reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Kochane, dzięki za wszystkie kciukasy! Walczyliśmy dzielnie. Niestety od wczoraj, od 16.11 stałam się mamą czerwcową. Mój synek, urodził się z wagą 890g. Ma zdrowy, choć nie w pełni dojrzały organizm. Walczy w inkubatorku na oddziale intensywnej terapii neonatologii. Jest mi bardzo ciężko. Nie ze względu na mnie ale ze względu na moje maleństwo. Nie chcę by się bał, by cierpiał. Ale żyje i walczy i to jest najważniejsze. Czasem coś napiszę, ale wybaczcie, na razie znikam. To zbyt ciężkie doświadczenie. Nie jestem w stanie cieszyć się z Wami waszymi zdjęciami 3d, wieściami z frontu kiedy ja mam już obraz na żywo. Jestem pod opieką psychologa. Dziś wychodzę do domu, do rodziny. Nie odpowiem więc na Wasze komentarze ale Wiem, że jesteście ze mną i trzymacie kciuki za co dziękuję :** I ja trzymam kciuki by każda z Was po urodzeniu mogła przytulić swoje najukochańsze maleństwo. Trzymajcie się!

az sie poplakalam no... ale jestem myslami z Wami i wierze ze bedzie wszystko dobrze. musisz byc silna dla siebie i Synka. sciskam i caluje!

reklama
Kochane, dzięki za wszystkie kciukasy! Walczyliśmy dzielnie. Niestety od wczoraj, od 16.11 stałam się mamą czerwcową. Mój synek, urodził się z wagą 890g. Ma zdrowy, choć nie w pełni dojrzały organizm. Walczy w inkubatorku na oddziale intensywnej terapii neonatologii. Jest mi bardzo ciężko. Nie ze względu na mnie ale ze względu na moje maleństwo. Nie chcę by się bał, by cierpiał. Ale żyje i walczy i to jest najważniejsze. Czasem coś napiszę, ale wybaczcie, na razie znikam. To zbyt ciężkie doświadczenie. Nie jestem w stanie cieszyć się z Wami waszymi zdjęciami 3d, wieściami z frontu kiedy ja mam już obraz na żywo. Jestem pod opieką psychologa. Dziś wychodzę do domu, do rodziny. Nie odpowiem więc na Wasze komentarze ale Wiem, że jesteście ze mną i trzymacie kciuki za co dziękuję :** I ja trzymam kciuki by każda z Was po urodzeniu mogła przytulić swoje najukochańsze maleństwo. Trzymajcie się!

Trzymam za Was bardzo mocno kciuki za Twoje maleństwo :* modlę się i wierzę, że będzie dobrze:*

będzie post pod postem, ale nie chcialam opisywać swojej wizyty po odpowiedzi do Maebybaby...

najpierw wyniki
glukoza bardzo niska :-Dmogę się objadac dowoli :szok:
mocz ok, posiew bez dodatków :-D
morfologia ładna:-D
w ciagu miesiąca przytyłam 1,5 kg :-D więc się cieszę :) jestem na +7,5 kg :-) więc nie jest tragicznie:-)

dziecię główką w doł :-) ma dlugie nogi :-)bo na 28 tc :-D jeszta odpowiada 25 tc i 4 dniu:-) więc jest ok:-) no i najważniejsze ŁOŻYSKO SIĘ PODNIOSŁO :-D:-D:-D:-Dleżenie przyniosło rezultat:tak: lekarka mi powiedziała, że już jest tak ladnie przymocowane, że nie zejdzie niżej :) jest 4 cm od brzegu szyjki - powiedziała, że szaleństwa nie ma, ale tragedii rownież no i rodzimy SN :-D szyjka długa, ładnie uformowana, zamknięta :-)no i ..... pleć nadal nie potwierdzona :-Dnadal mamy na 80 % synek:-) dzisiaj to wina tego, że maly ma pupę centralnie na wysokości mojego pępka i... padąl cień na usg akurat na krok :-D

