reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Czy jest coś uspokajacego co można brać w ciazy? Że niestety szczęście los lubi równoważyć zmarła babcia mojego męża, dla nas to dość duże przeżycie a że do lekarza jeszcze parę dni a pogrzeb przed nami chciałam zapytać czy macie może coś do polecenia. Aha I zmagam się z mega dużymi bólami głowy czy to normalne?
Hej Jovi ! Ja też zmagam się z bólami głowy już chwilkę czasu , w pierwszym trymestrze powiedziano mi że nie można brać leków bo rozwijają się narządy dziecka ♥️ ale skontaktuj się z lekarzem może coś Ci doradzi

reklama
Moze i lepiej . Wedlug mnie nie raz za dlugo czekaja ze zrobienie cesarki i te biedne kobiety mecza sie nie wiadomo ile . No moje porody byly krotkie no ale ja chyba mam niski prog bolu :-) :) pierwszy trwal 3 h 45 min ze skurczami a drugi 2 h 15 min ze skurczami . Mowia ze kazdy kolejnym porod powinien byc krótszy . Moze tym razem wyskoczy :-D a ty masz chlopcow czy dziewcznki czy parke w domu ?
Ja zaczęłam mieć skurcze o 20, o 24 obudziłam męża z regularnymi już, o 2 byłam na porodówce ze skurczami co 3 min. 4cm dopiero o 10 rano jak już byłam wykończona a urodziłam dopiero 15:20😒
Zazdroszczę szybkich porodów.

Ja zaczęłam mieć skurcze o 20, o 24 obudziłam męża z regularnymi już, o 2 byłam na porodówce ze skurczami co 3 min. 4cm dopiero o 10 rano jak już byłam wykończona a urodziłam dopiero 15:20😒
Wspolczuje , wiem nie kazda kobieta ma takie szczescie . Ale ogolnie wedlug mnie czy krotki czy dlugi porod to i tak ciezko nastawic sie psychicznie

ja przed porodem 9 dni lezalam w szpitalu. Przez te 9 dni mialam wywolywany porod dwa razy oksytocyna( nie udalo sie ). 20 lutego o godzinie 15 odeszly mi wody o tak 10 h probowalam urodzic az zaczelo zanikac tetno dziecku zrobili mi cesarke i o 2.28 byl juz syn ze mna. Mam nadzieje ze tym razem bedzie latwiej bo mam nadal szanse na porod sn.

Czy jest coś uspokajacego co można brać w ciazy? Że niestety szczęście los lubi równoważyć zmarła babcia mojego męża, dla nas to dość duże przeżycie a że do lekarza jeszcze parę dni a pogrzeb przed nami chciałam zapytać czy macie może coś do polecenia. Aha I zmagam się z mega dużymi bólami głowy czy to normalne?
Bole glowy czesto sa z powodu zbyt szybkiego przyrostu hormonow ciazowych . Nie raz mozna sie zmagac caly 1 trymestr a nie raz to jest chwilowe

ja przed porodem 9 dni lezalam w szpitalu. Przez te 9 dni mialam wywolywany porod dwa razy oksytocyna( nie udalo sie ). 20 lutego o godzinie 15 odeszly mi wody o tak 10 h probowalam urodzic az zaczelo zanikac tetno dziecku zrobili mi cesarke i o 2.28 byl juz syn ze mna. Mam nadzieje ze tym razem bedzie latwiej bo mam nadal szanse na porod sn.
To i mnie już nie było szans na poród sn bo w zaawansowanej ciąży zaczęła rozchodzić się rana po 1 CC

reklama
Do góry