reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

reklama
Ja sie staram pilnowac z jedzeniem I zachciankami ,bo w pierwszej ciazy przytylam duzo , przed ciaza 61 kg do porodu wazylam 100 kg :O nie mam pojecia jak to zrobilam wciagi 5 lat spadlam na 70 ,to tez moja startowa waga byla w 2 ciazy I do porodu wazylam 89 kg . Teraz zaczelam z waga 73,5 I narazie spadlam na 71 mam nadzieje ze duzo nie przytyje

Ja to wgl nie jestem w stanie jeść… mam napady głodu ale o tak nic mi nie wchodzi… jedynie kwaśne jabłka, pomarańcze, chrupki kukurydziane i woda z cytryna :)

Czy wy tez macie zaparcia? Jak sobie radzicie? Mnie już tak brzuch dzisiaj boli :(

Ja to wgl nie jestem w stanie jeść… mam napady głodu ale o tak nic mi nie wchodzi… jedynie kwaśne jabłka, pomarańcze, chrupki kukurydziane i woda z cytryna :)

Czy wy tez macie zaparcia? Jak sobie radzicie? Mnie już tak brzuch dzisiaj boli :(
Zauwazylam ze wiekszasc z nas preferuje słone lub kwaśne rzeczy ,ciekawe jaka bedzie płeć dzieci . Nie wiem jak to do konca jest ,słone,kwaśne dziewczynka czy chłopiec ? :D wiem ze nie zawsze to sie sprawdza

Nie mam zaparc raczej w druga strone 🤣 cp organizm to inaczej.
Ja startuje od wagi 50 kg i zobaczymy na ilu skoncze we wrzesniu haha

Zauwazylam ze wiekszasc z nas preferuje słone lub kwaśne rzeczy ,ciekawe jaka bedzie płeć dzieci . Nie wiem jak to do konca jest ,słone,kwaśne dziewczynka czy chłopiec ? :D wiem ze nie zawsze to sie sprawdza
Nie zawsze , ale chyba wiekszosc na slone,kwasne i odrzuca od miesa. Ja mam tez ochote bardziej na takie konkrety noz na podjadanie malych rzeczy. Oczywiscie duzo soli ,masla 😁

reklama
No i prosze jakie my malo wymagajace jestesmy😊 , chociaz dzis zrobilam gołąbki bo mialam mega ochote😁😁
No ja staram sie jesc 3 max 4 posilki dziennie ale nie jakos mega duze . 1 sniadanie to jedna kanapka wlasnie z maslem I czosnkiem na 2 sniadanie 2 kanapki lub parowka I kromka chleba ,potem zwiekszych posilkow to obiad ale tez jedzony pol porcji mniej niz przed ciaza no I kolacja to glownie owoc albo 2 szklanki soku . Mysle ze to nie jest ani za malo ani za duzo. Zmiejszone porcje sa tez dlatego ze wczesniej wymiotowalam jak troche wiecej obiadu np chcialam zjesc

Do góry