reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

Hej dziewczyny! :) To ja też się nieśmiało przyłącze. Termin mam na 2.09, dzisiaj miałam pierwszą wizytę z USG. Jestem już po 1 poronieniu w maju, więc teraz wolałam pójść wcześniej żeby sprawdzić czy wszystko ok. Na razie wszystko wygląda ładnie, mam tylko torbiel na jednym jajniku, która prawdopodobnie się wchłonie. Wizyta kontrolna za 2 tygodnie, już mam stresa, bo ostatnio właśnie w 7 tygodniu okazało się, że mam poronienie zatrzymane i nigdy nie dane mi było usłyszeć bicia serca. Dodatkowo też leczyliśmy się w klinice niepłodności z morfologią nasienia 1 %, więc też nie spodziewałam tej ciąży tak szybko. Mam nadzieję, ze tym razem wszystko będzie ok, ale trzymam dużo większy dystans w tej ciąży.
super, ze coraz nas tu więcej:)

reklama
Hej dziewczyny ☺️ gratuluje wszystkim nowym członkiniom ❤️

Jak wasze samopoczucie? U mnie dzisiaj mega stres 😞 strasznie mnie martwi brak objawów ciążowych, a jestem 5+2 :( pamietam, że w poprzedniej ciąży, którą poroniłam miałam już lekkie mdłości, wrażliwość na zapachy i ból piersi… a teraz tylko jedna mnie trochę boli i trochę jestem senna :/ myślałam czy zrobić jeszcze raz betę, ale boje się ze tylko bardziej mnie to zestresuje :(
Jak to u was wygląda?

Jak wasze samopoczucie? U mnie dzisiaj mega stres 😞 strasznie mnie martwi brak objawów ciążowych, a jestem 5+2 :( pamietam, że w poprzedniej ciąży, którą poroniłam miałam już lekkie mdłości, wrażliwość na zapachy i ból piersi… a teraz tylko jedna mnie trochę boli i trochę jestem senna :/ myślałam czy zrobić jeszcze raz betę, ale boje się ze tylko bardziej mnie to zestresuje :(
Jak to u was wygląda?
Mi mdlosci zaczely sie dopiero wczoraj. Bol piersi i ciagniecie brzucha mialam juz od poczatku. Z tego co wiem czasem zdarza sie nie miec objawow.

Jak to u was wygląda?
Hej ja mam 4+6 i też nie mam żadnych objawów prócz lekkiego bólu piersi i sutków i czasem kłuje podbrzusze. Też się stresuje że nie mam objawów ale powtarzam sobie że będzie dobrze i objawy jeszcze się pojawia a wtedy zatęsknimy za tym czasem kiedy ich nie było :)

Dziewczyny, na tak początkowym etapie to całkiem normalne, ze jeszcze może nie być objawów.
Ja dziś mam 7. tydzień i tak naprawdę porządnie mdli mnie od wczoraj w nocy. Wcześniej to tak delikatnie. I wiadomo, ciąża ciąży nierówna. Z córka chyba już od 6. tygodnia leżałam plackiem i wymiotowałam.

Na Waszym miejscu bym się cieszyła dobrym samopoczuciem😀

Staram sobie właśnie wmawiać, że jeszcze jest wcześnie i brak objawów o niczym nie świadczy - szczególnie, że poprzednio miałam a i tak ciąża przestała się rozwijać w 8 tyg. a ja przez następne 2 tygodnie wciąż miałam mdłości... ale niestety głowa swoje 🙄

Byłyście już na USG? ☺️ ja mam iść w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie w czwartek - mój lekarz przyjmie mnie rano, przed obchodem, ale nie wiem czy do czwartku wytrzymam 😅

Staram sobie właśnie wmawiać, że jeszcze jest wcześnie i brak objawów o niczym nie świadczy - szczególnie, że poprzednio miałam a i tak ciąża przestała się rozwijać w 8 tyg. a ja przez następne 2 tygodnie wciąż miałam mdłości... ale niestety głowa swoje 🙄

Byłyście już na USG? ☺️ ja mam iść w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie w czwartek - mój lekarz przyjmie mnie rano, przed obchodem, ale nie wiem czy do czwartku wytrzymam 😅
ja mam w przyszłą sobotę wieczorem wizytę. Oczywiście już tez próbowałam przełożyć na wcześniej ale nic nie ma wolnego😅

ja idę w przyszły wtorek, to będzie 5+5 zobaczymy czy coś będzie widać

Ostatnia edycja:
Cześć :)
Dołączam i ja. Termin 01.09.2023, dzisiaj robiłam powtórkę bety i czekam na wyniki. Zrobiłam też progesteron, powiedzcie w jakim przedziale powinien być w I trymestrze?

reklama
ja mam w przyszłą sobotę wieczorem wizytę. Oczywiście już tez próbowałam przełożyć na wcześniej ale nic nie ma wolnego😅
Ja co prawda mam zadzwonić dzień wcześniej, że rano będę i mogłabym iść nawet w poniedziałek.. ale wiem, że jak pójdę w czwartek to więcej będzie widać bo to będzie 6+3 - a i tak mam już nakaz brać luteinę pod język 2 razy dziennie 🤢
Chyba zostaje pić melisę i próbować zając sobie czymś głowę 😱

Do góry