reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
U mnie też wszystko z dzidziolkiem okej, badania w normie, mam skierowanie na test obciążenia glukozą, muszę zrobić również echo serduszka mojego szkraba, bo coś tam na połówkowym nie do końca było jasne, ale to przez nadpobudliwe dziecię w mym łonie:tak: Poza tym muszę znów skontrolować hormony tarczycy bo mam wciąż za wysokie TSH, niby biorę leki, ale mój endokrynolog jakoś za bardzo się nie przejmuje tym faktem, że te hormony wciąż nie takie jak potrzeba. Mój ginekolog zalecił zmianę endokrynologa na takiego, który ma doświadczenie w prowadzeniu ciężarnych. Pobrali mi dziś krew do badań, mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanę się do endokrynologa.

Poza tym +4,2 kg w 5 tygodni narosło....i niestety to nie dzidziuś. No ale cóż, święta Wielkanocne, majówkowe grille no i mam, na co zapracowałam:crazy: w sumie już mam 12 kg na plusie, muszę się zacząć bardziej kontrolować...

Poskarżyłam się na opuchnięte stopy i łydki, ale gin powiedział, że na to nie ma żadnych specyfików, jedynie nogi w górę i odpoczywać.
Może jest jakiś taki "magiczny spray", dzięki któremu opuchlizna z nóżek znika??

Super wieści Dziewczyny, tak trzymać.

Do_Ti - Córcia jak malina, a te stópki - jejuńciu do wycałowania :tak:

Szyjką nikt nie chce straszyć, ale skoro ma się złe doświadczenie, to lepiej zwrócić uwagę innym, by mogli zapytać lekarza, lepiej 10 razy zapytać więcej niż 1 raz za mało.
Ja też miałam zabieg łyżeczkowania, a moja szyjka ok, wszystko z nią w porządku. Nie ma reguły, ale i tak zawsze pytam, na wszelki wypadek, nie zaszkodzi wiedzieć. :tak:

Gratuluje udanych wizyt :)))

Kciuki za dzisiejsze &&&

PAJKAA dokłądnie ja też miałam przy Alanku w 29 tc usg dopochwowe bo tak idzie dokładnie zmierzyć szyjke...a też wykryło to badanie ginekologiczne i od razu wtedy to usg...

Teraz też mam za każdym razem badanie ginekologiczne i na ostatniej wizycie jak mówiłam ze coś brzuszek pobolewa(teraz spokój juz jest)to od razu sam z siebie mówi że wsio ok z szyjką że wsio zamkniete :))uspakaja mnie to badanie...nie mogłabym mieć tylko usg bo cały czas bym się zastanawiała czy jest ok z szyjką?bo ja jednak mam kim sie zajmować gdzie takie wysiłki róznie sie kończą...

reklama
Do góry