reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Tokofobia i papier od psychiatry. No do 29 jeszcze prawie 3 tyg I to dla mnie dużo za dużo 😂 Spróbuję się umówić do innego szpitala tydzień wcześniej, zobaczymy czy przyjmą
I jak patrza na takie skierowanie w szpitalu ? Bo też słyszałam,że różnie. Mogą się uprzeć,że masz rodzic naturalnie ? No jasne, może się uda gdzieś szybciej, nawet dwa dni :D

reklama
I jak patrza na takie skierowanie w szpitalu ? Bo też słyszałam,że różnie. Mogą się uprzeć,że masz rodzic naturalnie ? No jasne, może się uda gdzieś szybciej, nawet dwa dni :D

W każdym wypadku mogą się uprzeć. Tu nie ma reguły i zależy na jakiego lekarza trafisz. Znajoma miała obszerny wywiad chorobowy onkologiczny, który kategorycznie zabraniał jej rodzic naturalnie i tylko cc. W jednym szpitalu nie chcieli jej dopuścić do cc, bo wg nich ten wywiad onkologiczny, który przedstawiła, jej leczenie i diagnoza wcale nie kwalifikowały jej do cc.
Ja przy pierwszej ciąży trafiłam do szpitala podczas przedwczesnego porodu. Wody mi odeszły w 36tc, więc w panice pojechałam do szpitala. Akurat trafiła się zmiana ranna i lekarz, który mnie przyjmował powiedział, że bez historii leczenia psychiatrycznego mnie nie przyjmie (nie miałam jej przy sobie), potem pokłócił się z położnymi ze mnie nie zbadały (położne mówiły że nie mogą badać przy rozwiązaniu przedwczesnym bo nie są lekarzami i jakby się coś działo to no nie zareaguja), po czym poszedł mówiąc że zaraz wróci. Na szczęście skończyła się jego zmiana i już nie wrócił. Na jego miejsce przyszła lekarka, która nawet ja zaświadczenie o tokofobii nie spojrzała, tylko jak powiedziałam że mam takie przy sobie to mnie wyslala na cc.
Także to serio loteria przy wszystkich jednostkach chorobowych :)

Hej dziewczyny 🙋🏻‍♀️ piszę po raz pierwszy choć śledzę was od początku, mam termin na 24.04, będzie dziewczynka, poród będę miała naturalny. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i ściskam mocno, niedługo już będziemy tulić nasze dzieciaczki, nie ma nic piękniejszego 😍♥️
Trzymajcie się! Ania

Hej dziewczyny 🙋🏻‍♀️ piszę po raz pierwszy choć śledzę was od początku, mam termin na 24.04, będzie dziewczynka, poród będę miała naturalny. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i ściskam mocno, niedługo już będziemy tulić nasze dzieciaczki, nie ma nic piękniejszego 😍♥️
Trzymajcie się! Ania
Mam ten sam termin i u mnie będzie chłopczyk 🥰🥰 już ciężko jest , już się pojawiaja twardnienie brzuszka , mały kopie dosyć mocno 🙈 czasami wrażenie jakby miał wyjść 😂🙈

Mam ten sam termin i u mnie będzie chłopczyk 🥰🥰 już ciężko jest , już się pojawiaja twardnienie brzuszka , mały kopie dosyć mocno 🙈 czasami wrażenie jakby miał wyjść 😂🙈
O jak miło, że mamy ten sam termin 😃 ciekawa jestem czy uda nam się urodzić w tym samym czasie 🤔 U mnie też ciężko, szczególnie w te upały ale staram się w miarę możliwości ruszać, wtedy czuję się lepiej. Brzuch też mi twardnieje ale po większej dawce magnezu zdarza się to rzadziej.

O jak miło, że mamy ten sam termin 😃 ciekawa jestem czy uda nam się urodzić w tym samym czasie 🤔 U mnie też ciężko, szczególnie w te upały ale staram się w miarę możliwości ruszać, wtedy czuję się lepiej. Brzuch też mi twardnieje ale po większej dawce magnezu zdarza się to rzadziej.
U mnie było w miarę ok z tym twardnieniem ale byłam zmuszona przez tydzień brać magnez suplement a nie magnez jako lek i stąd chyba ta zmiana na gorsze 🙈 od jutro znowu magnez jako lek

U mnie było w miarę ok z tym twardnieniem ale byłam zmuszona przez tydzień brać magnez suplement a nie magnez jako lek i stąd chyba ta zmiana na gorsze 🙈 od jutro znowu magnez jako lek
To pewnie przez to, dobrze wiedzieć bo ja biorę suplement a jeśli są takie różnice to jednak warto zaopatrzyć się w lek. Ja przez kilka dni nie brałam magnezu, to było kiepsko, miałam straszne skurcze łydek i przez cały dzień drgania powiek a jak tylko znowu zaczęłam brać to jak ręką odjął.

A ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle;))
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…

A ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle;))
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…
Mój maluszek ważył w 29 tc u innego lekarza 1420 gr a w 31 tc mojego lekarza 2080 gr 🙈

reklama
To pewnie przez to, dobrze wiedzieć bo ja biorę suplement a jeśli są takie różnice to jednak warto zaopatrzyć się w lek. Ja przez kilka dni nie brałam magnezu, to było kiepsko, miałam straszne skurcze łydek i przez cały dzień drgania powiek a jak tylko znowu zaczęłam brać to jak ręką odjął.
Tak mi się wydaje że to przez to 😁

Do góry