reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Na pierwszej wizycie u dr Zduna też myślałam że może przesadzam i wydaje mi się że jest taki dziwny, ale byłam u niego 3 razy, za każdym razem mając nadzieję, że przekonam się do niego, ale niestety tak się nie stało, poza tym to że jest trochę "specyficzny" to nie tylko moja opinia ale też innych znajomych, którzy prowadziły u niego ciążę.
Dziękuję gabee, że mi podpowiedziałaś z tą dr Sanocką, myślę że umówię się do niej. W Multimedice byłam na pierwszym usg żeby potwierdzić ciążę, bo to jeszcze bliżej ode mnie z Rembertowa niż do Zielonki:)
A ile płacisz za wizytę u niej?
Wybierasz się do szkoły rodzenia do Wołomina? Bo ja chyba będę chodziła, jeśli nie zmienię zdania co do wyboru szpitala.
Ja nic nie płacę, bo chodzę tam na dodatkowe ubezpieczenie/pakiet medyczny czy jak to się tam nazywa :-) , ale chyba jest 120 zł wizyta + 80 zł usg.

Teraz nie będę chodzić do szkoły rodzenia, w pierwszej ciąży chodzilam do Wołomina na ul. kościelna chyba to była. Szkole prowadziła położna że szpitala w Wołominie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

reklama
Już po wizycie ciąża młodsza o 2 tyg w stosunku do mojego suwaczka ;)
Och jak przyjemnie było posłuchać serduszka :D
Moja gin twierdzi że dopochwowe nie jest zbyt często wskazane dla cudka ;) kolejna wizyta 22 marca
Rośniemy i mamy się dobrze
Normalnie jak doktor powiedziała ciąża żywa to mi się ryczec chciało

Ja nic nie płacę, bo chodzę tam na dodatkowe ubezpieczenie/pakiet medyczny czy jak to się tam nazywa :-) , ale chyba jest 120 zł wizyta + 80 zł usg.

Teraz nie będę chodzić do szkoły rodzenia, w pierwszej ciąży chodzilam do Wołomina na ul. kościelna chyba to była. Szkole prowadziła położna że szpitala w Wołominie.

Ja dowiadywałam się o szkołę rodzenia w szpitalu i jeśli bym się zdecydowała, to tam będę chodziła, podobno prowadzą ją pielęgniarki i położne z oddziału.
Zastanawiam się jeszcze nad tym czy w Wołominie jest zwyczaj opłacania położnej do porodu? Wiesz może coś na ten temat? Jak było u Ciebie przy poprzednim porodzie?
Zadzwoniłam do Multimedicy i dowiedziałam się,że sama wizyta kosztuje 100 zł a usg 120 zł, więc łącznie wychodzi 220 zł, więc jak dla mnie to trochę drogo, ale zastanowię się jeszcze i porozmawiam z mężem czy nie wybrać się do tej dr Sanockiej.

Sreberko, super :* To, że ciąża młodsza teraz Tobie wychodzi, to nie oznacza, że maluszek nie nadgoni :) U mnie tak było. A poza tym przy usg dopochwowym lekarze nie są w staanie dokładniesprawdzić wzrost dziecka i dlatego często ciąża wydaje się młodsza.

Molly, w takim razie powodzenia Kochan :* Szkoda, że w Olsztynie nie otwieracie, bo bym Ciebie odwiedzała :) Mi się od paru lat marzy sprzedawanie ubranek dziecięcych. Może kiedyś.

Miałam robić gołąbki dzisiaj na obiad, ale zmieniły mi się plany i na obiad był serowy garnek. Ale za to niedawno poodkurzałam wszędzie i gołąbki zrobiłam takie zwykłe i trochę oszukanych. Właśnie się gotują i będą jutro na obiad. Znając życie oszukanych trochę zjem na kolację :D

Poly, a co tam u Ciebie Kochana?

Ostatnia edycja:
Ja dowiadywałam się o szkołę rodzenia w szpitalu i jeśli bym się zdecydowała, to tam będę chodziła, podobno prowadzą ją pielęgniarki i położne z oddziału.
Zastanawiam się jeszcze nad tym czy w Wołominie jest zwyczaj opłacania położnej do porodu? Wiesz może coś na ten temat? Jak było u Ciebie przy poprzednim porodzie?
Zadzwoniłam do Multimedicy i dowiedziałam się,że sama wizyta kosztuje 100 zł a usg 120 zł, więc łącznie wychodzi 220 zł, więc jak dla mnie to trochę drogo, ale zastanowię się jeszcze i porozmawiam z mężem czy nie wybrać się do tej dr Sanockiej.
Ja nie płaciłem za położną. Czy inne dziewczyny płacą, nie wiem. Nikt z moich znajomych nie płacił. Sali prywatnej do porodu też nie brałam, bo na tej zwykłej sali były najlepsze łóżka.
Miałam piłkę do skakania, byłam w wannie.
Opieka przed porodem i po jak jesteś na sali porodowej jest super.
U mnie jak już się zaczęło to były chyba 3 lub 4 położne i 2 lekarzy.
Potem jak idziesz na zwykłe sale to jest gorzej z tą opieka, ale to chyba wszędzie tak jest.
Ja Sanocką polecam z całego serca. Jest genialna, jeśli coś wychodzi poza zakres jej wiadomości, kompetencji czy po prostu nie jest czegoś pewna, to nie boi się konsultowac, albo kieruje do konkretnego człowieka, który się zna.
Pamiętam pod koniec pierwszej ciąży nie mogła określić przepływów i stopnia łożyska, to pojechałam do niej do szpitala i konsultowała się właśnie z Dr Gołąbkiem.
Może spróbuj pójść raz, jak Wam się nie spodoba, to możesz wrócić do Zduna :-)
Jak już będziecie, to pytajcie śmiało o wszystko :-)
Twój mąż już widział maluszka?

Moja gin twierdzi że dopochwowe nie jest zbyt często wskazane dla cudka ;) kolejna wizyta 22 marca
To bardzo dobre wiadomości:) suuuper:)

Super. Cieszę się. Ja mam wizyte jutro o 18.

reklama
Ja dzis za wizyte placilam 120 zl.
Z maluszkiem ok ma 23mm
Od jutra ide na zwolnienie bo jednak nie przedluza mi umowy. Bylam u prawnika i na zleceniu mam prawo do zasilku chorobowego do porodu w wysokosci 100% pensji

Do góry