reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Pytałam. Nie wiedzą. Czekać na lekarza.
Czyli musisz byc cierpliwa:( obchod juz niedlugo!

ckai3e3kikq3p3qp.png

reklama
Norma do 4 jest dla doroslego czlowieka (nie bedacego w ciazy w wypadku kobiet) w ciazy tsh nie powinno przekraczac 2.5. Ja mialam wynik 3.5 i endokrynolog szybko mi zbil do 1.8
W 1 trymestrze to wazne zeby wyniki tarczycy byly ok. Ja polecialam szybko do endo bo czytajac o skutkach podwyzszonego tsh bylam przerazona
Zależy od lekarza. Ja miałam powyżej 3 i mi lekarze powiedzieli, że norma 4,2. Nie przekraczam jest dobrze. Po prostu w ciąży wynik może iść w górę.

Anik, trochę dziwne. Jeżeli u nas podejrzewają poronienie to wynik bety góra 2h.

Zależy od lekarza. Ja miałam powyżej 3 i mi lekarze powiedzieli, że norma 4,2. Nie przekraczam jest dobrze. Po prostu w ciąży wynik może iść w górę.

Anik, trochę dziwne. Jeżeli u nas podejrzewają poronienie to wynik bety góra 2h.
Mnie też się to dziwne wydaje. Nie wiem dlaczego tak postępują.

Poczytaj w necie. Wszedzie tak pisza
"Zauważono jednak, że w pierwszym trymestrze ciąży wzrasta ilość powikłań położniczych, jeżeli poziom TSH przekracza 2,5 mIU/l, w kolejnych trymestrach 3,0 mIU/l. Zakres optymalnego poziomu TSH w pierwszym trymestrze ciąży określono na 0,1–2,5 mIU."
Moj endokrynolog to potwierdzil a ma opinie jednego z lepszych na pomorzu. Wiec nie bede podwazac jego zdania.
A ty skad masz takie info ?

to paranoja! ja jak badałam betę sama dla siebie w zwykłym laboratorium przy przychodni jako potwierdzenie ciąży to do 10 rano oddałam krew a o 14 dzwoniłam i miałam wyniki. Gnoje no! Wkurza mnie takie postępowanie. Dziewczyna się stresuje, martwi, odchodzi od zmysłów, bo nawet jeśli już ma najgorsze myśli to do końca ma nadzieję, a te skurczysyny nie są w stanie wykrzesać z siebie nic, a hajsu tyle z nas ściągają na ubezpieczenie! dlatego ja jestem za prywatyzacją służby zdrowia, bo teraz niby darmowa, ale i tak płace, a nic z tego nie mam! Anik Kochana trzymaj się dzielnie, choć to trudne.Nawet sobie nie jestem w stanie wyobrazić co teraz przechodzisz :( tulę Cię mocno :*

Aluśka ja bym radziła Ci skonsultować wyniki badań z lekarzem. Zawsze lepiej pójść raz za dużo i niż raz za mało. Ja też się zastanawiam nad przyspieszeniem wizyty, przez te moje temperatury i ból brzucha. Codziennie mnie boli, ale nie jest to ten "miesiaczkowy" ból,ano rozciąganie macicy.

KasiaMarysia ja od dwóch dni znowu się męczę. Co chwilę mi niedobrze, nic już nie pomaga. No ale mam tylko odruch wymiotny. Masakra. Współczuję. Ale byleby z Maleństwem było dobrze, to najważniejsze. Ja przetrzymam.

Pola....takiego smaka mi zrobiłaś na gołąbeczki w sosie pomidorowym, że umrę jak nie zjem :( :p

reklama
Happy, robiąc tsh masz przy wyniku normy i akurat u mnie z tego patrzyli. U każdego jest inaczej. Byłam z wynikami u rodzinnej i ginekologa i twierdzą, że jest dobrze. A co do internetu to wiem, że piszą o tych normach w internecie. Żadnych leków nie brałam i nie biorę.

Mój wynik:

Załączniki

• IMG_20160212_185551.JPG
    IMG_20160212_185551.JPG
    487,9 KB · Wyświetleń: 47
Do góry