reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Tez tak myślałam, ale na pierwszej wizycie miałam, na drugiej także i ostatnio na trzeciej Mierzyla maluszka

no to super. Ja zostałam przy mojej lekarce do której chodziłam przed ciążą, jest ginekologiem położnikiem więc pierwsza nawet mi przyszła na myśl gdy chciałam potwierdzić ciąże i tak już zostałam. Prowadzi wiele kobiet w ciąży i w poczekalni jak porozmawiamy to każda jest zadowolona.

no to super. Ja zostałam przy mojej lekarce do której chodziłam przed ciążą, jest ginekologiem położnikiem więc pierwsza nawet mi przyszła na myśl gdy chciałam potwierdzić ciąże i tak już zostałam. Prowadzi wiele kobiet w ciąży i w poczekalni jak porozmawiamy to każda jest zadowolona.

Ja się z jedną spotkałam ale na chwile była więc nie miałam możliwość porozmawiać. Ogólnie to ona ma usg w gabinecie wiec może pokazywać małego. Ale boję się jej o cokolwiek zapytać.

Ja place 250 zl za wizte plus usg.

W poprzedniej ciazy chodziłam do kobiety,faszerowala mnie lekami od 4 tc i ciągle straszyla poronieniem zagrażającym. W 7 miesiącu kardiolog nie wyraził zgody na poród w szpitalu bez kardiologa wiec zmieniłam lekarza i w rej ciazy chodzę do tego lekarza od poczatku.:)

Ja place 250 zl za wizte plus usg.

W poprzedniej ciazy chodziłam do kobiety,faszerowala mnie lekami od 4 tc i ciągle straszyla poronieniem zagrażającym. W 7 miesiącu kardiolog nie wyraził zgody na poród w szpitalu bez kardiologa wiec zmieniłam lekarza i w rej ciazy chodzę do tego lekarza od poczatku.:)
To dość dużo jak za wizytę. Można wiedzieć gdzie tyle kroja?

Ja się z jedną spotkałam ale na chwile była więc nie miałam możliwość porozmawiać. Ogólnie to ona ma usg w gabinecie wiec może pokazywać małego. Ale boję się jej o cokolwiek zapytać.
Ale jak boisz się o cokolwiek zapytać. Nie wyobrażam sobie tego. Przecież taki lekarz powinien być w pewnym sensie przyjacielem, któremu można wszystko powiedzieć. Tu chodzi o Ciebie i o Twoje dziecko i nie powinnaś się bac zadawać pytań.

Mój lekarz ma usg w gabinecie i na każdej wizycie mi je robi, ogląda maluszka, mierzy, sprawdza serduszko itp.

Ale jak boisz się o cokolwiek zapytać. Nie wyobrażam sobie tego. Przecież taki lekarz powinien być w pewnym sensie przyjacielem, któremu można wszystko powiedzieć. Tu chodzi o Ciebie i o Twoje dziecko i nie powinnaś się bac zadawać pytań.

Naprawdę jak robi badanie USG to cisza taka, dopiero ostatnio pokazała mi gdzie jest główka, rączka. A jak zapytałam o te prenatalne to tak zimno odpowiedziała, ani nie doradzila.

reklama
Kasia Marysia to chyba uroki lekarza na NFZ. Nie oszukujmy sie jak placisz to każdy mily a na NFZ to różnie. Chociaż mój gin ma opinie Malo mownego,ale ja mam wrażenie,ze duzo mówi,odpowiada na pyt i jest cierpliwy. No i co dla mnie najważniejsze daje prywatny nr i każe dzwonić o każde porze jak cos mnie niepokoi.

Do góry