reklama
Ja byłam w 5+5 i dostałam juz karte ciąży. Badania full pakiet zrobiłam jeszcze przed wizytą u ginekologaMam pytanie do dziewczyn po USG i pierwszej wizycie . Dostaliście jakieś skierowania na badania i kartę ciazy ???
mała mama
Fanka BB :)
MelodyP chodzisz na NFZ czy prywatnie ?Ja byłam w 5+5 i dostałam juz karte ciąży. Badania full pakiet zrobiłam jeszcze przed wizytą u ginekologa
Jovi
Masakra. Nie rozumiem tego braku człowieczeństwa. U mnie też jak któraś koleżanka szła na l4 ciążowe w 4rtym lub 5tym miesiącu to już psioczyli że "ja to w 8smym poszłam dopiero na l4 bo szefostwo mnie wyslalalo" , "ja pracowałam prawie do końca potem brzuch mi przeszkadzal" i te oczekiwania że każdy będzie się poświęcał w imię pracy :/Poprzednio powiedziałam po pierwszej wizycie USG kiedy było już serduszko.. 2 tygodnie później już go nie było, więc czekał mnie szpital, a potem dostałam L4 na miesiąc - szefostwo bardzo się obraziło na to że śmiałam iść na to L4, więc tym razem zamierzam powiedzieć później.
Prywatnie, ale badania krwi akurat miałam na NFZ robione trochę po znajomościMelodyP chodzisz na NFZ czy prywatnie ?
Ehhh u mnie w pracy też często takie teksty słyszałam, ze jednego dnia z brzuchem w pracy, a drugiego dnia urodziła. Niestety kultura zapie**olu ma się w niektórych branżach bardzo dobrze, ale wydaje mi się, że przez nowe pokolenie to się juz trochę zmieniaMasakra. Nie rozumiem tego braku człowieczeństwa. U mnie też jak któraś koleżanka szła na l4 ciążowe w 4rtym lub 5tym miesiącu to już psioczyli że "ja to w 8smym poszłam dopiero na l4 bo szefostwo mnie wyslalalo" , "ja pracowałam prawie do końca potem brzuch mi przeszkadzal" i te oczekiwania że każdy będzie się poświęcał w imię pracy :/
mała mama
No właśnie a mnie zastanawiają koszty tych badańPrywatnie, ale badania krwi akurat miałam na NFZ robione trochę po znajomości
LiliankaKornelka
Badania robiłam, ponieważ mam opiekę w Medicoverze i zadzwoniłam na potwierdzenie ciąży, więc mi wystawili. Karty jeszcze nie mam, ale poprzednio miałam zakładaną dopiero jak był zarodekMam pytanie do dziewczyn po USG i pierwszej wizycie . Dostaliście jakieś skierowania na badania i kartę ciazy ???
Robiłam przy poprzedniej ciąży prywatnie, jeszcze w trakcie starań to takie podstawowe badania, które trzeba zrobić do 10 tygodnia z wirusami łącznie itp wyszły jakieś 400 zł także niemało...No właśnie a mnie zastanawiają koszty tych badań
reklama