reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2023

reklama
Hej:) mega nudności od rana, zaraz jadę sprawdzić przyrost bety :) jak u Ciebie?
ja tez mam okropne mdłości, ale trzymają mnie tak do południa. Staram się pic chociaż sok pomarańczowy po kilka łyków żeby do żołądka coś tam dotarło…
Najgorsze, ze jutro mam rodziców na obiad wiec dziś już stoje przy garach, robię ciasto i wiecie jak się przy tym czuje🤯 no ale jeszcze 2 tygodnie nie mogę się zdradzić😀

No mam to samo z ich wrażliwością. A stosujecie jakieś kosmetyki ujedrniajace? Nawilżające żeby zadbać o skórę aby była w dobrej kondycji po?
ja jeszcze nie stosuje, ale muszę coś kupić. Chociaż w pierwszej ciąży stosowałam od początku regularnie a i tak zrobiły mi się rozstępy.
A masz jakiś krem godny polecenia?:)

ja jeszcze nie stosuje, ale muszę coś kupić. Chociaż w pierwszej ciąży stosowałam od początku regularnie a i tak zrobiły mi się rozstępy.
A masz jakiś krem godny polecenia?:)
To moja pierwsza ciąża wiec doświadczenia nie mam. Słyszałam duzo pochlebnych opinii o olejku migdałowym naturalnym, kapiel w krochmalu stosuje też od dłuższego czasu. Dopiero robie rekonesans ale natrafiłam na olejek do biustu orientana 16 Roślin Ajurwedy..
Są kosmetyki palmersa ale nie wien czy warte uwagi

Witam Was dziewczyny w sobotę:)

Jak się czujecie? Czy wszystko u Was ok?
Ja właśnie wróciłam z laboratorium, 2 godziny przesiedziałam, bo robiłam test obciążania glukozą. Najpierw 2 pomiary wcześniejsze miałam wysokie cukru, a dzisiaj pierwszy pomiar na czczo w normie i już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Czekam na pełne wyniki wieczorem :)

Ja w 1 ciąży smarowałam, kremy, olejki wszystko.
Ok 32tc niemiłosiernie zaczął mnie piec brzuch, wszystko swedzialo, nie mogłam przestać się drapać. Dermatolog nie mógł mi nic przepisać, była totalna tragedia. Rozstępy wyszły na całym brzuchu, mam ogromne blizny do teraz. W tej ciąży nawet nie patrzę w stronę tych mazidel , jak dla mnie to wszystko geny. Zostaje przy normalnej pielęgnacji

cześć dziewczyny :) ja też już po pierwszym USG - dzisiaj 5+5 TC. Widać ładnie pęcherzyk, ciałko żółte i echo zarodka 😊 wstępne badania też mam ogarnięte, jeszcze zostaje mi do odhaczenia stomatolog i USG cycków 😜 chociaż średnio wyobrażam sobie to badanie bo tak mnie bolą jakby miały zaraz wybuchnąć 😅

Ja właśnie wróciłam z laboratorium, 2 godziny przesiedziałam, bo robiłam test obciążania glukozą. Najpierw 2 pomiary wcześniejsze miałam wysokie cukru, a dzisiaj pierwszy pomiar na czczo w normie i już sama nie wiem co mam o tym myśleć. Czekam na pełne wyniki wieczorem :)
a jakie miałaś glikemie na czczo? bo mi też wyszła ciut powyżej normy 93 i niestety się kwalifikuję do ogtt 😬

reklama
Ktora z was dopiero robila bete dzisiaj zeby sprawdzic tydzien ciazy ? Bo widzialam ze wiele z was juz jest ktorys raz po becie zeby zobaczyc przyrost lub nawet po wizycie u ginekologa

Do góry