reklama
zuzanna8704
Fanka BB :)
Okolice Warszawy można powiedzieć Jedyne co miałam to test obciążenia glukozą i TSH, rok temu miałam anty -TPO i anty -TG ale to ponoć robi się raz i starczy...
Kuźwa mam lekko czerwony ślad na wkładce oby tylko nie miesiączka znowu
Lyara ja też jestem na etapie ostatnich przygotowań do starań o dzidziusia i trochę mnie dziwi, że miałaś tylko TSH robione, ja na diagnozę tarczycy musiałam wykonać TSH, ft 3 , ft 4 , i aktualne anty-TPO i anty-TG mimo , że miałam robione 8 miesięcy temu i było OK.
Moje Tsh przed pierwszą ciążą i na początku ciąży było w granicy 2,9-3 i teraz też jest na takim poziomie , a w 9 miesiącu prawie 4 (lekarz prowadzący zbagatelizował, później tłumacząc, że takie są normy przecież tyle, że nie wziął pod uwagę, że nie ciężarnej). Zmieniłam lekarza i obecny powiedział, że będę mogła zacząć starania jeżeli tsh będzie w granicy 1-1,5 tak jest najbezpieczniej dla dziecka. Do tego miałam jeszcze kilka innych badań, a Ty tylko te dwa badania miałaś wykonać ?
ANTY-TPO i ANTY-TG miałam ostatnio robione ponad rok temu, jak nie więcej... Ale podobno przy Hashimoto nie robi się tych badań, bo one zawsze są wysokie, a jedyne co mogę kontrolować to TSH. Ja po tygodniu brania leków mam 4.87 więc pewnie za jakieś 3tyg będzie prawie w normie, mam taką nadzieję A powiedzcie mi, co oznacza słabiutka kreska na teście owu? dni płodne czy co?
Podziel się: