reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Mój maluszek ważył w 29 tc u innego lekarza 1420 gr a w 31 tc mojego lekarza 2080 gr 🙈
A ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle;))
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…
Moja ważyła w 33 +3 2300 g, wydaje mi się, że nasze dzieciaczki przybierają na wadze prawidłowo 🙂

reklama
Ja dzisiaj 36+1 :) też na etapie 34 tygodnia czułam jak by miał mi wypaść na kibelku 🤣🤣 ale teraz to już się całościowo kręci i daje czadu, ale najbardziej nie lubię właśnie tego uderzania główka na dole, jeeeny klucie okropne.
No ewidentnie u mnie rozejście spojenia, ale staram się oszczędzać. Ćwiczyć się boję,żeby nie przyspieszyć za mocno porodu, aczkolwiek już teraz to może wychodzić.
Ma któraś z Was cukrzycę ciążowa? Też Wam tak na końcu skaczą cukry ? Oszaleje :D
Oj tak cukry zaczęły skakać, musiałam zwiększyć dawkę insuliny ale to też trochę moja wina bo mam też większą ochotę na to co zakazane na diecie 🤣 Bujam się z nią już od ok. 15 tygodnia

U mnie mały zwolnił trochę i waży przy 34+0 ok. 2300g

A ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle;))
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…

Ja dziś byłam u ginekologa, w 36+6 synek waży 3070g i mam rozwarcie na opuszek palca. Czop odchodzi także bliżej niż dalej to wszystko 😌

Taak, jak samo się wcześniej nie zacznie to za 2 tyg mam cesarkę 🙈🙈 Kiedy to zleciało to nie mam pojęcia 😂
a można wiedzieć jaki termin miałabyś z om? Zawsze mnie ciekawi jak ustalają lekarze terminy cięć. Jedni mają chyba praktykę na od 38+0 czyli 39tc a inni skończony 39 czyli 40tc.

a można wiedzieć jaki termin miałabyś z om? Zawsze mnie ciekawi jak ustalają lekarze terminy cięć. Jedni mają chyba praktykę na od 38+0 czyli 39tc a inni skończony 39 czyli 40tc.

Z OM miałam 5 września, z USg wychodził 3 września. Mój prowadzący ustala cc w 39+0, nie wcześniej. Także to już zaczęty 40tc jest i mało kto do tego czasu donosi dzieciaka 😂 Chociaż może jak na złość w tej ciąży będę miała przenoszona bo chce już bardzo urodzić. Z córka chciałam dotrwać do końca to się w 36tc urodziła 🙈

Tak ty se matka planuj a ja swój plan też mam🤣
Ja na 4.09 z usg, z om 8.09. Ale z prowadzącym przyjęliśmy 4ego (40+0), więc wychodzi że jutro mam donoszoną😳
Kurde u mnie szyjka teraz miękka, ale to tyle by było… mogłoby się już urodzić, bo bycie kurczakiem z rożna mi się znudziło. Fajnie będzie połazić z wózkiem i chwytać te ciepłe dnie z radością, a nie z kroplami potu na czole i zadyszka hahaha

Oczywiście ja sn, bo tak napisałam że przyjęliśmy z lekarzem jakbym pisała o cc.
Nie byłam przekonana do indukcji ale to chyba nie jest aż tak źle jak czytam inne forum i przejścia dziewczyn. Choć to też na pewno zależy od wieeelu rzeczy.

reklama
Właśnie byłam u lekarza i w 28 tc moja szyjka miała 33 mm a dzisiaj 34tc i szyjka ma 22 mm i lejek wewnętrzny. Jedynie zalecenie unikać ciężkich prac . Boje się może ktoś pocieszyć?

Do góry