Palemko sliczna Ksiezniczka rosnie Ci w brzuszku 3maj sie w 2paczku jak najdluzej i lykaj co musisz tule i &&&& za Was:) jesli chodzi o terminy to podobno najbardziej wiarygodny jest ten z OM ja mam roznice z usg na 7 dni do przodu z ostatniego usg wczesniej bylo 4 dni do tylu to zalzezy jak rosnie Dzidzia kazda rozwija sie w swoim tempie i ten termin z usg bedzie sie jeszcze zmienial a w ostatecznosci Malenstwo i tak wyjdzie kiedy bedzie mu pasowalo:-)

Zanetko dokladnie tak jak piszesz musialo wczoraj byc cisnienie nie takie czy cos bo dzis od rana i w poczekalni u gina skopala mnie jak nigdy hehe chyba posluchala Ciotki z bb:-D

maybebaby Kochanie trzymajcie sie zdrowiutko, Boze jestem w szoku modle sie za Was oby Malenstwo szybko doszlo do siebie, na pewno ma teraz dobra opieke najwazniejsze ze bedziesz przy Nim aby czul Twoja obecnosc i Tobie zycze zebys jak najszybciej przytulila swoja Dziecine:*3maj sie Kochana jestesmy z Wami calym sercem :*

kasiaczek a jednak Dziewuszka gratki czyli Lilka nadal ma kolezanke hehe bo chlopcy Nas tu zasypia we wrzesniu;P

jumabe ciesze sie ze wsio dobrze:)

Pajeczko to swietnie, jejku jak dobrze ze wszystko sie ladnie ulozylo i lozysko podnioslo super:*a jesli chodzi o plec to jak juz nie bedziecie mogli wytrzymac to zawsze mozna podjechac i zrobic kolejne usg najwazniejsze ze lozysko i szyjka ok no i ze Dzidzia zdrowa i glowka w dol u mnie ostatnio bylo miednicowo:/ale podobno jeszcze moze sie zmienic-licze na to bardzo:)

No to teraz o mojej wizycie, krotko bo cale szczescie wszystko dobrze wyniki krew, mocz glukoza oki, przeciwciala jeszcze nie dotarly beda na nastepna wizyte przytylam 1,7 kg czyli juz 7,6 na plusie ale z Mala oki te bole jesli sa krotkie i czuje choc male kopniaki to nie sa grozne ale do mojego gina zawsze moge z takim czyms przyjsc i mi nie wyskoczy jak tamten. Dostalam zaswiadczenie na darmowa szkole rodzenia jutro zadzwonie i zapytam od kiedy nowy kurs sie zaczyna takze w sumie kamien z serca....

Jednak dzis trudno sie cieszyc bo wiem, ze wszystkie jestesmy myslami i serduszkami z maybebaby i Jej Syneczkiem niech Jego Aniol Stroz nad Nim czuwa a Mamusia bedzie silna za ich Dwoje :****

Ostatnia edycja:
PAJKAA to w sumie wyprawki nie bardzo możesz robić hihi no ja w sumie etz nie wiem osobiście tzn.wiem tyle co gin powiedizał ale siusiaka widzieć nie widziałam a tyle co dostrzegłam cos wtedy co gin nic nie chciał mówić i wtgladało tak jak u KASIECZEK na pierwszej fotce z usg coś podobnego i jak widać u niej też jakieś zmyłki i szczerze mam stracha czy aby gin wie co widział :0

Pajka no to nie jestem sama moj szkrab tez ma buzke w dol :-( troszke szkoda bo go nie podglądne a,że to moj pierwszy skarb to chciałabym go poogladac. Super,że wszystko okej u Was:-):-) to jak ma takie długie nogi to Ty to dopiero te kopniaki musisz czuc:-D:-D

Joasia mala tez odczuwa nasza piekna lubuska pogode:/ te cisnienie i w ogole, takze najwazniejsze,że sie odzywa. Wyniki wszyskie super no to fajnie!! waga tez ładna:) takze nic jak tylko sie cieszyc:*

reklama
Do góry