reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Martya,ale bierzesz leki tak?
Tsh i ft4 sa ok tylko lekarz rodzinny nadtraszyl mnie,ze tak wysokie ft3 jest czasem przez niedobory jodu a jak czytam o skutkach tego na dziecko to zawalu można dostać. Dlatego chciałabym brać witaminy zeby nie myśleć o brakach,ale zobaczymy co powie gin.

reklama
Acgug ja 2 tyg temu robiłam Tsh i wyszlo 2,7 wiec ciut za duże jak w ciazy,ale gin nie kazal panikować tylko po 2 tyg powtórzyć tsh,ft3 ift4
I wyszlo tak-
Tsh-0,745. 0,2-3,5
Ft3 6,26. 3,5-6,50
Ft4 17,88. 11,5-22,70
Troche sie denerwuje czy te wyniki sa ok. Mam nadzieje,ze tak. To ft3 troche wysokie mi sie wydaje.
Mój endo mówił, że tsh w ciąży nie bierze się pod uwagę bo nasze hormony szaleją i tsh może szaleć. W ciąży najważniejsze jest podobno ft4. Im więcej tygodni ciąży tym ft4 powinno wzrastać. Nie martw się na zapas. Na pewno wszystko jest ok.
Pozdrawiam

To samo uslyszalam od Endo w poprzedniej ciazy. Bylam na jednej wizycie pod koniec ciazy bo miałam tsh 3 i mowil,ze jesli ft4jest ok to na tsh nie patrzą a ft3 w ogóle nie kazał sprawdzać.
Dzieki dziewczyny:) dobrze,ze wizyta w środę

To samo uslyszalam od Endo w poprzedniej ciazy. Bylam na jednej wizycie pod koniec ciazy bo miałam tsh 3 i mowil,ze jesli ft4jest ok to na tsh nie patrzą a ft3 w ogóle nie kazał sprawdzać.
Dzieki dziewczyny:) dobrze,ze wizyta w środę
No coś Ty nie martw się zwłaszcza, ze tez miałaś przeboje z tarczyca w pierwszej ciąży. Ja też mam wizytę w środę.

Kornelia tak biorę Euthyrox

Acgug dokładnie tak samo powiedział mi mój lekarz. Jestem jakoś spokojna.

No w tamtej to jakos w 36 tyg dopiero cos bylo nie tak. Narazie jestem tylko pod opieka gina no i kardiologa bo mam problemy z sercem.

Acgug tutaj odp bo tam chyba watek o zakupach. To teraz przy drugim tez zaleca sie cesarkę? Moja koleżanka po cc kolejny poród tez tak zakończyli.
Ja liczę na tak lekki i przyjemny jak przy pierwszym:)

reklama
Acgug tutaj odp bo tam chyba watek o zakupach. To teraz przy drugim tez zaleca sie cesarkę? Moja koleżanka po cc kolejny poród tez tak zakończyli.
Ja liczę na tak lekki i przyjemny jak przy pierwszym:)
O to zazdroszczę lekkiego porodu.
Mi gin juz zapowiedział, ze będzie cc. A kiedy rodzilas?

Do góry