reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

dzięki axari masakryczie zabrzmi też uwielbiam szorstką stronę gąbki :) tylko dotychczas szorowałam nią piersi naokoło brodawek, brzuch i uda. Bałam się brodawek ale dziś spróbuję. Skoro jak mówisz u Ciebie pomogło to wiem, że nic sobie nie zepsuję ;p :DD

reklama
Meybebaby ja hartuję brodawki, podczas kąpieli szoruje je tą ostrą stroną gąbki, wiem, ze to strasznie brzmi, ale daje rewelacyjne efekty, w zasadzie nie miałam dużych problemów z karmieniem piersi, jak się ssak dorwał, to nie bolało tak mocno:-D
ja słyszałam że to przestarzały sposób naszych prababek i tylko dodatkowo podrażnia. ja bym sie nie odważyła

Maybebaby na pewno nic nie popsujesz:-D a brodaweczki tak się zahartują, że jak maleństwo będzie ssało, to raz, że mniej boli (a boli jak jasna cholera), a dwa nie pokaleczy tak mocno. Na pokaleczone brodaweczki, jak i również na okolice pępka (dookoła kikuta) dzidzi polecam maść Tribiotic cena 3 zł w aptece. Położna poleciła mi w szpitalu, nie kazała smarować tym fioletowym gównem, tylko spirytusem, i żeby nie wysuszyć skóry do około kikuta tą maścią właśnie.
Kasieczek :-Dale się staro poczułam!! Nie hartuj, nie hartuj, ale później z ssakiem u cycka będzie już za późno! Ja karmiłam całą trójkę, do 2 lat więc wiem co mówię:-p
E, trza iść na główny, bo tu wiesci od lekarza:tak:

Ostatnia edycja:
Oj bardzo przepraszam, przecież nie miałam na myśli Ciebie tylko sposób;) Ja słyszałam żeby na miesiąc przed porodem smarować maścią maltan i tak zamierzam zrobić;)

Witam nowe na forum wrzesniowe, przyszle Mamusie Weronikazzz, do_ti, Brygitte:-):-):-)

Brygitte mamy wiele wspolnego ja rowniez jestem pierworodka, wstepny termin z USG na 20-go, jesli przenosze 15 dni to urodze na swoje 27 urodziny, dodtakowo rowniez jestem zodiakalna Waga i mieszkam kolo Zielonej Gory a to od Poznania "rzut beretem" :-D

ja słyszałam że to przestarzały sposób naszych prababek i tylko dodatkowo podrażnia. ja bym sie nie odważyła

zgadzam się :)

Ja dziś byłam na wizycie i "na macanego" wygląda, że wszystko jest w porządku tzn. rośnie odpowiednio do wieku ciąży. Ale po dzisiejszych wieściach od Gdynianki byłabym spokojniejsza jakbym zobaczyła maleństwo na usg a przynajmniej usłyszała serduszko. A tu na usg muszę czekać jeszcze 4 tygodnie do 17.04 (21 tydz).
Chciałbym już poczuć ruchy. W pierwszej ciąży poczułam jakoś koło 20 tygodnia, teraz ponoć powinno być wcześniej ale póki co chyba jeszcze za wcześnie.

poczujesz zobaczysz ja dzisiaj kolejnego pukańca zaliczyłam od synka:)

Mnie w diecie szpitalnej zawsze rozwalało jajko na twardo w sosie chrzanowym, na obiad. :-D albo te zupy mleczne na śniadanie. Jak są wydawane posiłki w szpitalu, to się czuję jakbym brała udział w jakimś filmie Barei :)))

taaa i kaputa na obiad dla matek karmiąxcych... a potem dzieci cierpiały...

Maybebaby na pewno nic nie popsujesz:-D a brodaweczki tak się zahartują, że jak maleństwo będzie ssało, to raz, że mniej boli (a boli jak jasna cholera), a dwa nie pokaleczy tak mocno. Na pokaleczone brodaweczki, jak i również na okolice pępka (dookoła kikuta) dzidzi polecam maść Tribiotic cena 3 zł w aptece. Położna poleciła mi w szpitalu, nie kazała smarować tym fioletowym gównem, tylko spirytusem, i żeby nie wysuszyć skóry do około kikuta tą maścią właśnie.
Kasieczek :-Dale się staro poczułam!! Nie hartuj, nie hartuj, ale później z ssakiem u cycka będzie już za późno! Ja karmiłam całą trójkę, do 2 lat więc wiem co mówię:-p
E, trza iść na główny, bo tu wiesci od lekarza:tak:

teraz dobry sposob na pępek to octanisept ... u nas pepus odpadl po 4 dniach... mozna też na kropcze stosować a co do brodawek to się juz na głównym wypowiedziałam :)

KasiaP-P jedzenie w szpitalu jest okropne, kiedyś jak leżałam na położnictwie w Zabrzu to obok był karny zakład i wyżywienie dla kobiety ciężarnej na jeden dzień to 2,50, a dla osób zamkniętych 9,50 i gdzie tu sprawiedliwość :/

Axarai ostatnio coś mi pani doktor mówiła, że może to być jednak koniec sierpnia - duża dzidzia, ja na prenatalne idę na początku maja. Najpierw muszę zadzwonić ;)
Ale Ci się uzbierało tych 13nastek :D

Maybebabe mnie też niestety ciałko zmusza do zwolnienia tempa. A zawsze było mnie pełno wszędzie i lubiłam kilkugodzinne spacerki. A teraz nim mi się nie chce :) a po 6 kilometrowym spacerku 2 dni bolą mnie łydki :)))))) szok
Ja muszę się smarować kremem dla brzuchatych, bo brzuch mnie swędzi i plecy, a przy okazji mazam całą resztę ;)
Chodzę do lekarza co miesiąc - i też z kasą cienko, bo mamy remont, najgorsze było ostatnio jak wyskoczyło mi wysokie ciśnienie i musiałam iść w tym samym miesiącu na dodatkową wizytę i dodatkowo 100 na leki :(

Maluszek luteinę też brałam przez pierwsze 3 miesiące - okropność, ale wolałam doustnie niż dopochwowo, bo od razu dostałam grzybice - potem od lekarza się dowiedziałam, że tą dopochwowo też mogę doustnie brać. A teraz muszę brać na skoki ciśnień i, co dla mnie jeszcze gorsze, żelazo do żucia - będę miała brązowe zęby :(
A jeszcze do tego tak mnie dziąsła bolą, że nie mogę sobie porządnie wyszorować ząbków i mam język w zgniłym kolorze :D

Axarai dobre, chyba też zacznę "znęcać się" nad moimi brodawkami, bo potem jak maluch się dorwie to inaczej będę wyć ;)

pozdrowionka

Wczoraj byłam na wizycie i tak dzidzi zdrowa i nieźle fikająca :D gin nie dawał rady zmierzyć zbadać :0 :D jak to mówi"ale czułe ucieka jak się tu chce przyglądnąć"hehe a to sie obracało a to podskakiwało :D rączki do buźki brało ;))no widok cudny(ale to wiecie hehe):))jak się zapytałam o płec to gin mówi że nie chce zgadywac woli poczekac także czekamy na kolejne usg ;)
Następna wizyta 18 kwietnia(koniec 17 tc)moze będe miała usg ale tego nie wiem ale jak będę miec no to wtedy juz powinnam poznac płec :))

Jestem spokojna ;))

reklama
Do góry