Otylia.
Fanka BB :)
Widzę że nie aktualizowalas wiedzy.9-36 to kiepski przedział, bo jak fotel może być dobry dla roczniaka i 8 latka?
Ja 0-13 miałam maxi cosi pebble plus z baza, potem 0-18 GB vaya (to seria cybex platinum, obrotowa, super wygodna ale na krótko bo młody szybko mi z niej wyrósł). Jak poszedł do żłobka musieliśmy kupić 2 fotel wiec kupiliśmy britax roomer max way plus (rwf do 25kg). Wyrósł z vayi to jeździł tylko w max way plusie. Teraz miał 4lata i 4 msc to wyrósł mi na wzrost z rwf i już kupiliśmy mu fotel ostatni, przodem, britax roomer kidfix i-size.
Każdy fotel dobrany do synka i auta, mamy Skodę sabie, tam jest bardzo wymagająca kanapa (pochyla) i nie każdy rwf będzie pasował.
Dla mnie zawsze priorytet to szczepienia i fotel, bezpieczeństwo dziecka no nie ma nic ważniejszego. Wszystko może być używane, ale fotel nowy z najlepszymi notami swtestach.
Gdybym bardzo chciała zaoszczędzić to bym zrezygnowała z 0-18obrotowki ale to tylko wtedy gdyby mając rok pasowalby mu rwf do 25kg.
Dlaczego tez warto kupić rwf do 25? Bo tam są wewnętrzne szelki, a w fotelach do 36 zazwyczaj juz są pasy samochodowe! Choć mój syn jest mega grzeczny i ogarnięty w życiu bym go w wieku 3, 4 lat nie dała do fotela z pasem samochodowym. Teraz mu przegadalam i siedzi grzecznie, ale taki 3l wg mnie nie jest gotowy na pas samochodowy no i na fotel przodem, to jasne. Tak wiec ja polecam te fotele, każdy z nich jest ekstra jeśli tylko pasuje do auta i dziecka.
Besafe stretch i Minikid 3 są 9-36 i maja 5 gwiazdek a adac za bezpieczeństwo. i oczywiście test plusa.
Jeszcze jest axkid one na isofix do 23 kg.