reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

reklama
Masakra. Nie rozumiem tego braku człowieczeństwa. U mnie też jak któraś koleżanka szła na l4 ciążowe w 4rtym lub 5tym miesiącu to już psioczyli że "ja to w 8smym poszłam dopiero na l4 bo szefostwo mnie wyslalalo" , "ja pracowałam prawie do końca potem brzuch mi przeszkadzal" i te oczekiwania że każdy będzie się poświęcał w imię pracy :/
No niestety wiele starszych osób ma jeszcze tą mentalność, że "no idzie na L4 w ciaży, żeby ciągnąć kasę i się obijać" ... najgorsze jest to, że wiele osób, które to mówią to kobiety, któe same w ciąży były i wiedzą jak jest.. No ale jak to melodyP napisała, wciąż obowiązuje kultura "zapier****" :(

Ja bym chciała iść na L4 najpóźniej na koniec marca. Chcę trochę odpocząć i przygotować się do nowej roli, dobrze wykorzystać ten czas :)

A właśnie sprawdziłam, że jeśli przesunęła mi się owulacja tak jak myślę, to termin wychodzi mi na 8 września - są to urodziny mojego dziadka, który zmarł rok temu, a gdyby wiedział o ciąży to płakałby ze szczęścia 😍

Jovi a można tak chodzić do dwóch lekarzy ?? Ja mam znajomą lekarkę ale rodzinna o nie wiem czy może dać skierowanie
Prywatne kliniki nie mają związku z nfz. Oczywiście trzeba podejść zdroworozsądkowo do tego bo w pewnym momencie może się okazać że opinia lekarzy w jakimś temacie będzie rozbieżna. Na nfz nie mam zamiaru się przyznawać że jestem prowadzona prywatnie, a pewną sekcje badań trzeba powtarzać co jakiś czas więc tyle będę do przodu. A na to co prywatany zleci a nfz nie to już będę robić.. I na nfz nie potrzebujesz skierowania do ginekologa jeśli jesteś w ciazy :) wyszukujesz przychodnie lub lekarza i się zapisujesz zaznaczając że "dowiedziałaś się właśnie ze chyba jesteś w ciąży" wtedy muszą Cie przyjąć do 10 tyg ciazy :)

A beta na jakim poziomie? Z ciekawości spytam. Bo do wizyty u lekarza prawie tydzień a nie mogę się doliczyć Bo z bety wychodzi mi że 6 tydz. Z miesiączki że 4/5 mc
nie robilam juz bety u mnie w ogole jakos dziwnie. Bo poszlam do lekarza pierwszego rosno 5 tygodni po @. Powiedzial ze nuby to 2/3 tydzien ciazy bylo widac pecherzych. Kazal przyjsc za dwa tygodnie i wtedy powiedzial ze to 4/5 tydzien jest cialko zolte nie ma zarodka. Wystraszylam sie na drugi dzien poszlam do kolejnego i powiedzial ze to 5 tydzien i 1 dzien i jest zarodek. I tak kolejno wyszly zdjecia usg od 2 lekarzy.

Załączniki

• 9d56f166-2d07-444c-91dc-1c0c6534f8ac.jpeg
    9d56f166-2d07-444c-91dc-1c0c6534f8ac.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 79
  • ba70f809-2c40-4991-80e3-9ef5f8da74a8.jpeg
    ba70f809-2c40-4991-80e3-9ef5f8da74a8.jpeg
    69,3 KB · Wyświetleń: 74
  • c977a443-1d05-465a-bcb2-2a192ad8c936.jpeg
    c977a443-1d05-465a-bcb2-2a192ad8c936.jpeg
    93,3 KB · Wyświetleń: 73
nie robilam juz bety u mnie w ogole jakos dziwnie. Bo poszlam do lekarza pierwszego rosno 5 tygodni po @. Powiedzial ze nuby to 2/3 tydzien ciazy bylo widac pecherzych. Kazal przyjsc za dwa tygodnie i wtedy powiedzial ze to 4/5 tydzien jest cialko zolte nie ma zarodka. Wystraszylam sie na drugi dzien poszlam do kolejnego i powiedzial ze to 5 tydzien i 1 dzien i jest zarodek. I tak kolejno wyszly zdjecia usg od 2 lekarzy.
Może ma znaczenie dobra aparatura i umiejętnośc szukania :D

W sumie może powinnam zmierzyć ciśniene przy takich bólach są dysfunkcyjne, stąpanie po ziemi mnie boli :p a ciężko tak, bo do pracy iść muszę a to za wczesny etap żeby mowic cokolwiek. Swoją drogą kiedy dzielicie się nowina w pracy?
Moja szefowa już wie, pracuje w szkole i planuje przejść na l4, dzięki temu ze jej powiedziałam mogą mi ściągnąć dyżury na przerwach no i mogą się zacząć rozglądać za zastępstwem dla mnie.
Zawsze możesz dostać l4 od rodzinnej jeśli się zle czujesz i noe chcesz jeszcze mówić/dostarczać l4 z kodem ciążowym

reklama
Do góry