reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Mój maluszek ważył w 29 tc u innego lekarza 1420 gr a w 31 tc mojego lekarza 2080 gr 🙈
A ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle;))
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…
Moja ważyła w 33 +3 2300 g, wydaje mi się, że nasze dzieciaczki przybierają na wadze prawidłowo 🙂

reklama
Ja dzisiaj 36+1 :) też na etapie 34 tygodnia czułam jak by miał mi wypaść na kibelku 🤣🤣 ale teraz to już się całościowo kręci i daje czadu, ale najbardziej nie lubię właśnie tego uderzania główka na dole, jeeeny klucie okropne.
No ewidentnie u mnie rozejście spojenia, ale staram się oszczędzać. Ćwiczyć się boję,żeby nie przyspieszyć za mocno porodu, aczkolwiek już teraz to może wychodzić.
Ma któraś z Was cukrzycę ciążowa? Też Wam tak na końcu skaczą cukry ? Oszaleje :D
Oj tak cukry zaczęły skakać, musiałam zwiększyć dawkę insuliny ale to też trochę moja wina bo mam też większą ochotę na to co zakazane na diecie 🤣 Bujam się z nią już od ok. 15 tygodnia

U mnie mały zwolnił trochę i waży przy 34+0 ok. 2300g

A ile wasze maluszki ważą dziewczyny? Wiem że to takie bez sensu sobie porównywać, ale moje w 34 ważyło 2200, a w 35 już 2500 (choć widziałam po swojej wadze że no raczej nie przybrało tyle;))
Z jednej strony można rodzić w 38 a z drugiej w 42 i myślę czy ta waga u mnie jest odpowiednia…

Ja dziś byłam u ginekologa, w 36+6 synek waży 3070g i mam rozwarcie na opuszek palca. Czop odchodzi także bliżej niż dalej to wszystko 😌

Taak, jak samo się wcześniej nie zacznie to za 2 tyg mam cesarkę 🙈🙈 Kiedy to zleciało to nie mam pojęcia 😂
a można wiedzieć jaki termin miałabyś z om? Zawsze mnie ciekawi jak ustalają lekarze terminy cięć. Jedni mają chyba praktykę na od 38+0 czyli 39tc a inni skończony 39 czyli 40tc.

a można wiedzieć jaki termin miałabyś z om? Zawsze mnie ciekawi jak ustalają lekarze terminy cięć. Jedni mają chyba praktykę na od 38+0 czyli 39tc a inni skończony 39 czyli 40tc.

Z OM miałam 5 września, z USg wychodził 3 września. Mój prowadzący ustala cc w 39+0, nie wcześniej. Także to już zaczęty 40tc jest i mało kto do tego czasu donosi dzieciaka 😂 Chociaż może jak na złość w tej ciąży będę miała przenoszona bo chce już bardzo urodzić. Z córka chciałam dotrwać do końca to się w 36tc urodziła 🙈

Tak ty se matka planuj a ja swój plan też mam🤣
Ja na 4.09 z usg, z om 8.09. Ale z prowadzącym przyjęliśmy 4ego (40+0), więc wychodzi że jutro mam donoszoną😳
Kurde u mnie szyjka teraz miękka, ale to tyle by było… mogłoby się już urodzić, bo bycie kurczakiem z rożna mi się znudziło. Fajnie będzie połazić z wózkiem i chwytać te ciepłe dnie z radością, a nie z kroplami potu na czole i zadyszka hahaha

Oczywiście ja sn, bo tak napisałam że przyjęliśmy z lekarzem jakbym pisała o cc.
Nie byłam przekonana do indukcji ale to chyba nie jest aż tak źle jak czytam inne forum i przejścia dziewczyn. Choć to też na pewno zależy od wieeelu rzeczy.

reklama
Właśnie byłam u lekarza i w 28 tc moja szyjka miała 33 mm a dzisiaj 34tc i szyjka ma 22 mm i lejek wewnętrzny. Jedynie zalecenie unikać ciężkich prac . Boje się może ktoś pocieszyć?

Do góry