reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Monaliza - super relacja! :)

Gorgusia - dzieki kochana. Pewnie i tak najpierw beda mi pobierac krew i sprawdzac wszystkie hormony tarczycy, bo sam fakt, ze tsh w normie o niczym jeszcze nie swiadczy przy podwyzszonym anty TPO (chociaz przyznam szczerze, ze jeszcze nie do konca te mechanizmy rozumiem). Tez sie pocieszam, ze skoro I trymestr sie udal pieknie, to nie moze byc zle. No nic to, nie ma co gdybac, trzeba czekac na wizyte.
dzieki jeszcze raz za slowa otuchy!

Ansure - ciesze sie, ze wszystko ok!

reklama
Ja jutro na 19.20 do lekarza :) JUż się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok. Jestem raczej dobrej myśli bo co chwilę czuję kłujki w brzuchu (rozciąganie macicy, więzadła, to na bank nie bąbel) ale w piątek czułam skrzydełka motyla, dwa razy baaaaardzo delikatnie i od tego czasu już nie czułam :))) Byle do jutra! ach...

Ja też już po USG genetycznym :-D Najszczęśliwsza na świecie chyba :happy: Z Dzidziem wszystko ok! :rofl2: Przezierność karkowa 1,6 mm, kość nosowa jest, struktury mózgowe pieknie sie rozwijają, żyła dopływowa ok, paluszków komplet. Wg. CRL Dzidź ma 71 mm co daje 13 tyg i dni ciąży, czyli termin porodu przesujął mi sie z 18.09 wg OM na 15.09 czyli nie duzo :) Torbiel w 4 tyg ciąży miała 3,5 cm, teraz ma tylko 2 cm. :happy2: Pani doktor zbadała mi mocz i niestety mam zapalenie pęcherza i jakiś grzyb :crazy::baffled: Dostałam antybiotyk na zapalenie i globulki na grzyba. :nerd: Mam nadzieje, że pomogą. Jestem Mega Przeszcześliwa! :-D:-):-p A oto mój Dzidź we własnej osobie:
USG genetyczne 13tyg. 2 dni wg. USG modified.jpg

Ostatnia edycja:
Anusienka gratuluje udanej wizyty, gicio, ze wszystko jest jak tralala, co? Czlowiek sie czuje jakby kamien z serca mu spadl...
Maybebaby trzymam kciuczki mocno zacisniete, nie denerwowac sie na zapas bo nie wolno.
Pok wszystko bedzie dobrze, dusza sercem jestesmy z Toba!!!!!Ja tam mysle sobie tak-najgorsze sa pierwsze 3 miesiace. Jak juz ten okres sie przejdzie i z dzidzia jest ok, to juz tylko do przodu, a drobne wyboje po drodze nic juz nie zmienia. :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny śliczne maleństwa! Jak się patrzy na te zdjęcia, to się człowiek zastanawia czy to chłopczyk, czy dziewczynka:-D
My jutro wizyta, na razie się nie denerwuję;-)

Się na niczym skupić dziś nie mogę. Byle do wieczora. Chcę już zobaczyć, że wszystko ok. Dziś na wizytę po raz pierwszy wejdzie ze mną mąż :) Zawsze ze mną jest ale w poczekalni. Lekarz mówił, że od 13tc to już przez brzuch robi i mąż jeśli ma tylko ochotę może jak najbardziej być przy mnie. A ja już 13 skończyłam, weszłam w 14 więc mam nadzieję, że dowcipnego nie bedzie.

Maybebaby - trzymam kciuki :)
Ja 2 USG miałam dopochwowo. Okazało się, że mam lewozgięcie macicy i nie dało się zrobić badania przez brzuszek. Wszystko ma się jednak unormować.Mój M zawsze jest ze mną - nie ma przeciwskazań, jutro też razem idziemy do lekarza :)

reklama
Mialam na brzuszkach wkleic, ale chyba lepiej tutaj , oto nasze pierwsze zdjecie z pierwszej wizyty, malenstwo ma 7 cm bez nozek i spalo sobie wiec polozna kazala zakaszlnac (nie wiedzialam ze tak to dziala) no i sie obudzilo, poprzekrecalo pokazalo buzke i pomachalo :-)Zobacz załącznik 446515

Do góry