reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Początek starań, ale kilka wątpliwości??

Zależy na co... Tarczycę tak konkretnie zaczęłam jakieś półtora tygodnia temu, może dwa... Więc raczej nie oczekuję zbytnio efektów jeszcze ;-)

reklama
Okolice Warszawy można powiedzieć :) Jedyne co miałam to test obciążenia glukozą i TSH, rok temu miałam anty -TPO i anty -TG ale to ponoć robi się raz i starczy...
Kuźwa :( mam lekko czerwony ślad na wkładce :angry: oby tylko nie miesiączka znowu :(

Lyara ja też jestem na etapie ostatnich przygotowań do starań o dzidziusia i trochę mnie dziwi, że miałaś tylko TSH robione, ja na diagnozę tarczycy musiałam wykonać TSH, ft 3 , ft 4 , i aktualne anty-TPO i anty-TG mimo , że miałam robione 8 miesięcy temu i było OK.
Moje Tsh przed pierwszą ciążą i na początku ciąży było w granicy 2,9-3 i teraz też jest na takim poziomie , a w 9 miesiącu prawie 4 (lekarz prowadzący zbagatelizował, później tłumacząc, że takie są normy przecież tyle, że nie wziął pod uwagę, że nie ciężarnej). Zmieniłam lekarza i obecny powiedział, że będę mogła zacząć starania jeżeli tsh będzie w granicy 1-1,5 tak jest najbezpieczniej dla dziecka. Do tego miałam jeszcze kilka innych badań, a Ty tylko te dwa badania miałaś wykonać ?

ANTY-TPO i ANTY-TG miałam ostatnio robione ponad rok temu, jak nie więcej... Ale podobno przy Hashimoto nie robi się tych badań, bo one zawsze są wysokie, a jedyne co mogę kontrolować to TSH. Ja po tygodniu brania leków mam 4.87 więc pewnie za jakieś 3tyg będzie prawie w normie, mam taką nadzieję :tak: A powiedzcie mi, co oznacza słabiutka kreska na teście owu? dni płodne czy co?

Do góry