reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Dziewczyny czy Was też tak majtki ściskają? Najlepiej to bym ich wcale nie ubierala;)

oj tak.... Noszę teraz tylko takie mega niskie. Inaczej boli mnie brzuch.

Dziewczyny, sprzątać będziecie przed porodem :-) myć okna, wieszać firanki i podłogę na kolanach szorowac :-)
a

Nie wolno w ciąży szaelc z przemęczaniem się. Ja usiłowałam przyspieszyc poród i cały dom wysprzatałam, podłogi na kolanach pomyłam itp. Jak lekarzowi powiedzialam to mnie opier....ił az miło. To grozi odklejaniem łozyska co jest mega niebezpieczene dla dziecka.

Gabee, to tylko pieniadze. Obys wiekszych problemow nie miala. [emoji8]

ckai3e3knlg02eze.png

Niby pieniądze szczęścia nie daja, ale jakos nigdy nie usłyszałam od osoby, która ma problem z kasą, że "nie ,artw sie to tylko kasa... ".

Dzień dobry dziewczynki :-)

Już mi dzisiaj lepiej :-)

Zresztą dzisiaj MUSI być fajny dzień :-) mam urodziny :-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Sto lat, sto lat !!!!

Też mam dzisiaj urodziny :) no popatrz to świętujemy razem

Wszystkiego naj!!!!!!

Gabee, Paulinka, wszystkiego najlepszego dziewczynki :)
Poproszę o kciuki. Zaraz uciekam do lekarza i się bardzo denerwuje, bo brzuch mnie boli i to mocno :/ M pracuje i nie może wziąć w pracy wolnego aby ze mną jechać na wizytę, ale mój brat wczoraj zadzwonił i powiedział, że przejedzie się ze mną.

Pozdrawiam.

kciuki zaciśniete. Daj znac co po wizycie.

100 lat mamuśki urodzinowe, przepraszam że dziś ale wczoraj był zwariowany dzięn.
Hess udanego urlopu i też wesołych świąt.
Wczoraj na tym usg mnie tak wymeczyli że im syczalam z bólu.
Zrobili mi też test pappa za darmo, wyniki po świętach dopiero.
Ale na usg było wszystko dobrze więc chyba nie powinnam się martwić.???
Malusiolka &&&&&&
Miłego dnia ;)

Super ze wyniki USG dobre. Ja dopiero we srode ide i mam mega stres.....

Dziewczyny pilna rada od was potrzebna, zwłaszcza od już obecnych mam.
Jade jutro do rodziny mój chrześniak ma dostać tz ma być wysypany ospa
Był z dzieckiem które miało ospe żeby się Kuba zaraził.
Ja jako dziecko miałam ospe ale bardzo słaba. I nie wiem co zrobić. Kuba nie jest wysypany ale kurde czy mogę mieć 2 raz ospe?

mozesz złapac półpaśca. Ja bym nie ryzykowała.

Miłego dnia dziewczynki ;)

reklama
He
Dziewczyny pilna rada od was potrzebna, zwłaszcza od już obecnych mam.
Jade jutro do rodziny mój chrześniak ma dostać tz ma być wysypany ospa
Był z dzieckiem które miało ospe żeby się Kuba zaraził.
Ja jako dziecko miałam ospe ale bardzo słaba. I nie wiem co zrobić. Kuba nie jest wysypany ale kurde czy mogę mieć 2 raz ospe?
Ja bym nie ryzykowala moja koleżanka poronila w 6 mcu właśnie przez ospe chociaż przechodziła ja w dzieciństwie ale miała kontakt na początku ciąży i coś musiało wpłynąć jej dwójka dzieci wtedy chorowala więc nie miała jak uniknąć.. Lepiej nie mieć kontaktu jeśli nie ma takiej konieczności ja też się boję bo wiadomo teraz zaczyna się sezon ospy a moja córka nie przechodziła jeszcze.. Oby nie złapała..

Witam po długiej nieobecność, chociaż podejrzewam że przy takiej ilości postów moja nieobecność nie rzuciła się w oczy...Nadrobić Was nie dam rady...
Dzisiaj czuję się jakby coś wyssało ze mnie energię...najpierw młodszą odstawiłam do przedszkola na 8.30 a potem zabrałam się za szykowanie starszej do szkoły na 9.45...jak wróciłam w końcu do domu to musiałam się położyć taka byłam wymęczona...

annam03 moja koleżanka straci dziecko w 19-20 tygodniu ciąży bo się zaraziła ospą od starszej córki ...także ja bym się bała kontaktu z osobami zarażonymi :confused:

Witajcie,

Gebeeee i Paulinka - spełnienia marzeń i zdrówka dla Was czworo ;)

Annam - nie ryzykuj, to jeszcze dość wczesna ciąża. Trzymaj się z daleka.

Gdybym ja umiała sobie odmówić wafelków torcikowych Wedla..... to pewnie bym mniej kg miała na plusie. Dopiero 14 tydz, a ja już mam plus 1,5-2 kg. To był oczywiście żart. Trochę przytyć trzeba ;) a czekolada ma dużo magnezu więc jem leczniczo a nie z łakomstwa ;P
Czekam z wytęsknieniem na pachnące pomidory, maliny, poziomki, pierogi z jagodami..... wtedy tak dużo może nie będziemy tyć ;)

Kornela bo to teraz taka zdradliwa pogoda jest przez okno niby wydaje się że jest ciepło bo słoneczko ładnie świeci a jak się wyjdzie to wiatr strasznym chłodem zawiewa :confused:
Sky osłabiasz mnie z tą wagą...ja jestem w 15 tygodniu i już mam ponad 5 kg na plusie :unsure:
Gebeeee, Paulinka wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :rolleyes:
anna03 to świetnie że na usg wszystko dobrze wyszło wyniki testu Pappa też na pewno będą prawidłowe :tak::tak:

Aluśka - ja szczerze powiedziawszy to mam 2,5 kg na plusie, ale liczę sobie, że 1,5-2, bo 0,5-1 kg to waha sie i bez ciąży normalnie w cyklu ;P
Może jeszcze u mnie nie poszło mocno w wagę bo chodzę do roboty, czytaj wstaję o 5.30.... potem 40 min w autobusach..... to trochę biegam i zapewne spalam zjadane kalorie.

KasiaRo w takim razie postaram się już tak nie znikać :zawstydzona/y:

Za godzinę mam wizytę u gina (nr 1) hura w końcu wrócił...więc myślę że nie będzie robił problemów ze zwolnieniem...bo akurat do wczoraj miałam...
A na 16.30 wybieram się na warsztaty "Mamo to ja" może dowiem się czegoś nowego :rolleyes:

Sky u mnie faktycznie jest mniej ruchu i w dużej mierze pewnie dlatego tyle przybieram bo ja w pracy często byłam na 4.30-5.00 a chodziłam (w mojej pracy nie ma czasu na siedzenie) nawet do 18.00-20.00:confused:

reklama
Jeszcze o wadze... JA z córcią przytyłam 20 kg, ale startowalam z wagi ponizej 60 kg. Teraz waze ponad 70 i mam nadzieje ze nie przytyje tak dużo. Odrzucilo mnie od słodyczy wiec jedno mam z glowy.

Do góry