reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Dziękuję kochane za odpowiedź. Śluz uspokoił się w miarę biorę duphaston 3x1 nie wiem kompletnie co robić jestem kłębkiem nerwów i tylko czytam w internecie ☹️
Dlatego nie warto się umawiać za szybko do gina. Ja mam wizytę na 31.01. to bedzie 6+5. Ale się zastanawiam nad przełożeniem na 2.02. chociaż mi ten drugi nie pasuje za bardzo bo tesciowa ma badanie i nie wiem czy mogłaby zostać z synem. Więc pojde w piątek na krew a we wtorek juz sie udam na te badanie. 😅
a za Ciebie trzymam kciuki!
I nie czytaj za dużo!

reklama
o to ja z pozycji totalnej osoby zielonej mam pytania. Czy da się dobrać fotelik bez konsultacji w sklepie? Czy rzeczywiście lepiej jechać do sklepu niech wymierzą dokładnie i zapłacić więcej niż przez Internet?
Drugie pytanie : bezpieczniej jest wozić dziecko tyłem? wiem, że są duże sporo co do tego, ale nigdy nie pamiętam którą stroną lepiej :D
Tyłem 100razy bezpieczniej :) w Norwegii jest nakaz wozenia tyłem do o ile dobrze pamietam 4rz.
A u nas w Polsce proponuje się poddupniki i smart kid belt… żenada.
Coś ruszyło w temacie beZpieczenstwa dzieci w aucie, jest 8 gwiazdek, tyłem.pl ale to i tak kropla w morzu.

Możesz iść do sklepu ale zamówić możesz z neta ;) ja tak robię. Robię konsultacje itp. Moja przyjaciółka również tak robi. Nawet się pytałam faceta czy mogę tak zrobić. Tylko trzeba znać dokładną nazwę fotelika.
A czemu tak? Lepiej kupić na miejscu niż narażać fotelik na uszkodzenia w transporcie, poczta się nie pierniczy i rzuca wszystkim jak popadnie.
W dobrym sklepie stacjonarnym wyrównują cenę jeśli online znajdziesz coś taniej, ja zawsze robię research w necie, idę ze screenami i za tyle mi sprzedają to ci chce. Warto zawsze pytać :) no i zamontują dobrze, bo łatwo zrobić błąd podczas wpinania foteli, szczególnie tych rwf do 25kg co są nA pasy

Mam uszaka. Wygodny na co dzień, ale do karmienia - jak dla mnie - nie bardzo. Ja karmiłam siedząc, albo leżąc na łóżku. Dla mnie podstawa to podnóżek. Wiele ułatwia.

U mnie dziś 5+2 od soboty mam zgon koło 10. W weekend mogłam pospać, niestety dzisiaj musiałam jakoś wytrzymać w pracy. Że też nie ma się gdzie położyć!;-)
No i węch mi się wyostrzył. A tak to nic, nul. Nawet piersi nie bolą.
Zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży, kiedy to byłam tak słaba, że ledwo mogłam wstać z łóżka.

Ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Miałam w normie, ale lekarka zaleciła mi małą dawkę, żeby obniżyć tsh, żeby łatwiej zajść w ciążę. Zaczęłam brać może z tydzień i pykło;-)

Melduję, że moja beta po 72h wynosi 17086. Przyrost w normie. Wizyta 31 stycznia.

PS: w pierwszej ciąży nie miałam detektora i w tej też nie zamierzam. Nie chcę się stresować;-)
Detektor to super chwile spędzone na słuchaniu serduch a nie stres ❤️ wyszukanie tętna w późniejszym czasie nie jest trudne, z mężem lubiliśmy sobie poleżeć i posłuchać młodego, teraz syn tez pewnie chętnie posłucha serducha :) wg mnie warto sobie wypożyczyć choć na tydzień ❤️❤️❤️

Witam! 🤰🤰

Bądźmy dla siebie wsparciem. Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty! ❤️

@Agu-23 - wizyta 24.01.
@Andzia155 - wizyta 24.01.
@czesc_tu_jola - wizyta 24.01.
@molly95 - wizyta 24.01.

@mamamama34 - wizyta 25.01.
@Cns432 - wizyta 25.01.
@Marta_322332 - wizyta 25.01.
@mała_mama - wizyta 26.01.
@LiliankaKornelka - wizyta 26.01.
@wonderland - wizyta 27.01.
@roki3 - wizyta 28.01.
@Cantosowa - wizyta 30.01.
@angeliskax - wizyta 31.01.
@róża92 - wizyta 01.02.
@Joanna939 - wizyta 02.02.
@Otylia. - wizyta 03.02.
@liska_94 - wizyta 3.02.
@Lilia92 - wizyta 06.02.
@mollyn95 - wizyta 06.02.
@hejol - wizyta 06.02.
@liska_94 - wizyta 06.02.
@Panda91 - wizyta 07.02.
@MamaKrzysia19 - prenatalne 08.02.
@wielomatkaa - wizyta 08.02.
@Mama23????? - wizyta 08.02.
@kolorowamama00 - prenatalne 09.02.
@tamagotchi - wizyta 09.02.
@MamaKrzysia19 - wizyta 10.02.
@mamaGrzesia - wizyta 13.02.
@melodyP - wizyta 15.02.
@Śnieżka1990 - wizyta 16.02.
@melodyP - usg I trymestru 20.02.
@Mama.Grzesia - prenatalne 24.02.

reklama
Dobrego dnia ❤️
Ja już dziś zaczęłam odczuwać stres przed czwartkową wizytą :( Choć staram się myśleć pozytywnie, zaczynają mnie nachodzić myśli "co zrobię jeśli znowu ciąża się zatrzymała" 😣
mam to samo. Wizyta jutro i musi być juz serce. Tydzien temu zarodek 3mm, czyli dokładnie tyle ile miał ostatnio jak się zatrzymało

Do góry