reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Ja jak na razie na ginekologa, USG, badania i lekarstwa wydałam ok 1500 zł.

Co do szpitala to od początku byłam zdecydowana. Porodówka jest odnowiona, porody rodzinne w standardzie, szpital 20 minut drogi od mojego mieszkania i moja ginekolożka pracuje w tym szpitalu. Z tego co się dowiadywałam to nie można wykupić sobie położnej - rodzi się przy tej co jest na dyżurze. Na forum dowiadywałam się, że generalnie większość z nich jest super - gorzej ponoć z pielęgniarkami na noworodkach.

reklama
Dziewczyny doleciałam cała i zdrowa w dwupaku :) Lenka kopała jak zawsze i dalej się odzywa więc jestem spokojna. Zero stresu, pora na relaks i odpoczynek w słonecznej Polsce:-D Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizytujące&&&&&

czesc kofane moje :-)
Wczoraj na wizycie Pani doktor stwierdziłą, że mam super aktywną macicę :-) się uśmiałam , co gorsza nic na nia nie działa, dostałąm Relanium 2, więc słabe, które mam sobie zapodwaca po południu i wieczorkiem.
wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę i nie wiem, co bo brałam ją na noc i zasnęłam :-D, ale chyba mi się moja "wspaniała macica" rozluzniła :)
Wyniki krwi mam dobre na całe szczęście, choć zapobiegawczo przepisała mi lek o nazwie Burak forte - bo moja dzidzia jest duzia i ciagnie ze mnie ile wlezie :tak:;-)

Nata wczoraj ważyła 1310 w 28 tyg i 4 dniu , a z wagi wyszło, że to juz 30 tydzien :-)
Pani doktor powiedziała, że moja dziewczynka ma się dobrze :)

Aha szyjka ma może 2 cm, nie wykluczone, że jak pójdę za 19 dni na prenatalne i wizytę, to pojadę do szpitala :) Ale jest zamknięta :)

Tyle ło mnie, znaczy się ło nas :tak::-D
Teraz Was podczytam :)

reklama
Do góry