reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

Dziewczyny, dołączam też do was w sprawie choróbska. Na razie katar ale czuję że się rozkręca. Zaraziłam się pewnie od syna 🤦‍♀️.
To co tam polecacie ?
Zazwyczaj leczyłam się dodatkowo rumiankiem, ale wyczytałam że w ciąży jeden dziennie można wypić i teraz nie wiem. 🤷‍♀️

reklama
Dziewczyny słyszałam kiedyś teorie, że niskie przyrosty bety (poniżej 200%) wskazują na chłopca, a te wysokie na dziewczynkę? Może robiłyście w poprzednich ciążach badania i potwierdzacie te teorie? U mnie w ciąży straconej i kolejnej rzeczywiście były wysokie przyrosty świadczące o dziewczynkach. 🤔 Wiem, że to się nie musi zawsze sprawdzać ale nie ukrywam, że teoria intrygujaca 😆
Wszystko zależy na jakim etapie badasz betę. U mnie jest podobny schemat na początku przyrosty 280% a później coraz mniejsze jednak zawsze jest te min 66% . Mam chłopca i dziewczynke. Bardziej bym obstawiala tą teorie z obrazu USG w 8tyg ciąży. Nie pamiętam po której stronie jest chłopczyk ale mam dwa USG z dwóch ciąż i dzieci są po różnych stronach więc by sie zgadzało że to wróży chłopca lub dziewczynkę w zależności po której stronie na USG jest bobas :-)

Doczytałam do końca. Ale się stron nazbierało. Gratuluję wszystkim wizytującym szczęśliwie dzisiaj. Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień i wizyty, ja również jutro wizytuje.
Na ostatnim USG 2 tygodnie temu był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, bez zarodka, więc ciągle w zawieszeniu jestem. Mam nadzieję że jutro będzie wszystko tak jak powinno.

Dobranoc dziewczyny !

ale super, Gratulacje!! ❤️
tak, ja też jak dostałam luteinę to czułam się spokojniejsza.
współczuję z uwagi na zakaz, niestety czeka nas kilka miesięcy wyrzeczeń, ale warto! :)
Może kilka miesięcy a może kilkanaście lat wyrzeczeń 😉

Na katar i ogólne przeziębienie polecam jeszcze pić lipę. Mi pomogła. U mnie z tym przeziębieniem już lepiej.

Wczoraj nie czytałam forum i miałam dziś dużo do nadrobienia 😜😁

Gratulacje dla wszystkich, które z wizyty przyniosły szczęśliwe wiadomości. Ściskam mocno w myślach tych, u których dziś smutek.

Ja dziś pierwszy dzień ferii i totalne lenistwo, dużo leżałam i spałam. Przez to chyba jakoś jeszcze mocniej przymulona.
Apetyt jako taki. Robię się szybko głodna, ale zjeść muszę raczej na siłę. Na śniadania bardzo teraz smakują mi kanapki z serkiem topionym i świeżym ogórkiem, a dawno tego nie jadałam. Lubię też placuszki bananowe.
A co ciekawego jadacie na obiady?

Jeśli chodzi o witaminy to biorę Mama DHA premium plus, lekarka mówiła, żeby kontynuować. Mam jedynie problem z przełykaniem go, bo dla mnie jest wieeeeelki 😱

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy też tak macie, że podczas kichania kłuje Was w brzuchu ? Mnie przy każdym kichnięciu boli jakby w prawym jajniku.
O ja z tym kichaniem mam tak od dawna. ..

Dziewczyny, dołączam też do was w sprawie choróbska. Na razie katar ale czuję że się rozkręca. Zaraziłam się pewnie od syna 🤦‍♀️.
To co tam polecacie ?
Zazwyczaj leczyłam się dodatkowo rumiankiem, ale wyczytałam że w ciąży jeden dziennie można wypić i teraz nie wiem. 🤷‍♀️
Picie lipy + herbata z imbirem, cytryną, miodem czasem zamiast imbiru daję syrop z czarnego bzu. Ja brałam też Paracetamol, bo wchodził mi stan podgorączkowy.
Ludzie polecają też bardzo syrop z cebuli, ale ja nigdy nie próbowałam.
Jeśli katar to też pomocne będą inhalacje.

Właśnie czytam ciekawą książkę i dowiedziałam się, że wody płodowe zmieniają smak pod wpływem zjadanych przez nas produktów, dzięki czemu uczymy dziecko już w okresie płodowym zamiłowania do niektórych smaków :) jedzmy zdrowo! 😃

reklama
Do góry