Do góry