reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Ja dziś byłam na wizycie i "na macanego" wygląda, że wszystko jest w porządku tzn. rośnie odpowiednio do wieku ciąży. Ale po dzisiejszych wieściach od Gdynianki byłabym spokojniejsza jakbym zobaczyła maleństwo na usg a przynajmniej usłyszała serduszko. A tu na usg muszę czekać jeszcze 4 tygodnie do 17.04 (21 tydz).
Chciałbym już poczuć ruchy. W pierwszej ciąży poczułam jakoś koło 20 tygodnia, teraz ponoć powinno być wcześniej ale póki co chyba jeszcze za wcześnie.

reklama
Jumabe- na pewno jest wszyztko ok.
Ja gnije. Nadrobię zaraz co tam pisałyście,bo wczoraj dopadł mnie taki ból głowy,że nie byłam w stanie. Lekarz mówił,że w piątek będą mnie badać i mam nadzieję wyjdę do domu. Nie wiem jakim cudem ale wyniki badnia moczu wyszły idealne :) sęk w tej nadżerce, bo jest tam stan zapalny i stąd tyle zamieszania. Dostałam dowcipne leki, dalej biorę luteinę- teraz pod język (bleeee).
Marnie karmią w tym szpitalu,więc pewnie znowu schudnę... a już nawet ciut nadrobiłam.
Niedługo zaczną się odwiedziny.
Cieszę się,że mam z Wami kontakt :)

Alebur najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok, a lekarz jak to lekarz - też człowiek tylko czy my musimy w naszym stanie znosić ich humorki :/

Jumabe chyba każda z nas nosi w sobie te niepokoje, ja muszę czekać do 13.04 w piątek :D. Jestem dopiero 16 tydzień i pierwszy raz w ciąży więc nic nie czuje, a też pewnie byłabym spokojniejsza jakbym dostała z kopa :))))))))))))

Gorgusia cieszę się bardzo, że wyniki są dobre. Nie schudnij za dużo i nie wynudź się.

pozdrowionka i papatki

Mnie w diecie szpitalnej zawsze rozwalało jajko na twardo w sosie chrzanowym, na obiad. :-D albo te zupy mleczne na śniadanie. Jak są wydawane posiłki w szpitalu, to się czuję jakbym brała udział w jakimś filmie Barei :)))

Witam nowe mamusie:)
Brigitte ja mam termin na 11 września i jak przenoszę 2 tygodnie, to też urodzę na swoje 27 urodziny:-D

Gorgusia trzymaj się w tym szpitalu, jak nic się nie dzieje, to sobie przynajmniej odpoczniesz:-D Ja Z Kackiem leżałam w szpitalu na patologi, bo miałam złamaną rekę w wypadku samochodowym. Leżałam tydzień, a że z małym było wszystko ok, to całkiem miło wspominam ten pobyt, rano. wieczorem darmowe słuchanie serduszka, z 4 Usg (na jednym z nich powiedzieli, że to synek:tak:) i uwielbiałam kawę zbożową szpitalną:-D Odpoczywaj, leż brzuchem do góry, a będzie wszystko dobrze!
Do_ti mi też wyznaczyli termin na 13 kwietnia, ale przełożyłam jednak na 20, wystarczy, że mi termin porodu wyznaczyli na 13:-D Badania prenatalne też chcieli mi zrobić 13, przełożyłam na 14, no i oczywiście byłam w 13tc:szok:Jak dla mnie za dużo tych 13!

axari no coś z tą trzynastką widzę masz :))) Ale w sumie nic negatywnego na 13tego :)
Gorgusia trzymaj się. Współczuję bo mnie też nosi a jednak trochę zwolnić tryb życia muszę.
Kurczę a ja wizytę mam 3 kwietnia, teraz od drugiego trymestru lekarz umawia mnie co 3 tygodnie, wpierw niezbyt mi się to podobało, bo kasa i wogóle a teraz już nie mogę się doczekać co tam u bąbla. Zwłaszcza po ostatnich wiadomościach tu na forum :( Kurcze, dziewczyny musiałam kupić maltan bo mnie sutki parzą, kłują i wysychają. Krem stosuję od dwóch dni dwa razy dziennie i sporo pomógł, jest dużo lepiej. Też macie takie rewelacje?

Witajcie Mamusie :) Brygitte termin wstępnie miałam też na 20września :) Ostatnie USG jednak przesunęło go na 14. 27 urodziny niestety już miałam ;)

gorgusia ja biore ta luteine odrazu dwie tabletki wczesniej bralam jedna rano i druga wieczorem ale sa blee wiec gin powiedziala ze bez problemu moge odrazu wziac dwie i mam spokoj :) i pomagaja mi tic taki :p pomaranczowe wkladam dwa po jezyk i luteine i jest 100 razy lepsza :p

reklama
Meybebaby ja hartuję brodawki, podczas kąpieli szoruje je tą ostrą stroną gąbki, wiem, ze to strasznie brzmi, ale daje rewelacyjne efekty, w zasadzie nie miałam dużych problemów z karmieniem piersi, jak się ssak dorwał, to nie bolało tak mocno:-D

Do góry