I jak patrza na takie skierowanie w szpitalu ? Bo też słyszałam,że różnie. Mogą się uprzeć,że masz rodzic naturalnie ? No jasne, może się uda gdzieś szybciej, nawet dwa dniTokofobia i papier od psychiatry. No do 29 jeszcze prawie 3 tyg I to dla mnie dużo za dużo Spróbuję się umówić do innego szpitala tydzień wcześniej, zobaczymy czy przyjmą
reklama
Owca91
Moderator
I jak patrza na takie skierowanie w szpitalu ? Bo też słyszałam,że różnie. Mogą się uprzeć,że masz rodzic naturalnie ? No jasne, może się uda gdzieś szybciej, nawet dwa dni
W każdym wypadku mogą się uprzeć. Tu nie ma reguły i zależy na jakiego lekarza trafisz. Znajoma miała obszerny wywiad chorobowy onkologiczny, który kategorycznie zabraniał jej rodzic naturalnie i tylko cc. W jednym szpitalu nie chcieli jej dopuścić do cc, bo wg nich ten wywiad onkologiczny, który przedstawiła, jej leczenie i diagnoza wcale nie kwalifikowały jej do cc.
Ja przy pierwszej ciąży trafiłam do szpitala podczas przedwczesnego porodu. Wody mi odeszły w 36tc, więc w panice pojechałam do szpitala. Akurat trafiła się zmiana ranna i lekarz, który mnie przyjmował powiedział, że bez historii leczenia psychiatrycznego mnie nie przyjmie (nie miałam jej przy sobie), potem pokłócił się z położnymi ze mnie nie zbadały (położne mówiły że nie mogą badać przy rozwiązaniu przedwczesnym bo nie są lekarzami i jakby się coś działo to no nie zareaguja), po czym poszedł mówiąc że zaraz wróci. Na szczęście skończyła się jego zmiana i już nie wrócił. Na jego miejsce przyszła lekarka, która nawet ja zaświadczenie o tokofobii nie spojrzała, tylko jak powiedziałam że mam takie przy sobie to mnie wyslala na cc.
Także to serio loteria przy wszystkich jednostkach chorobowych
Hej dziewczyny piszę po raz pierwszy choć śledzę was od początku, mam termin na 24.04, będzie dziewczynka, poród będę miała naturalny. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i ściskam mocno, niedługo już będziemy tulić nasze dzieciaczki, nie ma nic piękniejszego
Trzymajcie się! Ania
Trzymajcie się! Ania
chantal98
Fanka BB :)
Mam ten sam termin i u mnie będzie chłopczyk już ciężko jest , już się pojawiaja twardnienie brzuszka , mały kopie dosyć mocno czasami wrażenie jakby miał wyjśćHej dziewczyny piszę po raz pierwszy choć śledzę was od początku, mam termin na 24.04, będzie dziewczynka, poród będę miała naturalny. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i ściskam mocno, niedługo już będziemy tulić nasze dzieciaczki, nie ma nic piękniejszego
Trzymajcie się! Ania
O jak miło, że mamy ten sam termin ciekawa jestem czy uda nam się urodzić w tym samym czasie U mnie też ciężko, szczególnie w te upały ale staram się w miarę możliwości ruszać, wtedy czuję się lepiej. Brzuch też mi twardnieje ale po większej dawce magnezu zdarza się to rzadziej.Mam ten sam termin i u mnie będzie chłopczyk już ciężko jest , już się pojawiaja twardnienie brzuszka , mały kopie dosyć mocno czasami wrażenie jakby miał wyjść
chantal98
U mnie było w miarę ok z tym twardnieniem ale byłam zmuszona przez tydzień brać magnez suplement a nie magnez jako lek i stąd chyba ta zmiana na gorsze od jutro znowu magnez jako lekO jak miło, że mamy ten sam termin ciekawa jestem czy uda nam się urodzić w tym samym czasie U mnie też ciężko, szczególnie w te upały ale staram się w miarę możliwości ruszać, wtedy czuję się lepiej. Brzuch też mi twardnieje ale po większej dawce magnezu zdarza się to rzadziej.
To pewnie przez to, dobrze wiedzieć bo ja biorę suplement a jeśli są takie różnice to jednak warto zaopatrzyć się w lek. Ja przez kilka dni nie brałam magnezu, to było kiepsko, miałam straszne skurcze łydek i przez cały dzień drgania powiek a jak tylko znowu zaczęłam brać to jak ręką odjął.U mnie było w miarę ok z tym twardnieniem ale byłam zmuszona przez tydzień brać magnez suplement a nie magnez jako lek i stąd chyba ta zmiana na gorsze od jutro znowu magnez jako lek
ver6ena
Zaangażowana w BB
A ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle)
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…
chantal98
Mój maluszek ważył w 29 tc u innego lekarza 1420 gr a w 31 tc mojego lekarza 2080 grA ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle)
reklama
chantal98
Tak mi się wydaje że to przez toTo pewnie przez to, dobrze wiedzieć bo ja biorę suplement a jeśli są takie różnice to jednak warto zaopatrzyć się w lek. Ja przez kilka dni nie brałam magnezu, to było kiepsko, miałam straszne skurcze łydek i przez cały dzień drgania powiek a jak tylko znowu zaczęłam brać to jak ręką odjął.
Podziel się: