D
Doloress
Gość
...my tez po wizycie normalnie wymarzona hehe weszlam do przychodni o 9.45 wyszlam o 10.30 jakis rekord jesli chodzi o tempokolejki do wazenia nie bylo wogole weszlam z marszu a do lekarza 3 kobietki tylko byly
przeciwcial brak, dostalismy karte ruchow do uzupelniania, cisnienie ok, waga hmmm ogolem + 10,3 kg ale od ostatniej wizyty 5 tyg temu przybylo mi tylko 2,7 kg
ginek pobral mi wymaz do rozpoznania bakteri GBS powiedzial ze bedzie to potrzebne przy porodzie, wiecie cos na ten temat?
O dziwo tym razem nie dal wynikow na mocz i krew ufff nie beda mnie w tym m-cu kluli:-) szyjka dluga i zamknieta nastepna wizyta 31.07...oczywiscie z nadmiaru dobrych wiesci zapomnialam zapytac ile wg wyniku USG wazy i mierzy moja Mala no ale nic niewazne, ciesze sie bardzo ze wszystko gra i zycze kazdej taki info przy wizytach:-)
super, że wszystko ok
ja też będę miała robiony taki wymaz, ale nie wiem kiedy
a co do morfologii i moczu - ja też nie dostałam skierowania, ale po miesiącu sama dla własnego spokoju zrobię sobie te podstawowe badania
no a co do mojej wizyty to tak glówka jest na 32 tcnogi również i brzuś na 30 tc
no i wg wymiarow termin mam na ostatniego sierpnia
![]()
no to super
ja z pomiarów usg mam termin od 04-26 września
a co do długości nóg i wzrostu to sama nie raz mam problem z kupnem bluzki, która będzie miała rękawy za kostki, czy spodnie z nogawkami za kostki, a moja siostra ma jeszcze większy, bo jest dłuższa
No więc u mnie tak: Mały sie rozwija wzorowo, waży juz 1643g, wymiary ma na 30/31 tydz., ułożony cały czas główką w dół, mam nadzieję, ze sie nie przekreci jużSzyjka długa, twarda i zamknięta, a martwiłam się, bo mi brzuszek twardnieje. Ale... mam skierowanie do szpitala na weekend żeby poobserwowali moje ciśnienie i cukier... Ciśnienie mam podwyższone na wizytach, choć w domu zazwyczaj dobre, a glukozę miałam 85, 199 po godzinie i 89 po 2 godz. Więc ta po godzinie jest za wysoka (norma do 180) :/ i dlatego mam stosować dietę i do szpitala na obserwację... Szpital, powiem szczerze, mnie przeraża. Nigdy nie spędziłam w żadnym szpitalu więcej niż godzinę :-( To pewnie na potologii ciąży się ląduje co? To sie nasłucham... :-(
super, że wszystko ok
dobrze że położą cię do szpitala i będziesz pod baczną obserwacją
porobią wszystkie badania i będziesz spokojniejsza
a ja mam nadzieję, że moja Fasolina się przekręci w odpowiednią stronę
ma jeszcze trochę czasu