reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

lenkka mi lekarz po antybiotykach i maści clotrimazolin przepisał Gynoflor polecam. Myślę że dowcipne szybciej zadziałają niż doustne. Ja dodatkowo, tak profilaktycznie używam Lactacyd femina - emulsja do higieny intymnej, i jak na razie odpukać nic nie wraca.

reklama
Mi ginka pozwoliła łykać lacibios femina, ale to głównie probiotyk na drogi rodne, więc przydałby Ci się jakiś inny...

a ja odebrałam wyniki w piątek, wszystko spadło...na łeb na szyję..i z wzorowych mam teraz baaardzzooo średnie

nie martw się, u mnie też tak wszystko poleciało i bardzo się martwiłam, że same niedobory, ale w ciąży to normalne, te normy to są przedziały dla kobiet, które nie są w ciąży, u nas normy są trochę niżej. U mnie lekarz w ogóle nie przejął się tymi wynikami jak na razie, jakby trzeba było, to by reagował. A ja się na razie dobrze czuję. I mała też, bo wierci się i kopie coraz wyżej i mocniej ;-)

Lenkka -zgadzam się z Jasminum. Lekarz najlepiej oceni wyniki. Ja raz jak odebrałam swoje wyniki i zobaczyłam, ze są duże odchylenia strasznie sie zestresowałam...później się okazało, że wyniki są w normie - jak dla kobiet w ciąży

Dziewczyny mają rację, mój lekarz też mi powiedział że dla kobiet w ciąży są inne normy i że moje wyniki są bardzo dobre, a też mam wszystko pozaniżane albo pozawyżane, już się nawet przestałam w to wczytywać tylko zanoszę do doktorka, jak on mówi że ok to znaczy że ok :)

ja mam okolo 3 wartosci bardzo w gore i doktorek mowi ze on nie widzi w tym nic groznego :) i juz wiem ze interpretowac samemu na podstawie norm nie ma co bo my przeciez inne normy mamy :)

Właśnie wróciłam z wizyty w szpitalu (USG i rozmowa z położną). Mam dość:/ Po badaniu USG okazało się że dzidzia ma za mały obwód brzuszka jak w 26w3d a nie 28, wystraszyła mnie strasznie, że to jest coś złego. Ja się pytam czy mam się martwić ona, że nie ale musimy to kontrolować:szok: To jak mam się nie martwić:baffled: Po USG była wizyta u położnej, proszę ją o podpisanie zgody na lot a ona, że nie może bo dziecko jest za małe:no: Zawołała lekarkę na konsultacje. Pytam się dlaczego nie mogę lecieć skoro na USG mi powiedzieli że mam się nie martwić i wszystko jest w normie tylko na kontrolne USG mam przyjść za 2 tygodnie. Kazała mi obiecać że w Polsce skontaktuje się z lekarzem i zrobić USG za tydzień że by sprawdzić czy rośnie. Dała mi zgodę na lot. Zgłupiałam całkiem, dolą załapałam bo już nie wiem co robić:-(

Kasieq no ja Ci powiem tak że ja bym nie poleciała! ale zrobisz co uważasz za słuszne . albo idz do pl lekarza tutaj i niech Ci sprawdzi ten brzuszek maluszka! moze sie tylko tak ulozyl albo cosik, mi kiedys jak zmierzyla w szpitalu Małego to wyszlo ze przez póltora tyg nie urusł ani mm i balismy sie jak cholerka ze przestal sie rozwijac a to byl chyba 16tc ale jak si eokazalo na drugi dzien u pl lekarza maly mial na plusi eponad cm i wsio bylo oki. ale do poki bym nie skonsultowala tego z innym lekarzem nie polecialabym, zreszta ja juz powiedzialam ze wiecej lotow w tej ciazy nie bedzie i nawet ni elece na ślub mojego emka brata bo wolę nie ryzykować zdrówka czy życia Maluszka .
a do ktorego szpitala Ty chodzisz?? mialas robiony test z glukozą??

reklama
Właśnie wróciłam z wizyty w szpitalu (USG i rozmowa z położną). Mam dość:/ Po badaniu USG okazało się że dzidzia ma za mały obwód brzuszka jak w 26w3d a nie 28, wystraszyła mnie strasznie, że to jest coś złego. Ja się pytam czy mam się martwić ona, że nie ale musimy to kontrolować:szok: To jak mam się nie martwić:baffled: Po USG była wizyta u położnej, proszę ją o podpisanie zgody na lot a ona, że nie może bo dziecko jest za małe:no: Zawołała lekarkę na konsultacje. Pytam się dlaczego nie mogę lecieć skoro na USG mi powiedzieli że mam się nie martwić i wszystko jest w normie tylko na kontrolne USG mam przyjść za 2 tygodnie. Kazała mi obiecać że w Polsce skontaktuje się z lekarzem i zrobić USG za tydzień że by sprawdzić czy rośnie. Dała mi zgodę na lot. Zgłupiałam całkiem, dolą załapałam bo już nie wiem co robić:-(
Nie wiem co Ci doradzic Kochana ale jak pisze maja moze lepiej sprawdzic to u polskiego gina a jesli juz nie masz czasu to w Polsce koniecznie idz i niech zobacza o co chodzi bo rzeczywiscie moze byc tak ze Malenstwo po prostu sie tak ulozylo:*

Do góry