reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

...my tez po wizycie normalnie wymarzona hehe weszlam do przychodni o 9.45 wyszlam o 10.30 jakis rekord jesli chodzi o tempo:szok: kolejki do wazenia nie bylo wogole weszlam z marszu a do lekarza 3 kobietki tylko byly:-D przeciwcial brak, dostalismy karte ruchow do uzupelniania, cisnienie ok, waga hmmm ogolem + 10,3 kg ale od ostatniej wizyty 5 tyg temu przybylo mi tylko 2,7 kg:-D ginek pobral mi wymaz do rozpoznania bakteri GBS powiedzial ze bedzie to potrzebne przy porodzie, wiecie cos na ten temat?
O dziwo tym razem nie dal wynikow na mocz i krew ufff nie beda mnie w tym m-cu kluli:-) szyjka dluga i zamknieta nastepna wizyta 31.07...oczywiscie z nadmiaru dobrych wiesci zapomnialam zapytac ile wg wyniku USG wazy i mierzy moja Mala no ale nic niewazne, ciesze sie bardzo ze wszystko gra i zycze kazdej taki info przy wizytach:-)

super, że wszystko ok
ja też będę miała robiony taki wymaz, ale nie wiem kiedy
a co do morfologii i moczu - ja też nie dostałam skierowania, ale po miesiącu sama dla własnego spokoju zrobię sobie te podstawowe badania

no a co do mojej wizyty to tak glówka jest na 32 tc :szok: nogi również i brzuś na 30 tc:tak:no i wg wymiarow termin mam na ostatniego sierpnia :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

no to super
ja z pomiarów usg mam termin od 04-26 września :) cudacznie

a co do długości nóg i wzrostu to sama nie raz mam problem z kupnem bluzki, która będzie miała rękawy za kostki, czy spodnie z nogawkami za kostki, a moja siostra ma jeszcze większy, bo jest dłuższa :D

No więc u mnie tak: Mały sie rozwija wzorowo, waży juz 1643g, wymiary ma na 30/31 tydz., ułożony cały czas główką w dół, mam nadzieję, ze sie nie przekreci już :) Szyjka długa, twarda i zamknięta, a martwiłam się, bo mi brzuszek twardnieje. Ale... mam skierowanie do szpitala na weekend żeby poobserwowali moje ciśnienie i cukier... Ciśnienie mam podwyższone na wizytach, choć w domu zazwyczaj dobre, a glukozę miałam 85, 199 po godzinie i 89 po 2 godz. Więc ta po godzinie jest za wysoka (norma do 180) :/ i dlatego mam stosować dietę i do szpitala na obserwację... Szpital, powiem szczerze, mnie przeraża. Nigdy nie spędziłam w żadnym szpitalu więcej niż godzinę :-( To pewnie na potologii ciąży się ląduje co? To sie nasłucham... :-(

super, że wszystko ok
dobrze że położą cię do szpitala i będziesz pod baczną obserwacją
porobią wszystkie badania i będziesz spokojniejsza

a ja mam nadzieję, że moja Fasolina się przekręci w odpowiednią stronę
ma jeszcze trochę czasu

reklama
trzymam kciuki za wizyty

LOTKA 4 lipca

GORGUSIA 4 lipca

MALEŃSTWO20
4 lipca

Mantezowa mój pierwszy synuś był mega dlugi i chudy...i teraz pewnie będzie tak samo
:-Dno, ale głowkę ma sporą :-D

Ryba gratuluje udanej wizyty:)

Hallo Kochane!!!
Pajka, Joasia super wieści!!!
Ryba gratuluję, ja idę 6 na USG i będę dokładnie w tym samym dniu ciąży (oczywiście według suwaczka;-)) zobaczymy dla porównania ile moja malutka waży:-D
Lotka, Gorgusia, Maleństwo trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&za pozytywne wieści dzisiaj!!!

Jestem :)
Wszystko jest w najlepszym porządku. Pozamykane i szczelne jak trzeba :) I możemy spokojnie ruszać nad morze :-D
Syncio to przesłodki Pucuś :D
IMAG0238.jpg

Kolejna wizyta 19.07.

Trzymam kciuki za inne wizyty :)

Gorgusia super, ze wszystko ok:) ja powiedzialam mojej gin, ze jak po 40 tc mi powie, ze wszystko pozamykane to ją uduszę:-D

Joasia ja to się zawsze śmieję z Twoich dat wizyt bo zawsze mamy razem
:-D wczoraj, 31 lipca:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
fajnie, same dobre wieści, takie duże już te nasze dzieciaczki :) chociaż mój to chyba jeden z mniejszych będzie.
Gorgusia, bardzo wyraźne to twoje zdjęcie z usg, wygląda jak normalna fota maluszka a nie usg :)

reklama
gorgusia, cudna fotka :-)

ja wlasnie wrocilam, Maciek nadal zostaje Mackiem ;-)
Zobacz załącznik 480317

termin mi sie coraz bardziej przybliza, lekarz obmacał szyjke i, cytuje: "jeszcze miesiac wytrzymamy" ;-) hehehe smieszne ;-)
maly nie taki wcale maly, wazy 2001,24g :-) wiec kawal chlopa. dostalam nadal luteine i tardyferon na anemie. poskarzylam sie tez na zaparcia, mam sobie kupic syrop Lactulose-MIP - specjalny dla ciezarowek :-)

ogolnie jestem zadowolona, ale nie spieszy mi sie jeszcze az tak... zeby za miesiac rodzic ;-)

Do góry