reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Dziękuję za kciukasy! Zdam relacje po-czekam do 15.40 ..:O No i będzie ważenie..ech!
Merlin - gratuluję synka
Szysza- super, że badania OKI i trzymam kciuki za poznanie płci za 2 tyg.
Gorgusia - &&&&

Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam &&&& :)

reklama
Witajcie Kobietki!!

Mam do Was strasznie nurtujące mnie pytanie:
dziś idę na usg połówkowe do lekarza, który nie prowadzi mojej ciąży,ale pracuje w szpitalu, w którym chciałabym urodzić.
Powiedzcie mi O CO JA POWINNAM ZAPYTAĆ?????
Bo myślę i myślę i nie wiem... :confused:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&
Asiu a co tam, raz się żyje. Ale droższą kawkę można otrzymać w Wenecji: jakieś ok. 200 euro.

Merlin gratuluję wizyty i oczywiście synusia. Cieszę się, że masz nagranie. My z wrażenia zapytaliś my o nagranie pod koniec wizyty i było za późno :( a kolejnych 330zł nie wydam.

Szysza gratuluję pomyślnej wizyty. Widzę, że dzidzia uczy Cię cierpliwości. Najważniejsze, że wszystko ok ;)

merlin super, ze z dzidzia wszytsko ok, a z nerkami ja tez mam problem :(
szysza bo lekarze wola mowic o plci, ze prawdopodobnie, bo w razie co moga powiedziec, ze nie mowili ze na 100%, mi lekarz tez powiedzial ze raczej dziewczynka, ale sprawdzal dwa razy

my dzis bylismy prywatnie bo nie moglam wytrzymac, co prawda zwykle usg i 90zl ale wieeeeele sie dowiedzielismy. dobra to zaczynam:

weszlismy oboje, M sobie usiadl na wprost monitora a ja do badania, mialam przez brzuch. zobaczylismy naszego malego robala, zaslonil sie od razu jakby wiedzial co go czeka albo co chcemy od niego :p. wedlug usg Oliwier (tak synek, udalo sie dojrzec fistaszka - jak powiedzial pan doktor) ma 16,6cm i waży okolo 250g. serduszko 178 uderzen na minute, wszystkie kosteczki w porzadku, bedzie mial dlugie raczki (dlugosc HL=30mm co odpowiada 20w1d). zoladek i pecherz moczowy widoczny, przepona tez, pepowina prawidlowo ukrwiona, lozysko prawidlowe. koniec koncow Oliwier rozwija sie prawidlowo i dokazuje niezle w brzuchu, machal lapka do taty. welug usg ciaza ma 19tyg i 3dni, termin przewiduje sie miedzy 19.9 a 1.10. pan doktor nie stwierdzil zadnych patologii, odchylen od normy ani nic :)

jestesmy mega szczesliwi i zadowoleni, troche sie balam ze przez tarczyce cos z nim bedzie nie tak ale jak widac niepotrzebnie :)

reklama
Do góry