reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Ja mam na razie az 3 zainstalowane nie wiem którą wybiorę ☺️
Ciąża +
Preglife
HiMommy!

W ciąża+ jest fajnie pokazana aktualna wielkość zarodka (można wybrać z 3 różnych opcji do porównania - wg zwierząt, owoców oraz słodyczy 😹)
Mam te same 😁 tylko ciążę z ciaza+ mam jeszcze z synem i nie widzę opcji zeby dodać drugą 🤔🤔🤔 preglife wydaje się być najbliższa "prawdy"jesli chodzi o termin,a hi mommy trochę przekłamuje bo w ogóle nie brało pod uwagę długości cyklu.
Także pewnie zostane przy preglife.
A kalkulator od @holenderka92 pokazuje mi termin na 2.09😁 preglife na 1.09.
A i gadałam ostatnio z lekarzem moim o tygodniach ciąży, i ustaliliśmy że mówimy o tygodniach ukończonych, także na moim przykładzie jestem w 6 tyg.(6+5).

Dziewczyny, ja po USG 😁 jest serduszko 🥰
Wg OM 6+6, wg USG 6+3 , także śmiało możecie mnie na 3.09 wpisać w listę.
Jezu ale się cieszę !
Tak się dziś denerwowałam że nie mogłam nic w pracy zrobić, ciągle mnie mdliło i bolał brzuch do tego ręce mi się trzęsły 😌

Dziewczyny, ja po USG 😁 jest serduszko 🥰
Wg OM 6+6, wg USG 6+3 , także śmiało możecie mnie na 3.09 wpisać w listę.
Jezu ale się cieszę !
Tak się dziś denerwowałam że nie mogłam nic w pracy zrobić, ciągle mnie mdliło i bolał brzuch do tego ręce mi się trzęsły 😌
omg ale superrrr ❤️
bardzo się cieszę i gratki! :)

Ja szczerze już mam dosyć.
Przy pierwszej ciąży też miałam krwotoki po których dzidziuś żył do 13-ego tygodnia. Później poronienie zatrzymane. Teraz znów krwotoki wielkie. Dzidziuś żyje- to się czuje. Ale spokoju nie mam, znów będzie to samo. Znów ta piep* krew, a raczej potok! Dość mam tego. Chyba mi po prostu nie jest pisane urodzić. Patrze na te wszystkie dziewczyny, które ciąże przechodzą spokojnie, cieszą się nią. A ja znów mam ten sam scenariusz przed oczami.
Na prawdę byłam u wielu lekarzy ginekologów i wszyscy załamują ręcę. Nikt nie wie skąd krwawienie. ŻADEN. Krwawie z nikąd. MASAKRA!

Przy pierwszej ciąży też miałam krwotoki po których dzidziuś żył do 13-ego tygodnia. Później poronienie zatrzymane. Teraz znów krwotoki wielkie. Dzidziuś żyje- to się czuje. Ale spokoju nie mam, znów będzie to samo. Znów ta piep* krew, a raczej potok! Dość mam tego. Chyba mi po prostu nie jest pisane urodzić. Patrze na te wszystkie dziewczyny, które ciąże przechodzą spokojnie, cieszą się nią. A ja znów mam ten sam scenariusz przed oczami.
Na prawdę byłam u wielu lekarzy ginekologów i wszyscy załamują ręcę. Nikt nie wie skąd krwawienie. ŻADEN. Krwawie z nikąd. MASAKRA!

A bierzesz jakieś leki?

Myślałaś o tym aby zgłosić się do szpitala?

reklama
W szpitalu w poprzedniej ciąży byłam 3 razy. 3 razy mnie odesłali z kwitkiem 🤷‍♀️
Lekarz mój powiedział, że jestem obstawiona lekami i tylko zależy już wszystko od organizmu.
Dla mnie to po prostu niewiarygodne, ze można tak zostawić pacjentkę samą sobie. Strasznie mi przykro.
Pamiętam jak bratowa była w szpitalu,na samym początku ciąży wlasnie z krwawieniami, było na sali kilkanaście babeczek, każda z krwawieniami z różnych powodów, dlatego tak dopytuję o ten szpital, wiesz chodzi też o Twoje zdrowie.
To odsyłanie z kwitkiem mnie poraziło, zwłaszcza, że piszesz o mocnych krwawieniach, po prostu nie pojmuje 😔

Ostatnia edycja:
Do góry