reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
POK oj oj ale miałaś :/ córcia duża to uciska to i owo...

Dobrze ze wsio ok z dzidziolkami to najwazniejsze:))

No i nadrobiłam i cieszę się strasznie, że z Waszymi dzieciaczkami wszystko dobrze i że generalnie wizyty przebiegają bez problemowo.

Moja spóźniona relacja z poniedziałkowej wizyty:
Z małym wszystko ok. Chłopiec na 200% bo ładnie pokazał nam jajeczka. Waży 1530 g i jest już odwrócony główka w dół. Ze mną tez ok - szyjka długa i zamknięta. Wyniki glukozy - jak to położna określiła - cudowne :)
Następna wizyta 2 sierpień 15.15.
Dziękuje Wam za kciuki i trzymam je za wizytujące w najbliższym czasie &&&&&&&&&&

Ja już po wizycie macanej. Wszystko ok, nic się nie rozwiera. Ktg też w porządku. Ciśnienie może być. Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i odczyn coombsa, usg 27.07, za tydzień samo ktg a za dwa tygodnie tj. 20.07 wizyta. Ze względu na kurcze łydek mam brać Magne B6 3x2 tabletki (może dzięki temu brzuch będzie mi się tez mniej spinał), poza tym jak do tej pory Nos-spa forte 3x1 i Dopegyt 2x1. Dzieki za kciuki.

to ja sie troche naprodukuje dzis ;)

1 wizyta wczoraj internista: to ze mam czerwone rece to rumien, moze o podlozu alergicznym, w zeszle lato tez mialam i poszedl po dwoch tygodniach. teraz poczekac jak zniknie, a jak nie zniknie to bedziem myslec dalej.
2 wizyta dzisiaj kardiolog: kupa badan w zwiazku z podejrzeniem tachykardii i nadcisnienia, narazie bez leczenia a po badaniach jesli cos bedzie konieczne to wtedy. z badan: EKG, 2x holter, USG serca, morfologia + płytki + rozmaz automatyczny, mocz, potas, sód, transaminaza GPT/ALT, kreatynina. badania zaczynam 17.07.
3 wizyta dzis gin: szyjka dluga i zamknieta, 2,7kg na plusie, toxo ok, rozyczka tez, test obciazenia glukoza zdalam ale na pewnosci porada diabetologa: glukoza na czczo-64, po 1h-137, po 2h-160. doktor mowi ze w przypadku 75g norma wynosi 180 po 2h. mocz ok bez bakterii:) a teraz moj maly skarbek: wazy 600g, serduszko 144/m, wody plodowe w porzadku, lozysko na tylnej scianie o I stopniu dojrzalosci, polozenie glowkowe. BPD-67mm, HC-249mm, FL-48mm, AC-219. doktorek mowi ze ciaza prawidlowa, pieknie sie rozwija, maly to taki sredniak bedzie latwiej urodzic. termin znowu miedzy miedzy no moglby sie okreslic w koncu ;) a tak to jest 27.09-3.10.

nastepna wizyte mam 13.8 na 9:40 chyba, a usg 9.08 na 8:40. a w tym okresie mocz i morfologia. no i zadne zdjecie nie przedstawia malego w calosci jestem zawiedziona nie mam co pokazac ;/;/;/;/

Maleństwo gratuluję udanej wizyty

Demetrios super waga maluszka i super, ze potwierdzony synus:) - dopisałam do listy :)

Jumabe super, ze wszystko ok zaraz dopiszę do listy:):tak:

Martusia
super, ze u Ciebie do przodu oby tak dalej :tak:zaraz Cię dopiszę do listy:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry