reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Ver6ena to życzę Ci żeby jednak dziecko ważyło mniej - u mnie córeczki 3500 i 3040g i zdecydowanie łatwiej rodziło się drugą ( a nasłuchałam się że po oksytocynie bardziej boli, przy pierwszej miałam tylko balonik ), oczywiście nie bez znaczenia tez że to był 2 poród. Przy pierwszej córce badał mnie taki młody lekarz i określił wagę dobrze co do grama, także da się :) ale z tego co wiem już nie pracuje w tym szpitalu co rodziłam i będę rodzić.

Ja mam bardzo dużą rozbieżność z terminami z om i z USG około 3 tyg więc biorą z USG, ale tak to jest jak się w ciążę zachodzi w terminie spodziewanej miesiączki ;)

reklama
Ver6ena to życzę Ci żeby jednak dziecko ważyło mniej - u mnie córeczki 3500 i 3040g i zdecydowanie łatwiej rodziło się drugą ( a nasłuchałam się że po oksytocynie bardziej boli, przy pierwszej miałam tylko balonik ), oczywiście nie bez znaczenia tez że to był 2 poród. Przy pierwszej córce badał mnie taki młody lekarz i określił wagę dobrze co do grama, także da się :) ale z tego co wiem już nie pracuje w tym szpitalu co rodziłam i będę rodzić.

Ja mam bardzo dużą rozbieżność z terminami z om i z USG około 3 tyg więc biorą z USG, ale tak to jest jak się w ciążę zachodzi w terminie spodziewanej miesiączki ;)
dzięki za pocieszenie. Pozostała mi tylko modlitwa do losu, afirmacje od wczoraj testuję…
My znamy dokładną datę poczęcia bo mąż wrócił z delegacji i jechał w kolejną po 24 godzinach i ona się pokrywa idealnie z usg, dlatego jestem delikatnie spokojniejsza o to przenoszenie. Tylko właśnie teraz nie wiem jak się zachować w szpitalu jeśli by nalegali na indukcję. Co wy myślicie? Bo niby w terminie jestem tak czy inaczej i mogę szybciej poznać dziecko, ale może jednak jak zacznie się samo, a czasu będzie dodatkowe 6 dni to tak by było lepiej? Tylko co jeśli sobie narobię i będą zielone wody? Jezu tak jak w ogóle się nie martwiłam tak teraz jakieś czarne scenariusze mi się odpaliły, a nigdy tak nie miałam. Może to dobry znak? Mętlik w głowie naprawdę. Dobrze że mogę sobie powyrzucać w internecie to męża nie stresuję w domu.

dzięki za pocieszenie. Pozostała mi tylko modlitwa do losu, afirmacje od wczoraj testuję…
My znamy dokładną datę poczęcia bo mąż wrócił z delegacji i jechał w kolejną po 24 godzinach i ona się pokrywa idealnie z usg, dlatego jestem delikatnie spokojniejsza o to przenoszenie. Tylko właśnie teraz nie wiem jak się zachować w szpitalu jeśli by nalegali na indukcję. Co wy myślicie? Bo niby w terminie jestem tak czy inaczej i mogę szybciej poznać dziecko, ale może jednak jak zacznie się samo, a czasu będzie dodatkowe 6 dni to tak by było lepiej? Tylko co jeśli sobie narobię i będą zielone wody? Jezu tak jak w ogóle się nie martwiłam tak teraz jakieś czarne scenariusze mi się odpaliły, a nigdy tak nie miałam. Może to dobry znak? Mętlik w głowie naprawdę. Dobrze że mogę sobie powyrzucać w internecie to męża nie stresuję w domu.

Musisz zobaczyć jak czujesz. Ja byłam bardzo przeciwna indukcji (z powodu cukrzycy ciążowej mój szpital robi ją w 39tc) i pewnie gdybym była w domu albo to był inny termin to bym czekała bo wolałam rodzić w styczniu. Ale 22 grudnia trafiłam do szpitala i wyraziłam zgodę na indukcję 27 grudnia bo chciałam być chociaż na Sylwestra ze starszymi dziećmi w domu. I tak w święta czuły się bardzo źle 😪
Dodatkowo u mnie były super warunki: badania w normie, dziecko szacowane 3200g i 5cm rozwarcia. Także samej indukcji, nawet bez tego znieczulenia nie żałuję. Nie wiem czy zdecydowałabym się wiedząc np że szyjka i wszystko jest totalnie zamknięte itd.

U mnie termin z miesiączki na 14.09 a z usg na 24.09 a z prenatalnych pierwszych termin na 23.09 więc trzymam się od samego początku tego 24.09 . Z wagą mówili cały czas 2 lekarzy że jest akurat jak na wiek ciąży. Z córką pierwsza 2 dni przed porodem miałam usg w szpitalu robione i pokazywało że mała będzie ważyła 2700 a urodziła się 3160 🙈

Dziewczyny a jak to wygląda z porodem po terminie? (Mam nadzieję że zacznie się samo przed 24.09 🙈) Kiedy trzeba się wstawić w szpitalu jeśli ciąża jest bez powikłań? 41+0 ? I co wtedy tego samego dnia wywołują?
Ja rok temu miałam termin na 22.09. Ale urodziłam 1.10. 🥰.
Tydzień po terminie czyli 41+0 musiałam się zjawić w szpitalu. W niedzielę założyli mi balonik, ale on wypadł mi po 10 min, drugi raz znowu mi założyli balonik Ale znowu wypadł po półgodzinie i zdecydowaliśmy ze dajemy sobie spokój. Tego samego dnia rozpoczęła się akcją porodowa ;)

Łatwiej Ci się rodziło mniej ważącą? A ja mam wrażenie że 3700g. Mi łatwiej byli urodzić niż 3360 😆

reklama
A który to był poród ? Bo jak drugi to może dlatego :)
U mnie przy pierwszym porodzie jakby nie zjawił się maz to nie wiem czy nie skończyłoby się CC, bez niego było naprawdę kiepsko
A na drugim w ogóle go nie było ( covidowe restrykcje ) ale w sumie nie było potrzeby, bo właśnie poszlo sprawnie

Do góry