reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Pajka super, gratki za tyle pozytywnych wiesci i za zdrowego, wyrosnietego Adrianka:-D

maluszek heheh dzieki za kciuki za krotka kolejke chyba zdzialaly cuda to byla najszybsza wizyta jak do tej pory:-D

ryba a jak tam u Was??

...my tez po wizycie normalnie wymarzona hehe weszlam do przychodni o 9.45 wyszlam o 10.30 jakis rekord jesli chodzi o tempo:szok: kolejki do wazenia nie bylo wogole weszlam z marszu a do lekarza 3 kobietki tylko byly:-D przeciwcial brak, dostalismy karte ruchow do uzupelniania, cisnienie ok, waga hmmm ogolem + 10,3 kg ale od ostatniej wizyty 5 tyg temu przybylo mi tylko 2,7 kg:-D ginek pobral mi wymaz do rozpoznania bakteri GBS powiedzial ze bedzie to potrzebne przy porodzie, wiecie cos na ten temat?
O dziwo tym razem nie dal wynikow na mocz i krew ufff nie beda mnie w tym m-cu kluli:-) szyjka dluga i zamknieta nastepna wizyta 31.07...oczywiscie z nadmiaru dobrych wiesci zapomnialam zapytac ile wg wyniku USG wazy i mierzy moja Mala no ale nic niewazne, ciesze sie bardzo ze wszystko gra i zycze kazdej taki info przy wizytach:-)

Joasia mi pobierali wymaz na izbie przyjęć w szpitalu jak przyjechalam do porodu. Dziewczynie która rodzila tej samej nocy co ja tez pobierali i w drugiej dobie po porodzie powiedzieli jej że ma paciorkowca i niestety musiała z synkiem zostac dluzej w szpitalu u mnie bylo ok i po 3 dobach dostalismy wypis

Joasiu tak robią wymaz w kierunku paciorkowca i gronkowca ponieważ przynajmniej w przypadku paciorka musisz miec podany antybiotyk na 4h przed porodem :tak:ja to bede miała w 34 tc... no i u mnie było tak, bo ja paciorka miałam i pewnie mam, że synek byl pod specjalną obserwacją pediatryczną...- gratuluję wizyty:)

no a co do mojej wizyty to tak glówka jest na 32 tc :szok: nogi również i brzuś na 30 tc:tak:
no i wg wymiarow termin mam na ostatniego sierpnia :szok:
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif

Pajeczko to spory synusi sie szykuje, albo te pomiary błedne bo usrednione. W pierwszej ciązy tuz przed terminem mówili mi ze cora duża 4kg więc jak rodziłam 10 dni po terminie to bylam w strachu czy dam rade z takim klopsem SN ale okazało sie że mała byla normalna tzn średnia 3600g

No więc u mnie tak: Mały sie rozwija wzorowo, waży juz 1643g, wymiary ma na 30/31 tydz., ułożony cały czas główką w dół, mam nadzieję, ze sie nie przekreci już :) Szyjka długa, twarda i zamknięta, a martwiłam się, bo mi brzuszek twardnieje. Ale... mam skierowanie do szpitala na weekend żeby poobserwowali moje ciśnienie i cukier... Ciśnienie mam podwyższone na wizytach, choć w domu zazwyczaj dobre, a glukozę miałam 85, 199 po godzinie i 89 po 2 godz. Więc ta po godzinie jest za wysoka (norma do 180) :/ i dlatego mam stosować dietę i do szpitala na obserwację... Szpital, powiem szczerze, mnie przeraża. Nigdy nie spędziłam w żadnym szpitalu więcej niż godzinę :-( To pewnie na potologii ciąży się ląduje co? To sie nasłucham... :-(

Ostatnia edycja:
Joasia no widzisz te nasze internetowe kciuki zdzialaja czasem cuda:-) fajnie,że u Was wszystko okej:-)
Pajka no to tak jak u mnie, wymiary ma na 31/32 tydz wiec rosna te nasze chlopy:-) i jak mialam na 4/5 wrzesnia tak ostatnio na 27.08 ale zobaczymy kiedy bedziemy rodzic
Ryba nie martw sie, ciesz sie,że nie musisz od poczatku ciazy lezec to tylko wekeend poobserwuja Cie i puszcza:-) wiem,że szpital to nic przyjemnego ale glowka do gory ciesz sie,że z synkiem wszystko dobrze

reklama
Do góry