reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Witajcie dziewczynki! Jestem juz po wizycie i jestem mega zadowolona! Co prawda duzo sie nie dowiedzialam ale sam fakt zobaczenia dzidzka razem z moim B i i corcia bylo dla mnie super przezyciem. Baczek krecil sie we wszystkie strony ale nie do konca chcial sie odwrocic w ta zeby pomierzyc to co trzeba. Wstepnie wyszlo, ze przyziernosc karku ok 1mm ale to tak na oko bo naprawde nie chcial sie odpowiednio ulozyc. Lekarz jednak stwierdzil , ze napewno wyglada dobrze, kosc nosowa tez ok, ale bez pomiarow niestety. Powiedzial, ze najwazniejsze sa badania polowkowe, bo teraz to i tak nie moglby niczego zaprzeczyc ani potwierdzic.Dzidziek duuzy bo wyprzedzil rozmiarowke z OM o 8 dni. No wlasnie czy to mozliwe???teraz termin porodu tez przesunal sie z 22 na 14 wrzesnia. Paluszki posprawdzane, w kazdej raczce widoczne 5. Serduszko bije 146 uderzen na min, brzuszek tez oki, ogolnie straszny wierciuszek, a jak slodko poruszal buzka szok!!!Otwieral i zamykal jakby chcial nam powiedziec:czesc mama! czesc tata! czesc siostra! Ach! super przezycie!!! plec nieznana.....

reklama
monaliza super wieści, super przeżycie. Ja na kolejną wizytę też zabiorę mojego synka, on już przeżywa , rozmawia z brzyszkiem i całuje go jak wychodzi do szkoły :).
Bardzo się cieszę , że u Ciebie wszysko ok. Oby tak dalej .

Monaliza- gratuluję udanej wizyty!

pok- ja mam niedoczynność tarczycy i chorobę hashimoto. W sumie cudem jest,że jestem w ciąży... Biorę lekarstwa- 125mikrogramów euthyroxu i jest ok. W sumie to nigdy nie miałam lepszych wyników niż teraz, będąc w ciąży.
Masz za sobą praktycznie pierwszy trymestr, Twój organizm i Maleństwo doskonale sobie poradziliście,więc już będzie ok. Lekarz dobierze Ci odpowiednie dawki leków i będzie w porządku. Musi być!!!

a oto moja niunka

Załączniki

• P3120003.jpg
    P3120003.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 43
  • P3120004.jpg
    P3120004.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 40
Monaliza- GRATULACJE
Ja już jestem po USG genetycznym - zrobiłam 2-krotnie.Prywatnie lakarz mi polecił test PAPPA- od razu się na ten test zdecydowaliśmy (mam 38 lat). Na szczęście wszystkie badania wyszły dobrze - i USG i test PAPPA; odradzono nam amniopunkcję (którą braliśmy pod uwagę).W środę mam wizytę u mojego ginco. Pewnie zleci badania krwi i moczu.
Brzuszek rośnie i mam nadzieję, że dzidzia czuje się wyśmienicie :)

reklama
Do góry