reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Też powinnam iść na kontrolę do ginekologa.
Jesli chodzi o deserki to mam kilkanaście słoiczków gerberka z serii moja pierwsza łyżeczka, dostałam więc podam małemu. Ale mam plan ugotowac zupkę jarzynowa i dodać z dwie łyżeczki kaszki. Ponoć na początki jest super. Lekarz nam polecił to ale też potwierdzila to moja mama więc coś w tym jest :-) No i nie będę robiła na zapas. Przynajmniej nie teraz. Musze jeszcze popytać co i jak znajomych. Synek jest jeszcze na mleczku samym bo mieliśmy problem z kupka i czekałam aż się wszystko ustabilizuje.

Witam drogie mamy!
My z synkiem z października ale chciałam podejrzeć co nas czeka niebawem. W końcu tylko 2tyg różnicy, a młody szybko wszystko podłapuje. Też ma już okres mama śpij ze mną,nie idź do kuchni,nie puszczę do toalety!
Jabłuszkowa gratuluję samozaparcia z ćwiczeniami! Też bym popatrzyła na efekty ale ciężko się zmobilizować,zwłaszcza że po porodzie wciąż boli kręgosłup i kolana bardziej dokuczają.
Majorcia faktycznie chciałam sama robić słoiczki,ale racja jak warzywka będą pryskane to lepiej chyba kupne podać.
A jak zajmuje Wam dzień z pociechą? Jak wyglądają u Was drzemki w ciągu dnia?

Napisane na PMT3277_3G w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Karolka ma zawsze jedna drzemke ok.11 tak gdzies pół godz. A potem w ciągu dnia jak się uda to jedną pod wieczór. Wszystkie inne drzemki (jesli są wogóle) trwają zwykle bardzo szybko...Ale w nocy wstaje tylko na karmienie aczkolwiek z ich iloscia jest roznie-zwykle dwa ale ostatnio wstawałam co 2 godz :/
A co do zajec z dzieckiem:bujamy sie na bujaczku,bawimy na macie,zabawki piszczałki grzechotki,czytamy ksiazeczki,bawimy raczkami i nozkami w zasadzie nie mam juz pomysłow i czasem zdaje mi sie ze ona jest znudzona,może doradzicie coś dziewczyny?

Oj u nas tez ząbkowanie się zaczeło...
Chciałam zapytać jeszcze czy jest jeszcze ktoś kto karmi tylko piersią?Bo ja jeszcze nic nie wprowadzałam a tu z tego co widze to już rozszerzacie diete.Ja myślałam na początek jakąś kaszke bez dodatków a z moim mlekiem jako pierwsze,potem jakies pojedyncze warzywko.A wy dajecie kaszki?

Moja kaszkami pluję dalej jak widzi ... Jedynie kasza manna na rosołku jest ok.

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu : Mała waży 7,020 kg i ogólnie zdrowa :)

My dodatkowo jeszcze śpiewamy i np daję jej różne rzeczy do dotykania : np trochę papieru ( najlepiej do pieczenia bo wtedy go nie rozmoczy za szybko) , jakiś większy papierek np od batona szeleszczący , jakaś szmatka. Ładnie się tym bawi :)

Ząbków Gośka jeszcze nie ma, ale raz na parę dni ma strasznie opuchnięte dziąsła i wtedy jest mega marudna.

@maruda202 co prawda jestem z października ale tez jesteśmy tylko na piersi. Wczoraj zaszalałam, bo młody nie mógł kupy zrobić,dałam mu 20ml słabej gorzkiej koperkowej i od razu poszło;)
Co jest zdrowsze kaszka czy kleik? Bo słyszałam żeby jak najmniej glutenu było,a jak dobrze pamietam kleik bobovity jest z tych dobrych.

Napisane na PMT3277_3G w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też karmię tylko samą piersią jak próbowałam dać malutkiej marchewkę to ja uczulilo miała poliki jak św.Mikołaj
Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu ważny już 6400 powoli wchodzimy w pampersy3 ubrania62 też jeszcze tylko trochę i pójdą w zapomnienie

Do góry